Sunday 16 October 2011

Snoeien Blueberry Planten

Indigo-gekleurde bessen worden verfraaid voor hun zoete-scherpe smaak, en zijn vers gegeten, of kan worden opgeslagen door drogen of invriezen. Bosbessen zijn gebruikt om jam, taarten, salades, taarten, pannenkoeken, gebak, ijs maken en de lijst gaat maar door. Naast het feit dat bekend om hun rijke en heerlijke smaak, zijn ze ook bekend om hun nutritionele waarden. Bosbessen zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, vitamine B6, vitamine E, vitamine A, evenals magnesium, mangaan en kalium. Veel mensen de voorkeur aan blauwe bessen in hun eigen tuin groeien. Echter, doet het werk niet op bij het planten. Bosbes planten moeten regelmatig gesnoeid worden om goede kwaliteit van het fruit te verkrijgen.
Waarom zou bosbes planten gesnoeid worden?
De kwaliteit en kwantiteit van fruit afkomstig van elke bosbes plant hangt af van de efficiëntie van het snoeien. Gebrek aan snoeien beheer resulteert in overwoekerd planten en minder groenten opbrengsten. Regelmatige snoei zal niet alleen zorgen voor de plant kracht en productiviteit, maar ook helpen bij insecten-en ziektebestrijding. Het doel van het snoeien jonge bosbes planten verschilt van de volwassen planten. Snoeien uitgevoerd bij jongere planten is om het voortbestaan ​​en de gezonde groei te bevorderen, terwijl in volwassen planten, snoeien wordt uitgevoerd voor een goede kwaliteit fruit opbrengst en wenselijke grootte van de plant. Regelmatig snoeien resultaten in bosbes planten met een lagere aantal stokken en groter aantal vruchten.
Wanneer en hoe vaak moet snoeien worden uitgevoerd?
Blueberry planten moeten worden gesnoeid op jaarbasis, vanaf het moment dat ze zijn aangeplant. Zodra de bosbes plant een jaar oud is, moet het snoeien worden uitgevoerd. Verder moet regelmatig snoeien worden uitgevoerd elk jaar daar op. Onregelmatige snoeien resulteert in een lage productiviteit en onstabiel productie van fruit. Trouwens, als je de plant snoeit zwaar een jaar en verwaarlozing in het volgende jaar, het snoeien gedaan in het voorgaande jaar zal leiden tot veel jonge scheuten groeien op hetzelfde moment. Deze stokken zullen vervallen en zelfs worden niet-productieve op hetzelfde moment. Dus na een jaar overslaan, als je terug voor het snoeien vindt u alle soortgelijke en niet-productieve stokken, en je hebt ze allemaal te verwijderen, hetgeen resulteert in verwijdering van de gehele struik. Daarom moeten reguliere jaarlijkse snoeien worden uitgevoerd.
Wat is de juiste tijd van het jaar uit te voeren snoeien?
De meest geschikte tijd van het jaar om bosbes planten snoeien is in het vroege voorjaar. Often blueberry telers zijn aangetroffen snoeien in de winter, is het echter beter uit te voeren snoeien in het vroege voorjaar. De reden hierachter is dat in het vroege voorjaar, kun je alle scheuten die gewond raakten tijdens de winter te identificeren en kan laten verwijderen. Trouwens, in het voorjaar van alle koolhydraten die in de herfst zou zijn vervoerd naar de wortels voor opslag, waardoor het minimaliseren van het verlies aan de plant.
Hoe bosbes planten te snoeien?
De aard van de snoei uitgevoerd, is afhankelijk van de grootte en de leeftijd van de plant. Snoeien management uitgevoerd voor jonge planten verschilt van die van volwassen planten.
