Monday 12 December 2011

1920's Kleding - Fashion van de twintiger jaren

De jaren 1920 kleding was een periode dat vrouwen bepaalde bevrijding gaf voor zover hun dressing betrof. Mode in de jaren 1920 varieerde in verschillende periodes maar het is mogelijk een opmerkelijke verandering gebeurt hier te zien. Dit was de tijd waarin de jaren 1920 kleding werd een nieuw tijdperk, silhouetten waren veranderen en zo waren de gedachten van de meeste vrouwen binnenkomt. Hier is een gedetailleerde kijk op de jaren 1920 kleding en hoe sommige van deze kleding nog steeds bestaat in onze garderobe in enige vorm of het andere!
1920's Kleding: kleding van de jaren twintig; de jaren 1920 werd meer comfortabele kleding voor vrouwen. Dit was de tijd waarin vrouwen begon het dragen van korte rokken (tot de knieën) en langbenige meiden hadden een geweldige tijd pronken such rokken op prominente dos. De vroege periode van de jaren 1920 zag een meer conservatieve stijl naar kleding die werd meer flamboyante later. Dit soort van bevrijding voor vrouwen geleid tot een geheel nieuwe identiteit vooral in termen van de kleding. Kunst ook een grote invloed gehad op de jaren 1920 kleding. Geometrische vormen en vormen werden geïmproviseerd in de ontwerpen ook.
Calf lengte en knie lengte jurken ook aandacht gekregen in de mode van de twintiger jaren. De jaren 1920 mode ook bevallen van de term-flapper mode. Flapper fashion bedoeld voor vrouwen die toonde een moedige houding en hield de jazz hun looks zonder echt vast te houden aan de normen van de samenleving als geheel. Flapper vertegenwoordigd vrouwen die versierd korte rokjes en geliefd om veel van het gebruik make-up. Zulke vrouwen werden ook sportief gezien kort haar en brashly nuttigen van alcohol. Deze look is meer over het verschijnen jongensachtige eerder dan op zoek naar vrouwelijk. Jurken werden ook opgenomen in de jaren 1920 kleding en dit werd een teken van mode keel. Vrouwen droegen jurken die losse rechte silhouetten had. Deze jurken stroomde tot aan de enkels. Soms, rokken losse werden ook gedragen tot aan de knieën, die een flits van het been niet toegestaan! Bold make-up en geëpileerde wenkbrauwen werden gezien als een teken van de flap vrouw.
Met de vermelding van 1920 de keel, komt de vermelding van de zeer getalenteerde mode-ontwerper, Coco Chanel. Ze een maakte een merk in de jaren 1920 ontwierp ze kleding wanneer een dergelijk beeld, die uiteindelijk werd erkend als flapper mode. Coco Chanel altijd gepropageerd eenvoud als belangrijkste essentie van haar ontwerpen. Ze propageerde loszittende kleding en sneed een niche voor zichzelf in de modewereld.
Een slanker silhouet van de vrouw werd geprojecteerd tijdens het mode-tijdperk van de jaren twintig. Korsetten waren bijna vergeten en er was een radicale verandering, zelfs in de lingerie gedragen door vrouwen. Kousen schaduw met een huidskleur werden gedragen met knie lengte jurken in plaats van de traditionele zwarte schaduw. Hielen werd ook populair tijdens de jaren 1920. Dit was het moment waarop de heupen werd slanker en jongensachtige kapsels werden ook in de mode!
De jaren 1920 kleding zag ook een belangrijke wijziging zoveel herenkleding betrof. Regenmantels en lange jassen waren versierd door mannen wanneer zij hadden geen formele doen om bij te wonen. Mannen droegen ook smalle broeken uitgerust met een dergelijke jasjes. Smokings werden ook gezien als incidentele avondkleding. Sportieve kledij is ook opgenomen in de kleerkasten van mannen in de jaren 1920. Dit was ook de periode dat de verschijning van Oxford tassen die gewoon bedoeld broek met wijde pijpen zag. Tweed jasjes waren ook een bekend gezicht tijdens die periode.
De jaren 1920 kleding ook getuige van enkele wijzigingen voor kinderkleding. Een meer simplistische beroep werd gegeven aan de silhouetten en jonge meisjes werden gespot in katoenen jurken en Serge rokken. Wollen truien een belangrijke rol gespeeld in de koude winters. Lange vest en jarretels werden ook gezien op de mode-scenario in de jaren 1920.
Mode van de twintiger jaren zag ook het gebruik van jassen voor vrouwen. Deze werden gedragen worden als een soort van wrap-around en werden bevestigd aan de zijkant met de hulp van een gesp. Modieuze schoenen en hoeden waren ook een onderdeel van de mode van de jaren twintig. Cloche hoeden werd ooit zo populair tijdens deze periode. Dit was vooral gedragen door vrouwen die droeg korte kapsels zoals deze hoeden waren montage en bijna over de ogen ook. Schoeisel werd uiteindelijk erkend als een mode accessoire en kreeg bekendheid met de opkomst van korte jurkjes. Hoge hakken als geknikte schoeisel werden beschouwd als een ultieme fashion statement tijdens mode van de jaren twintig zijn. Peep toe hakken waren ook populair.
Zo zien we hoe de mode van de Roaring Twenties een flink aantal veranderingen onderging en bracht over bevrijding voor vrouwen uit de traditionele silhouetten. De jaren 1920 kleding moest zijn eigen aantrekkingskracht met een vleugje elegantie en ook een gevoel van individualiteit.

No comments:

Post a Comment