Wednesday 21 December 2011

Winter Tuinieren

Tuinieren is meer dan een hobby en is een activiteit die de zielen van veel rust. Voor gepassioneerde tuiniers, winter tuinieren serveert worden unidirectioneel door welke ze kunnen hun hobby zelfs genieten tijdens de sterke wintermaanden. Het is een manier om de verloren zonneschijn ophalen. Een blik op de mooie greens, heerlijke wortelen, vers brussel sieren de besneeuwde tuin brengt warmte dat zelfs zonlicht niet kan brengen de ziel. Overigens, de winter fungeert als een goed moment om te dekken te verbouwen, die zal helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit voor de zomer gewassen. Er zijn weinig punten in gedachten te houden terwijl u plan om een ​​wintertuin hebben.
Tijd van plantage
Winter tuinieren gaat niet over opplant uw planten in de winter, plaats zijn ongeveer oogsten uw planten tijdens de koude wintermaanden. De meest geschikte tijd om de winter planten plant is tijdens de late zomer. Dit is omdat de planten zou groeien sterk genoeg om de koude wintermaanden weerstaan. De kennis van de gemiddelde datum van de eerste doden vorst kan u helpen plan dienovereenkomstig. De informatie betreffende het gemiddelde datum van eerste doden vorst kan worden verkregen bij lokale tuin autoriteiten. Als je eenmaal weet de gemiddelde datum, kunt u plant uw winter planten in zodanig dat zij hun volledige volwassenheid bereiken vóór de vorst arriveert.
Perceel selectie
Kiezen een plot dat gezichten het Zuiden zullen formulier de beste wintertuin, zoals u kunt voordeel van maximale zonlicht beschikbaar nemen tijdens de korte winter dagen. Kiezen een plot hieronder enkele groenblijvende planten zullen dienen als een middel van natuurlijke beschutting tegen de strenge winter elementen. Of anders je kon bemachtigen sommige PVC buizen en knoop een 10'x20 'vel 3-mil duidelijke kunststofplaat om de planten beschermen tegen gebombardeerd met sneeuw rechtstreeks.
Groeien planten in verhoogde bedden
Groeien uw winter planten in verhoogde bedden. Dit is omdat de bodem in een verhoogd bed krijgt meer spoedig vergeleken met de bodem op een grote tuin perceel verwarmd. Verder, zal de bodem in verhoogde bedden uitdrogen sneller, veerbreuk en het planten uit staande in natte bodem. Plantenziekten graag wortelrot kan daardoor worden voorkomen. Het verhoogde bed gebied is klein, overwegende, het gebied van een tuin perceel erg groot is, dat is waarom het verschil. Verhoogde bedden daarom maximaal voorkomen de wortels van planten uit bevriezing.
Compost en mulchen
Constante winterregen kan leiden tot bodemverdichting. Mulch voorkomt de bodem tegen steeds compacte en zelfs kunt u toegang tot uw wortelgroenten terwijl de rest van de omgeving in bevroren. Het snijdt ook de hoeveelheid zonlicht bereiken de bodem, remt aldus onkruidgroei. Mulch is een noodzaak te verrichten winter tuinieren in bodem die regelmatig krijgt bevroren. Turfmos, zaagsel, versnipperd kranten en schors zijn de meest gebruikte mulch voor de winter tuinieren. Toepassing mulch om uw bed voordat de grond bevroren als mulch bekend is valkuil luchtlagen boven de grond. Aldus zullen de temperatuur onder de mulch hoger dan de omringende vrije lucht, waardoor de isolatiewaarde (nog waardoor luchtcirculatie). Vergeet niet om de mulch verwijderen late winter of het vroege voorjaar, waardoor de bodem genoeg tijd te warm is voordat de volgende gewas groeit.
Groenteplant selectie
Een grote variëteit aan groenten geteeld kan worden tijdens de barre wintermaanden. Wortelen, bieten, spruitjes, kool, escarole, boerenkool, bloemkool en collards zijn een aantal prachtige keuzes te groeien in je wintertuin. Sla kunnen ook worden geteeld mits zij zijn beschermd en gekweekt in Cloche. Tenzij u een verwarmde kas, kunt u niet groeien tomaten of squash in winter. Wat kan worden gekweekt in de wintertuin zal afhangen van de regio waar u woont inch Bijvoorbeeld, gebieden die nat zijn als Washington geen sinecure om groenten te verbouwen omdat ze gevoelig zijn voor aangevallen worden door ziekten en plagen. Vervolgens in plaatsen zoals de Dakotas, de extreme koude maakt het mogelijk om fruit groeien alleen in kassen, waarbij de temperaturen worden beheerst. Dus het is best om uw plaatselijke uitbreiding agent contacteren voor de lijst van veggies dat kan worden geteeld in uw wintertuin.
Selecteren van de juiste sierplanten
Sinds winterse omstandigheden in de VS variëren van de ene plaats naar de andere, is het raadzaam om uw plaatselijke uitbreiding agent met betrekking tot de lijst van siergewassen voor uw wintertuin contact. De aanwezigheid van rijke rode bessen in de witte sneeuw is iets wat de moeite waard te kijken. Je kon de fabriek van de Pyrcantha (vuurdoorn), een aantrekkelijke groenblijvende heester die fel oranje bessen groeit. Dan is er de Holly bomen die spectaculaire rode bessen groeien. Echter, als je woont in een gebied dat de huizen groot aantal vogels, dan zou je willen voorkomen dat de bes groeiende planten, want deze kunnen uiteindelijk striping de bes stengels nog vóór het begin van de winter. Aanplant geurende planten in uw tuin is ook een erg leuk idee. De geur geeft 's winters de frisse geur van de lente. Je zou kunnen proberen planten elke plant die behoort tot de toverhazelaar planten. Dan is er ook de Daphnes dat de wintertuin te vullen met een bedwelmende geur de hele winter door hun krachtige parfum. Zoete olijven toe te voegen een kruidige aroma van de wintertuin.
Aanplant
In vergelijking met de zomer planten de winter planten moeten worden geplant in een ruimer wijze. De afstand tussen de opeenvolgende planten heeft voor mij meer om zo een ruime hoeveelheid water en lucht circulatie te bevorderen en daarmee aanslagen te voorkomen van schimmels en meeldauw. Kies installaties die gewoon into bloem komen voor uw wintertuin en zorg ervoor dat u de hogere planten plant aan de noordzijde en de kleinere aan de zuidzijde. Dit voorkomt dat de kleinere planten wordt overschaduwd. Je kan ofwel regelen uw bloei van planten door groeperen van gelijksoortige kleuren samen, of als je liever een huisje effect dan kon je de verschillende kleuren van bloemen in de tuin verstrooien.
Winter tuinieren is niet een nieuw concept en is geoefend voor jong en oud. Het is niet alleen helpt om de akker and vruchtbaarheid in de tuin bodem op piekniveau, maar levert ook een lekkere en verse groenten tijdens de winter en kost minder dan het bedrag dat u anders doorbrengen op een supermarkt. Echter vergeet niet te stoppen en de schoonheid van uw wintertuin te genieten tijdens de koude wintermaanden. Veel plezier!

No comments:

Post a Comment