Jonge planten: de drijfveer achter het snoeien jonge bosbes planten is het versterken van de vegetatieve groei en niet fruitteelt. Vroeg vruchtlichamen resultaten in onvolgroeide bosbes planten en lage fruitteelt. Zorg dus dat u alle de vruchten knoppen te vinden op de terminal 2-3 inches van de plant. Wegsnoeien 2-3 inches van de groei van het voorgaande jaar tot de eliminatie van de vrucht knoppen te waarborgen. Geen zorgen over de teruggooi de vegetatieve knoppen per ongeluk, omdat ze zich op de basale delen van de shoot. U kunt zelfs onderscheiden bloem knoppen van vegetative knoppen van hun uiterlijk. Bloemknoppen groot en plomp, terwijl vegetative knoppen zijn dun en puntig. Wanneer de plant 3 jaar oud is, moet u alle zwakke en draaide stokken weg te gooien. Als u vindt dat het vorig jaar heeft geleid tot groei van vele stokken, verwijdert u alle nieuwe scheuten met uitzondering van twee gezonde degenen op de kruin niveau. Doorgaan met een soortgelijke wijze snoeien tot de plant bereikt acht jaar.
Volwassen planten: Oudere planten (8 jaar) vereisen meer selectieve snoeien om zo een bepaalde vorm en grootte behouden. Berekend bezuinigingen moeten worden gemaakt en de verwijdering van de weinige oudere stokken er gedaan moet worden, waardoor het verkrijgen van een evenwicht tussen de oudere takken in de richting van non-productiviteit en jonge stokken in de richting van de productie. De verwijdering van een of twee oudere stokken zal stimuleren de groei van nieuwe, jonge scheuten. Het is altijd verstandig om een ​​bosbes plant met stokken van verschillende leeftijden hebben. Een volwassen plant moet omvatten van 10-20 stokken van verschillende leeftijden, waarbij minimale daling van de productiviteit. Volgroeide wandelstokken zal resulteren in minder aantal vruchten gedragen, maar de vruchten geproduceerd algemene groter zal zijn en van goede kwaliteit. Ook niet vergeten om alle gewonden stokken te verwijderen.
Wat voor soort tools zijn geschikt voor het snoeien?
Selecteer tools waarmee u de plant daadwerkelijk snoeien zonder enige verwondingen aan. Gebruik tools zoals hand pruners, handzagen, takkenschaar en zorg ervoor dat ze scherp zijn. Gebruik geen hulpmiddelen die niet zijn haarscherp en ook ervoor zorgen dat uw snoeien apparatuur steriel zijn. Niet-steriele equipments kan resulteren in zieke planten. Een ander punt om te onthouden, terwijl het snoeien is dat voor de beste resultaten, duw de tak uit de buurt van het mes.
Hoe verwaarloosd bosbes planten doen herleven?
Indien u hebben verwaarloosd your bosbes planten voor een aantal jaren en nu ze willen verjongen, is er nog hoop voor de planten. Ook al snoeien planten die zijn verwaarloosd jaren is vrij omslachtig, kan worden bereikt. Terwijl snoeien hen herinneren een paar punten.
Vergeet niet om alle zwakke, gewonde en zieke takken te ontdoen. ; Verwijder alle takken die elkaar raken en kruisen andere branches. ; Verwijder het onderste groei om vruchten te voorkomen wordt gevormd bij de grond. ; Voor elke 6 jonge stokken, verwijder de 2 oudere. ; Zorg ervoor dat voldoende lucht en zonlicht het centrale deel van de plant bereikt. ; Snoei de slecht onderhouden en over-sized plant tot een gewenste vorm. ; Zorg ervoor dat de kroon en het middelste gedeelte van de plant is losjes gebreid ten opzichte van de basis. ; De plant restrictief dient te zijn aan de basis, geopend in het centrum en gratis van de vegetatieve congestie. ; Naarmate de jaren gaan door, blijf teruggooien 20% van de oudere stokken en uiteindelijk de productiviteit van uw bedrijf zal toenemen.
Snoeien bosbessen vereist doorzettingsvermogen en geduld, echter, kijken naar de positieve kant is het een investering voor een goede kwaliteit bosbessen. Regelmatige snoei zal verminderen uw totale onderhoudskosten tijd en kosten. Beheersen van deze kunst van het snoeien zal tijd vergen en de praktijk en hoe meer je het doet, hoe beter je krijgt in.

No comments:

Post a Comment