Monday 31 October 2011

Feiten over Venus Flytrap

Venus vliegenval houden onze fascinatie voor als een onder de kleine groep van planten die in staat is om van een snelle beweging. Een wonder van de natuur, de buitengewone methode die het gebruikt om zijn prooi val lijkt natuur-equivalent van sensortechnologie.
Venus Flytrap is ook bekend onder de wetenschappelijke naam Dionaea muscipula. Het is een kleine plant met vier tot zeven blaadjes die groeien vanaf een korte onderaardse stengel. De stengels meestal bereikt de maximale grootte van tussen de 3 tot 10 centimeter. Als de plant volwassen wordt, kan het produceren bloemen op een lange stengel ver boven de bladeren. De vallen zijn gelegen aan het uiteinde van de bladeren. Ze zijn gemaakt uit een paar van de terminal lobben scharnierend aan de hoofdnerf. De top van de lobben rood bevatten anthocyaan pigmenten en drie haarachtige trichomen per kwab. De randen van de lobben zijn omzoomd door stijve haren-als uitsteeksels, dat een mesh vorm, waardoor de prooi ontsnappen toen de lobben dichtklappen.
Wat opmerkelijk is over het functioneren van de Venus vliegenval is dat een prooi is om in contact te komen met twee trigger haren in successie-of tweemaal raak een haar, voor de lobben te sluiten in minder dan 0,1 seconden! Dit is om ervoor te zorgen dat het niet energieverlies in het opsluiten van een gevallen blad of krijgen geactiveerd door een regendruppel. Deze intelligente val scherpt en verhoogt haar tempo van de spijsvertering als deze zintuigen de prooi probeert te ontsnappen. Vertering duurt meestal ongeveer 10 dagen. Als de prooi is erg klein en weet te ontsnappen, zal de val te heropenen binnen 12 uur. Het is een zeldzame gebeurtenis voor een val op te vangen en te verteren meer dan 3 prooien in haar leven.
De Venus Flytrap in het wild groeit alleen in Noord-en Zuid-Carolina in de Verenigde Staten, met name binnen een 100 mijl straal van Wilmington, North Carolina. Vanaf hier is getransplanteerd en gekweekt in locaties over de hele wereld. Hij groeit goed in drassige moerasgebieden, zoals moerassen en natte savannes, die vrijwel verstoken van stikstof. Deze plant is een ode aan de aanpassing, want het verbruikt insecten als een bron van stikstof nodig voor eiwit vorming, iets dat de bodem niet kunnen bieden.
Venus Flytrap is een vrij populaire plant als de merkwaardige verschijning leent om haar sierwaarde. Het is echter gezegd dat het moeilijk te groeien, en vaak mensen alleen leren om goed te zorgen voor een Venus Flytrap na het doden van een paar van hen. De sleutel ligt in het repliceren van de plant natuurlijke habitat zo goed mogelijk. Een indicatie van een goede gezondheid in de meeste rassen van de Venus vliegenval is dat de valkuilen zijn helder rood.
Hier zijn enkele tips voor een succesvolle teelt van de Venus vliegenval:; Water - Clear regenwater is de ideale water om deze plant te voeden met. Anders, gedestilleerd water is ook goed, want het bevat geen zouten. Deze planten profiteren als de pH van het water is zuur. Men heeft echter niet te worden openlijk voorzichtig als Venus Flytrap's kunnen reguliere schoon water tolereren. Deze plant moet regelmatig worden besproeid om de grond vochtig te houden, want als de wortels uitdrogen, de plant zal ziek worden.
Grondmengsel - Een goede turf bevat bast (wat goed is voor de afwatering) voldoende. De Venus vliegenval moet zeer mild worden bevrucht. Een beetje op een of twee van de bladeren is genoeg en zal de fabriek leveren meer dan genoeg stikstof.
Kiemrust - Venus vliegenval hebben een periodieke winter rustperiode. Ze kunnen verdragen temperaturen in de jaren veertig, maar moeten worden weggehouden van vorst. Als de temperatuur zeer laag of hoog zijn, neemt de plant uit de pot, snijd de gedroogde bladeren en verspreid slechts een klein stukje van fungicide op de plant. Vervolgens wikkel de lamp in een vochtige, droge, veenmos, zet het in een plastic doorzichtige zak, sluit deze, en plaats het in de koelkast. Het kan worden teruggeplaatst in een pot na kiemrust.
Zon - Een kas is de meest gunstige omgeving voor een Venus vliegenval naar buiten zijn natuurlijke habitat bloeien. Echter, het groeit goed in potten op vensterbanken en dekken, of elke andere plaats waar hij zal ontvangen 4 tot 5 uur van het zonlicht. ; Grote populaties van deze planten zijn ontworteld uit hun huis in het wild te koop. Deze praktijk heeft gedreigd het bestaan ​​van de plant in zijn natuurlijke habitat. Een advies dat sterk door de meeste natuurbeschermer is dat de enige manier om te beschermen en het behoud van deze soorten van planten is in beheerde behouden.

No comments:

Post a Comment