Saturday 3 December 2011

Hooibaal Tuinieren Technieken

Hooibaal tuinieren is verschillend van de traditionele manier van tuinieren. Het is een uitstekende optie voor mensen met beperkte ruimte, slechte kwaliteit bodem of een slechte rug!
Hooi is eigenlijk gras dat bladeren omvat, lange stelen en zaden die is gekapt, gedroogd en verpakte omhoog. Het is gebruikt als veevoer voor jong en oud. Groeiende groenten in een hooibaal tuin is vergelijkbaar met de techniek die gebruikt wordt om groenten te kweken in een verhoogd bed tuin. Na zijn enkele eenvoudige stappen om een ​​hooibaal tuin voor te bereiden.
Locatie van de hooibaal tuin, een zonnige plek en een goede watervoorziening zijn twee belangrijke aspecten bij het kiezen van een locatie voor planten groeien in een hooibaal tuin. De baal moet worden gesteld in de exacte locatie die u wilt gebruiken, want als ze eenmaal zijn grondig afgezwakt, worden ze extreem zwaar en beschadigd raken, terwijl ze te verplaatsen.
Hooibaal voorbereiding; Men kan een hooi baal tuin van elke vorm of grootte. Ze kunnen ofwel worden gegroepeerd in nauwe vierkanten of rechthoeken naast elkaar of aangebracht end-to-end voor lange tuinen te creëren. Er zijn verschillende variëteiten van stro kan men gebruik maken, namelijk haver, tarwe, rijst, enz. Het is aanbevolen dat balen worden geplaatst elkaar ondersteunen in plaats van stand-alone, om de levensduur van de hooibaal tuin te vergroten. Plaats de hooibalen op strings die draaien onder en niet in contact komen met de grond. Elke hooi of touw (string) op de begane zal verrotten en verslechteren de gehele baal door spreiding van de rotten.
Hooibalen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in alle winkels tuinbouw product of je zou kunnen ophalen van alle landbouwgrond. Hooibalen die vers en niet gedroogd heten groene balen. Wanneer de groene balen gedrenkt, de microben binnen beginnen te verteren en het hooi kan opwarmen tot 150 º F voordat ze afkoelen; uw zaailingen zal permanent worden beschadigd bij 150 º. Om te voorkomen dat rampen tuinieren, groen balen moeten worden doorgewinterde voor het planten begint. Volgende is de 10-daagse smaakgevend proces:; Water de balen grondig tweemaal per dag voor de eerste drie dagen. ; Van de 4e tot 6e dag, strooi een half kopje ammoniumnitraat op de top van elke baal water en het goed. ; Volg dezelfde procedure van de 7e tot 9e dag, maar met slechts een kwart kopje van ammoniumnitraat per dag. ; Op de 10e dag, strooi een kop van een langzaam vrijkomende meststof 10-10-10 op elke baal. ; Gedroogde hooibalen kan direct worden geplaatst en moeten grondig worden geweekt in water gedurende 5 - 6 dagen, in om hen te breken voor het planten. Hier breken ze down 'betekent waardoor het hooi al haar warmte die vrijkomt bij binnen en cooling down. Geen kunstmest moet worden toegevoegd aan de gedroogde balen tijdens het afbreken periode. Alle onkruid moet worden uitgetrokken voor het planten en het moet worden bewaakt en consequent geregeld, als hooi heeft veel graankorrels in hen.
Plantgoed Voorbereiding; De grondbewerking is verschillend voor zaaien en planten zaailingen. Voor zaden, een 2 - moeten 3 inch laag vrij van onkruid grond en compost worden geplaatst op de top van de balen. Zaden worden gezaaid in de dezelfde manier als ze zijn gezaaid in de grond of containers. Zaailingen kan direct worden getransplanteerd in het stro of een kan uit elkaar trekken de baal bij de hand of met een scherpe spatel om een ​​gat te maken en toe te voegen wat grond in, voordat transplanteren. Kan men gebruik maken ofwel organische mest of vloeibare mest voor de planten voeden, eenmaal in elke twee weken.
Het besproeien van de Hay Bale; Zodra het verplanten is voltooid, moet de hooibaal grondig worden gedrenkt, en twee keer per dag als het warm is. Stro of hooi kan niet behouden het water als de grond of containers. Het meeste water zal gewoon opraken van de bodem van de baal. Een druppelirrigatie systeem kan ervoor zorgen dat het hooi vochtig blijft en het water niet wordt verspild.
Men kan groeien een hele variëteit aan bloemen, groenten en kruiden in een hooibaal tuin. Echter, wortelgewassen niet goed groeien in hen. Men kan planten, onkruid en water staande comfortabel, waardoor hooibaal tuinieren gemakkelijker op de rug.

No comments:

Post a Comment