Thursday 13 October 2011

Boom Roots Effecten op Bodem

Vol voordelen, bomen hebben een benijdenswaardige positie in elk landschap, schaduw, controlling bodemerosie, thuisbasis van vele vogels, vruchten en bloemen. Van alle onderdelen van een boom, de wortels zijn misschien wel de meest ondergewaardeerde, zoals ze zijn ongezien.
Wortels; Er zijn twee soorten van wortels; primaire wortels die diep beneden groeien verticaal in de grond en secundaire wortels die tak horizontaal. De architectuur van het wortelstelsel is om water en anorganische voedingsstoffen te absorberen en de plant te verankeren aan de grond.
Effecten; De roots van invloed op de bodem, afhankelijk van de aard van de boom en de bodem. Deze effecten hebben een directe impact op alle planten die worden gekweekt in de buurt van de boom. Normaal gezien wordt een gezonde boom vormt een gezonde bodem. Een grote boom op zich neemt het merendeel van de water beschikbaar in de bodem, waardoor de andere planten te drogen. Groeiende alsmede maaien gazon gras is een ander probleem rond een grote boom, met name als de wortels uitsteken buiten. Boomwortels helpen bij het controleren van bodemerosie, maar in sommige gevallen de wortels hebben een negatief effect op de bodem door het veroorzaken van een fenomeen genaamd allelopathie.
Allelopathie; afgeleid van twee woorden; allelonwhich middel van elkaar en pathos betekent lijden. Het verwijst naar de chemische remming van een soort door een ander, door het vrijgeven van een chemische stof die de ontwikkeling en de groei van omringende planten. Met andere woorden, planten proberen hun eigen ruimte krijgen, door een beperking van andere planten uit groeien te dicht bij hen. Allelopathic chemicaliën secretie niet alleen beperkt tot de wortels, worden ze ook gevonden in takken, bladeren, bloemen en vruchten. De ontlede bladeren en de bast van invloed op de bovenste laag van de bodem, terwijl de wortels van invloed op de omliggende grond. De chemische beknot de wortelgroei van andere planten door het remmen van de nutriënten bron, dus het beïnvloeden van hun evolutie en distributie.
Juglone; Het is een aromatische organische verbinding allelopathic die van nature in de wortels, schors en bladeren van bomen in de Juglandaceae familie. Het geeft bepaalde enzymen die de stofwisseling remt, dwerggroei de groei van veel planten en soms zelfs het vermoorden van een allelopathie intolerant plant. De hoeveelheid Juglone released is afhankelijk van het weer en bodemgesteldheid. De zwarte walnoot is de meest bekend om haar allelopathic eigenschappen. When Juglone gevoelige planten komen binnen 0,5 tot 0,25 inch van boomwortels, ze geel, verwelken en sterven. Dit op zijn beurt, ook infecteert de bodem.
Allelopathic bomen; Naast de zwarte walnoot, worden de volgende bomen met allelopathic eigenschappen:; Sugar Maple, een Amerikaanse Sycamore, Eucalyptus, Cottonwood; Black Cherry, Red Oak, Engels walnoot, Juniper, vermindert de effecten van allelopathie; Het zou niet verstandig zijn om net ontwortelen grote allelopathic bomen, in plaats slechts een paar voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen. Een goed gedraineerd en belucht de bodem is bepalend voor de hoeveelheid chemische accumulatie en de aanwezigheid van micro-organismen in de bodem breekt de giftige chemicaliën. Het houden van de bodem gezond door het toevoegen van organisch materiaal op regelmatige basis kan een lange weg gaan in het houden van al de planten gezond. Planten kunnen ook worden geteeld in containers en potten rond de allelopathic boom, maar zorg ervoor dat ze genoeg zonlicht krijgen. Een andere manier om te zorgen voor een gezonde landschap, is om te groeien een verscheidenheid van allelooathic tolerante planten. Sommigen van hen zijn:; Hawthorn, kornoelje, Tulip boom; hortensia, hibiscus, narcissen, lelies Dag, Wilde Wingerd. ; Een boom moet worden toegekend, zelfs als sommige van hun kwaliteiten schadelijk zijn voor anderen. Het gemakkelijk zou zijn om een ​​allelopathic boom of plant, maar een goede tuinman moeten zoeken naar manieren om te groeien ze allemaal samen te ontwortelen.

No comments:

Post a Comment