Monday 5 December 2011

Groeiende Appels uit Zaden

De meeste mensen geloven dat de zaden van een commercieel geteelde appel niet ontkiemen, omdat ze niet vruchtbaar is. Echter, dit niet het geval is, zaden van appels uit cultivars zijn inderdaad vruchtbaar. Veel mensen gewoon plaatst het zaad in de grond na het beëindigen van hun appel, en de plant komt nooit op als gevolg van twee zeer belangrijke redenen.
Ten eerste, is het zaad van de Apple niet tijd voor de droge-out periode, dat is nodig om te kiemen, te laten plaatsvinden. En ten tweede, is het niet door de stratificatie periode. Stratification verwijst naar de koeling van het zaad voordat het proces van kieming begint in de appel zaad. De meeste mensen nooit stratificeren het zaad voor het planten in de bodem. Vandaar het misverstand, dat de zaden van commercieel geproduceerde appels steriel zijn.
Wilt u testen of de zaaizaad steriel of niet, alle u moet doen is plek op een vochtig oppervlak, bij voorkeur een handdoek of een tissue en laat het op een raam grens (in het raam) germinate voor ongeveer een week .
Om te beginnen met het proces van kieming in de zaad van de eerste het zaad te verwijderen uit de linker over de korst van de appel. Was het zaad en laat het drogen op een koele plaats. Het is heel belangrijk dat het zaad droogt volledig up.
Nadat het zaad is droog, plaats deze in een zip-lock zakje, of een container met een strakke deksel. Bedek het met een handvol van de bodem, en zet het opzij voor een paar weken. Bevochtig de grond na elke 4 weken. Het is ook heel belangrijk om te laten in de frisse lucht op regelmatige tijdstippen. Als het proces goed is gedaan, dan, na ongeveer 3 maanden, zal het zaad ontkiemen, en de kleine groene bladeren verschijnen van het zaad.
De volgende stap is zeer belangrijk, in het proces van groeiende een appelboom uit zaden, en moet met zorg te gebeuren. Verwijder de bodem zeer zorgvuldig uit de zak of de container en plaats deze in een gat dat is ongeveer 10 mm diep. Als er veel zaailingen, plant ze op verschillende locaties. Vermijd herbeplanting de appel plant, omdat de meeste cultivars zijn nogal delicaat en overleven zelden verpotten.
De locatie waar u plant de gekiemde appel zaad is zeer kritisch, omdat de boom moet ontvangen ochtend zonlicht. Dit helpt bij het verdampen van dauw, dat is een medium voor de verspreiding van besmettelijke ziekten. De appelboom moet ook worden geplant in een soort van bodem die snel afvoeren.
Wilt u echt goed profiteren van de boom, dan is het raadzaam dat u de technieken van snoeien en de afweging van de boom te leren. U kunt ook zeer goede resultaten als u regelmatig snoeien de bovenste takken, en laat zon aan de onderste takken te bereiken. Het zonlicht maakt niet alleen de onderste takken gezond, maar ook voorkomt dat ze en de vruchten van besmetting.
Uw reis met uw Apple plant niet eindigen met de aanplant een gekiemd zaad. Je moet de zorg voor de plant, te beschermen, snoeien, zet in meststoffen, en last but niet de minste, leuk, om de kwaliteit van het fruit beste uit te halen.

No comments:

Post a Comment