Wednesday 7 December 2011

Bamboe kleding

Het is moeilijk voor iedereen voor te stellen wat bamboe kleding, maar als je eenmaal hebt geprobeerd bamboe kleding, zult u weten dat bamboe stof is waarschijnlijk het beste voor kleding. Bamboe kleding, gemaakt van bamboe planten, zijn net zo zacht en ademend (het vermogen om vocht te absorberen) als eigentijdse katoenen kleding. Daarnaast hebben zij ook vele wereldwijde voordelen voor het milieu. Bamboe kleding is antibacterieel en chemische gratis. U zult zeker lang deze kleren als je eenmaal weet hun vele voordelen.
Mensen die opgroeien bamboeplanten binnenshuis, weten dat ze zijn gemakkelijk te onderhouden. Dit geldt zelfs voor bamboe planten die buiten of in de jungle groeien. Ze vereisen geen pesticiden op alles, want van de natuurlijke antibacteriële en anti-schimmel stoffen aangetroffen in de plant. Deze stoffen, die helpen de bescherming van de bamboeplant ook bescherm ons, als we kleding gemaakt van bamboe te dragen.
De volgende vraag in onze gedachten, hoe precies bamboe kleren gemaakt? Er is geen exacte verklaring voor deze nog. Echter, de essentie is dat bamboe pulp wordt omgezet in de stof door een proces genaamd hydrolyse-alkalisering. Dit proces wordt dan gevolgd door vele andere processen, die plaatsvinden in een geheel gesloten container, waardoor de release van schadelijke bijproducten onmogelijk. De chemicaliën die in deze processen zijn niet schadelijk in vergelijking met de chemicaliën die worden gebruikt bij de verwerking van katoen en polyester. Twee grote bedrijven in de wereld die bamboe kleding maken, zijn Bambrotex and Tendro, gevestigd in China. Moso bamboe, een soort die wordt gebruikt voor het maken van bamboevezels, groeit overvloedig in China. Bijna 2% van de totale Chinese bosgebied wordt gedekt door de Moso bamboe.
Bamboo kleding heeft vele voordelen. Sommigen van hen zijn:; Bamboo vezel is zeer zacht, nog zachter dan de zachtste katoen. Het absorbeert water beter dan andere weefsels, waardoor de huid comfortabel. Het houdt het lichaam warm tijdens de winter en koel in de zomer. ; Bamboo heeft een substantie genaamd 'Bamboo Kun' die voorkomt dat bacteriën kweken. Naast het feit dat thermische regulering en geur vrij, het heeft natuurlijke UV-bescherming ook. ; De bamboe plant is een van de meest duurzame installaties op aarde. Het kan opgroeien tot 3 meter 's nachts en is klaar voor de oogst in ongeveer 4 jaar. Na de oogst, bamboeplanten niet nodig herbeplanting, zijn enorme roots voortdurend nieuwe scheuten ontkiemen. ; Bamboe planten zijn milieuvriendelijk. Ze nemen in 5 keer meer broeikasgas, en produceren 35% meer zuurstof dan welke andere plant of boom. Ze helpen om het niveau van kooldioxide, waardoor het tempo van de opwarming van de aarde. ; Bamboe stof heeft een uitstekende antibacteriële eigenschappen, zelfs na 50 wasbeurten. ; Met zoveel voordelen, bent u zeker in de verleiding om bamboe kleren te kopen. Men kan kiezen uit een verscheidenheid van bamboe kleding. Er zijn bamboe kleren voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Ze variëren van badhanddoeken, badjassen, sjaals, T-shirts, lakens, tassen, bandana's, haarbanden, ondergoed sokken. Het grootste voordeel is dat deze kleren zijn biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.
Bamboe kleding heeft creëerde een interesse in mensen, name uit de eco-fashion veld. Bamboe technieken worden verbeterd om veel betere en goedkopere bamboe stoffen te verstrekken.

No comments:

Post a Comment