Tuesday 18 October 2011

Gazon onkruidbestrijding

Onkruid zijn de ongewenste wilde planten die groeien in uw gazon. Onkruid kan bederven de schoonheid van uw gazon als hun contrasterende kleuren en texturen afwijken van het gras planten heel veel. Ook nemen ze afstand van het beschikbare water en voedingsstoffen uit de bodem ten gevolge waarvan de groei van andere grassen. Het is daarom noodzakelijk om de controle van de groei van onkruid in gazon.
Identificatie van het type gazon Weeds
Alvorens eventuele het gazon onkruidbestrijding programma moet identificeren type weed. Gazon onkruid kan hoofdzakelijk worden onderverdeeld in twee typen, afhankelijk van de manier waarop ze ontstaan ​​uit zaden. ; Weedy Grassen: Dit zijn de mono kinderbedje onkruid die naar voren komen met een enkele zaad blad. Jaarlijkse bluegrass, crabgrass, quackgrass en rietzwenkgras zijn enkele voorbeelden van weedy grassen. ; Breedbladige onkruiden: Dit zijn tweezaadlobbige onkruiden die naar voren komen met twee zaad bladeren. Zwarte rupsklaver, klaver, vogelmuur, kruipende klokje, paardebloem, hondsdraf, duizendknoop en weegbree zijn voorbeelden van breedbladige onkruiden. : Dit gazon onkruid worden nader onderverdeeld in groepen, namelijk meerjarige onkruiden, Biënnale onkruid en de jaarlijkse onkruid, afhankelijk van hun leven.
Effectieve Lawn onkruidbestrijdingsmethoden
Als u eenmaal het juiste type van wiet wordt het gemakkelijker om controle gazon onkruid. Een van de beste en eenvoudigste manieren om gazon onkruid is goed onderhoud en goede culturele praktijken. Behoud van een dichte en krachtig groeiende grasmat is een effectieve manier van controle gazon onkruid.
Soms gazon wiet kan een aanwijzing zijn van de specifieke problemen in het gras plant. Daarom vernietiging van de onkruiden, zonder het vernietigen van de onderliggende oorzaak kan produceren teleurstellende resultaten.
Ernstige bodemverdichting kan stimuleren de groei van onkruid, zoals de jaarlijkse bluegrass, pad biezen en knoop wiet. Lage stikstof niveau ten gunste van de groei van witte klaver. Slechte drainage stimuleert de groei van riet en Virginia buttonweeds. Enkele van de meest effectieve gazon onkruidbestrijding methoden omvatten:; Watergift: water geven gazon diep is zeer belangrijk met name tijdens de droogte periodes. Je water het gazon een keer per week in de vroege ochtend. Het is een goed moment voor het besproeien, omdat de verdamping is minimaal gedurende de ochtend. Lichte bewatering en frequente irrigatie oorzaken kieming en stimuleert de groei van ondiep geworteld onkruid. ; Maaien: Maaien stimuleert de groei van gras en helpt bij de productie van dikke grasmat. Maken van een aantal veranderingen door maaien Het verlagen of te verhogen het maaien hoogte en het veranderen van de frequentie van maaien kan helpen bij het beheersen van het gazon onkruid. Maaien helpt ook bij het wegwerken van de jaarlijkse onkruid. ; Mechanische Control: Trekken of het aanleggen van onkruid kan nuttig zijn als ze in kleine aantallen. Onkruid, zoals paardebloem kan worden verwijderd met behulp van een vork of een hand spudding gereedschap. ; Beluchting: Bodemverdichting kunnen bevorderen dat de groei van sommige soorten wiet. Beluchten van de bodem kunnen helpen bij het verminderen van de bodemverdichting. ; Herbiciden: Gebruik van herbiciden, samen met culturele praktijken ook helpt bij het beheersen van het gazon onkruid. Twee typen herbiciden kan worden gebruikt voor gazon onkruidbestrijding namelijk preemergence herbiciden en postemergence herbiciden. Preemegence herbiciden worden toegepast 2-3 weken voorafgaand aan de wiet zaadkieming en effectief zijn bij het beheersen van de jaarlijkse onkruid. Postemergence herbiciden worden toegepast na de onkruidgroei en effectief zijn bij het beheersen van breedbladige onkruiden. ; Chemische bestrijdingsmiddelen: Een andere manier van controle gazon onkruid wordt met behulp van chemicaliën. Chemicaliën zoals 2-4 D amine, basagran, betasan, compitox, dacthal, dicamba, dichloorprop, mecoprop en tupersan nuttig zijn bij het beheersen van vrijwel elk type onkruid.

No comments:

Post a Comment