Saturday 17 December 2011

Planning van een moestuin

Stel je een pompoentaart gebakken met verse en sappige pompoenen uit eigen moestuin of zelfs verse tomaten en komkommers geplukt recht vanuit je eigen achtertuin. Voor mensen die graag hun groenten echte verse, een moestuin is het perfecte idee uit te voeren. Well as smakelijk en interessant als dit idee klinkt, moet u weten dat de planning van een moestuin veel inspanningen en hard werken aan een gezonde en duurzame moestuin te maken vereist. Er zijn verschillende dingen, die moeten worden opgevangen met het oog op een vruchtbare en groene moestuin te maken.
Het plannen van een groentetuin
Wat voor soort grond moet worden gebruikt in de moestuin, die de groenten, die zijn handig om te groeien in de moestuin? Er zijn tal van deze vragen, die moeten worden beantwoord voordat u daadwerkelijk begint met het maken van uw eigen moestuin. Hier is een stap-voor-stap handleiding, die u zullen helpen om de hele moestuin planningsproces.
Planning van een moestuin: bodemvruchtbaarheid en Textuur
Vruchtbare bodem met een goede structuur is een van de vereisten om het maken van een nieuwe en duurzame groentetuin. De bodem in de moestuin moet voldoende vruchtbaar en vochtig. Organische humus werkt het beste voor elke moestuin. Voeg gewoon gezonde hoeveelheden organisch humus en er zeker van zijn dat uw moestuin een succes zou worden. U kunt rijke compost door het graven van een geheel en vullen met restjes eten in huis, ongewenste resten van gesneden groenten en fruit of een ander afbreekbaar afval van uw keuken, voeg wat grond over het afval. Nu dekking van het gat voor een paar dagen en dan toevoegen aan de gehele tuin.
Planning van een moestuin: Plantation Technieken
Nu dat u een vruchtbare laag van de bodem in uw tuin moet u beslissen hoe u wilt uw groenten planten kreeg. U kunt plant hem in de open grond of maak verhoogde bedden. Hoewel sommige mensen vinden de optie van verhoogde bedden efficiënter, het resultaat is afhankelijk van de toestand van de bodem, zonlicht en de gieter. Het enige voordeel van de verhoogde bedden kan bieden is misschien als de plantages worden gedaan in aparte verhoogd bed kraters of containers, dan kunnen ze eenvoudig worden verplaatst van de ene plaats naar de andere.
Planning van een moestuin: Companion Planting
Companion aanplant is niets anders dan het planten van de juiste groenten samen. Het is een bekend feit dat een aantal specifieke combinatie van groenten samen geplant leidt tot een betere groei, verminderde dreiging van ziekte en infecties, bloeiende van nuttige insecten en bacteriën en de eliminatie van schadelijke ongedierte. Hier is een kleine lijst van groenten en hun compatibele metgezellen, die samen kunnen worden gekweekt in een moestuin:
Lijst van gemeenschappelijke tuin Groenten
Hoewel er eigenlijk geen limiet aan het type van groenten en kruiden die je kunt groeien in je moestuin, bestaan ​​er bepaalde populaire tuingroenten dat elke moestuin gemakkelijk kan hebben. Hier is de lijst van populaire tuingroenten:
Selderij - Selderij is een prachtige groente die kan een deel van uw groente tuin. Hoewel Selderij is een zeer aanpassing van plant en groeit goed samen bijna elke andere groente, zijn er een paar groenten die met name bevorderlijk is voor de groei ervan. De gemeenschappelijke planten die bekend staan ​​als de metgezellen zijn ui, tomaat, kool familie en bush bonen.
Asperges - Asperges, is ook een geweldige aanvulling op uw moestuin en is een zeer aanvaarden plant, die groeit goed samen met alle andere groenten. Echter, het heeft zijn favorieten en daarmee toont zeer goede resultaten of rendementen wordt geplant, samen met tomaat, basilicum en peterselie.
Brassica (Kool Familie) - Deze familie omvat kool, bloemkool, boerenkool, koolrabi en broccoli. Deze planten groeien goed wanneer geplant, samen met selderij, biet, komkommer, sla, rozemarijn, Uien, Sage en Tomaat. Echter, de resultaten zijn zichtbaar belemmerd wanneer deze worden geteeld met de antagonist planten zoals pole bonen, aardbeien of tomaten.
Bush Beans - Bush beans can be great je moestuin. Maken evenwel een punt om ze te planten, samen met komkommer, maïs, aardappelen, aardbeien en selderij. Nooit planten de bush bonen met uien, aangezien het zal de opbrengst zeker belemmeren.
Corn - Verse maïs uit uw eigen moestuin te bestrooien op uw vers gebakken pizza klinkt als de hemel. Corn kan een geweldige aanvulling op uw moestuin te worden als je het plant met aardappelen, bonen, erwten, pompoen en komkommer. Ironisch genoeg, hoewel een verse pizza's geladen met maïs smaakt het best met klontjes sommige bedragen van tomatenketchup, tomaat en maïs zijn antagonistische planten, die niet samen kunnen worden geplant.
Komkommer - Een frisse komkommersalade kan niet meer verfrissende dan dit. Fris en sappig komkommers zijn een must have voor uw moestuin. Komkommers kan worden beplant met bonen, maïs, erwten en zelfs radijs. Echter komkommers mogen nooit worden geplant langs met aardappelen en een van de aromatische kruiden.
Sla - Verse en knapperige sla is een must have zij het voor uw tuin een frisse salade of als een aanvulling op de lekkere sandwich. Hoewel sla groeit goed met bijna elk en ieder groenteplanten, toont betere resultaten wanneer geplant, samen met wortelen, komkommers, uien, radijs en aardbeien.
Ui en knoflook - Uien en knoflook zijn twee van de meest populaire koken ingrediënten. Om deze in je moestuin, moet je ze plant met bieten, wortelen, sla en peterselie en ze weg te houden van bonen en erwten.
Aardappelen - Franse frietjes of aardappelpuree - we kunnen gewoon niet zonder hen. Aardappelen zijn een must-have voor uw moestuin. Maar om een ​​goede opbrengst hebben, moet je om ze te planten, samen met bonen, maïs, aubergine en leden van koolfamilie. Aardappelen mogen nooit worden geplant langs tomaat, komkommer, pompoen of andere pompoenen.
Erwten - Lovely erwten kunnen een geweldige aanvulling op elk recept zijn. Erwten kunnen worden geteeld in je moestuin met Wortelen, rapen, komkommers, maïs en bonen. Echter erwten moeten worden geplant afstand van Uien, bieslook, knoflook en aardappelen.
Tomaten - Verse tomaten zijn een must have voor elke moestuin. Tomaten groeien het beste wanneer geplant, samen met selderij, asperges, broccoli, spruitjes, boerenkool, bieslook, peterselie en peen. Echter tomaten mag niet worden geplant, samen met Koolrabi, aardappelen, venkel en kool.
De laatste en meest belangrijke ding om te onthouden, terwijl de planning van een moestuin en het selecteren van groenten of kruiden voor uw tuin is uw eigen behoefte. Als u en uw gezin uw favorieten groenten, onder hen in plaats van sommige groenten die u zojuist hebt misschien nooit gebruiken. Plantaardige tuinieren is leuk als u en uw gezin kan de goedheid van de boerderij van verse groente en kruiden te genieten op uw deur.

No comments:

Post a Comment