Tuesday 6 December 2011

Stedelijke wildgroei: oorzaken en gevolgen

Verstedelijking verwijst naar de migratie van de bevolking van het platteland naar de steden en steden. De mens heeft altijd verplaatst naar nieuwe plaatsen op zoek naar betere weilanden. Vandaar, migratie is geen nieuw fenomeen. Hebben echter recente studies aangetoond een steile stijging in urbanisatie in de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze plotselinge toename van de verstedelijking kan worden toegeschreven aan Industriële Revolutie, die een betere economische kansen in de steden, als gevolg van het opzetten van fabrieken en werkplaatsen. Als de steden en gemeenten het grootste deel van de voordelen van innovaties te plukken op het gebied van wetenschap en technologie, verstedelijking blijft nog steeds plaatsvinden in hen. Als gevolg van dit, de steden en haar voorsteden spill over naar de landelijke gebieden langs de grenzen ervan, en dit gespreid wordt genoemd als stadsuitbreiding.
Oorzaken; goedkopere grond en huisvestingskosten in de voorsteden ten opzichte van stedelijke centra heeft al vele te vestigen in deze gebieden. , Er is een toename van overheidsuitgaven voor het ontwikkelen van infrastructuur zoals wegen, water en elektriciteit in de buitenwijken dan in de bestaande stedelijke centra, waardoor het toevoegen van voordelen aan het leven in spreidt. , Er is een toename van de commerciële kredietverlening praktijken die suburbane ontwikkeling te bevorderen. ; Verhoging van de kinderbijslag inkomen van een gemiddelde Amerikaan heeft hief zijn levensstandaard. Het bezitten van een auto en het betalen voor het gas om de doorvoer van voorstad naar de stad is betaalbaar voor veel Amerikanen. ; Sprawls worden gekenmerkt door een lage dichtheid populaties en minder verkeersopstoppingen. Daarom, zelfs bij het ontbreken van een federaal beleid dat de groei van spreidt zich zou aanmoedigen, hebben deze centra zich verspreid als gevolg van de bereidheid van een groeiend aantal mensen om te leven in spreidt, waar zij vinden het leven meer is dan kalm en rustig in de stad. ; Hoger onroerend goed en zakelijke belastingen in de steden hebben geduwd bedrijven naar de buitenwijken waar de belastingen zijn over het algemeen laag. Effecten
Sprawls zijn bekritiseerd voor het verhogen van kosten voor de overheid. Sommigen zien sprawls als een plaats waar het publiek geld wordt op redundante infrastructuur besteed buiten de stedelijke gebieden ten koste van het verwaarlozen van de infrastructuur in de steden die ofwel niet benut of onderbenut. ; Populaties in stedelijke sprawls pendelen naar steden in hun auto's. Dit heeft geresulteerd in zwaardere verkeer op de wegen die leiden naar de verkeerscongestie, toename van de luchtvervuiling en de auto-ongevallen. ; Toenemende afhankelijkheid van auto's heeft ertoe geleid dat de wildgroei bevolking om hun voertuigen te gebruiken, zelfs voor korte afstanden. Dergelijk gedrag wordt verondersteld te hebben geleid tot toename van zwaarlijvigheid en hypertensie in de bevolking in spreidt dan die in de steden. ; Sprawls hebben geleid tot bezorgdheid over de milieuproblematiek. Huizen in sprawls groter zijn dan die in stedelijke centra. Dit wordt gezien door sommigen, als afval van de bebouwbare grond en verplaatsing van dieren in het wild. Zo groot gebied van het land is bedekt met ondoordringbaar materiaal, zoals beton, er is minder doorsijpeling van regenwater naar het grondwater te bereiken. ; Deze worden verondersteld om desintegratie van het sociale kapitaal van Amerika veroorzaken. Huizen in de sprawls zijn groot met grote backyards die de neiging hebben aparte buren. Vandaar dat de sociale interacties tussen buren is veel minder in deze regio's dan de steden. ; Door de hevige afhankelijkheid van mensen die woonachtig zijn in sprawls op auto's, zijn stedenbouwkundigen gedwongen om meer geld te besteden aan grotere snelwegen en parkeerplaatsen. Dit wordt beschouwd als een extra last voor de staatskas als dit vermindert het gebied van de belastbare grond. ; Ondanks talrijke anti-sprawl sentimenten, stedelijke strekt hebben hun eigen voordelen. Met een aanzienlijk deel van de bevolking de voorkeur aan wonen in spreidt, zijn huizen beter betaalbaar worden in steden. Verminderde woonlasten in sprawls wordt geloofd te hebben verstrekt minderheden en de recente immigranten betere huisvesting kansen.
Ongebreidelde stadsuitbreiding is de latere fase van verstedelijking en is een onvermijdelijk fenomeen. Net als ieder ander proces stadsuitbreiding heeft zijn eigen voor-en nadelen. Echter, de negatieve aspecten van stedelijke spreidt worden geneutraliseerd door het volgen van hun groei in een geplande manier, zodat ze niet een verplichting, hetzij aan de samenleving, de economie of het milieu.

No comments:

Post a Comment