Saturday 17 December 2011

Hoe een kas bouwen

Een broeikas is een gebouw structuur, speciaal geconstrueerd groeien of planten cultiveren in gecontroleerde omstandigheden van licht, temperatuur, ventilatie en vochtigheid. Exotische planten, orchideeën, bloemen, groenten en fruit zijn geplant in kas voor een gezonde plantengroei en / of maximaal rendement. Specifieke gewassen en salade groenten kan ook worden gekweekt voor de commerciële productie het hele jaar door, ongeacht de off-seizoenen. In aanvulling op gereglementeerde milieu-omstandigheden, zijn de verspreiding van plantenziekten en plagen in de kas gecontroleerd. Gezien deze voordelen, veel hobbyisten en tuinders kiezen voor het kweken van planten in kassen.
Hoe een kas bouwen
Net als andere bouwwerken, de eerste stap in het bouwen van een kas is om te beslissen de juiste locatie. Op basis van de klimatologische omstandigheden, kunt u een goede site die een maximale zon ontvangt. Indien mogelijk, de kas te bouwen in het zuiden of zuidoosten naar het huis, anders kun je oriënteren in het westen of zuidwestelijke richting. Voor koud gebieden, moeten de kas worden geïsoleerd of geïnstalleerd met verwarming apparatuur om maximumtemperatuur behouden binnenin de kas.
Andere factor worden beschouwd over de site is een goede drainagesysteem. U kunt een verhoogd basis, om te voorkomen dat afvoer van regenwater in de kas. Zodra u hebben bevestigd de locatie van kas met de nodige functies, kunt u aankoop van de structurele vereisten voor bouwen een kas zoals frames, bekledingen, fundering en vloermaterialen.
Greenhouse frames zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals gothic, Quonset (circulaire frame), A-vormig en stijve frame (verticale zijwanden met een schuine dak). Tijdens het spreken over de bekleding van kassen, glas en glasvezel zijn de meest duurzame materialen die maximale warmte en vochtigheid te bieden. Fiberglass is flexibel en kan worden gebruikt in rechte of gebogen oppervlakken. In geval van een low budget project, kunt u opt voor plastic bekledingen.
De stichting van broeikasgassen af ​​van het gewicht van de bekleding; permanente stichting is aanbevolen voor glazen materialen. Andere optie voor lichtgewicht bekledingen is bevestiging met de hulp van bielzen. Regarding vloeren optie, is permanente vloer niet de voorkeur omdat het nat blijft voor een langere duur. Het creëren van een betonnen loopbrug met grind vloer is de beste optie voor de glastuinbouw.
Alle soorten van kassen nodig ventilatie, luchtcirculatie, irrigatie, vochtigheid regelgeving en bestrijding van plagen. Voor het verstrekken van ventilatie, kan eenvoudige Windows worden gemaakt op een bepaalde hoogte van de kas. Kleine ventilatoren kan worden gebruikt voor de luchtcirculatie doeleinden; afhankelijk de grootte van kas, moet u mogelijk diverse ventilatoren fix. Betrekking irrigatiesysteem, kunt u fix automatische irrigatiesystemen. Na voltooiing van maken van alle deze regelingen, kunt u plaats plant racks op een bepaald plaatsen binnenin de kas voor houden container planten.
Als er een extra ruimte, kunt u bevestigen een kleine ruimte voor de opslag van meststoffen, organische mest en andere tuingereedschappen. Bouw van een kas op uw eigen is nogal een dankbare taak. Je zal echt een tevreden gevoel na het starten van het kweken van planten in uw kas. Ongeacht van het klimaat en buiten omgevingscondities, kan je oogsten uw favoriete groenten of genieten van de schoonheid van bloemen. Een woord van advies voor de teelt van planten in de kas is het isoleren van een zieke plant, want het kan gemakkelijk verspreid naar de andere naburige planten.

No comments:

Post a Comment