Sunday 23 October 2011

Verhoogd bed Groentetuin

Met de hand geplukt, vers thuis geteelde groenten zijn geen vervanging van smaak en voeding. Hoewel het kweken van je eigen groenten heeft zijn eigen voordelen, kan het vervelend zijn. Het planten, snoeien kunt wieden, water geven, bemesting en een voortdurende waakzaamheid voor deze kleine insecten, die willen altijd de eerste hap van je groenten, behoorlijk terug te breken. Een verhoogd bed om je planten groeien, is een uitstekende manier om uw tuin te regelen volgens uw behoeften en genieten van een overvloedige oogst.
Verhoogd bed Groentetuin; Het is een systeem waar de tuinman kunnen planten groeien in een klein gebied geconcentreerd. De bodem wordt gebracht en gehouden van alle kanten, in vormen van een vierkant, rechthoek of cirkel. Het verhoogde bed is meestal 3 tot 4 meter breed en de lengte is volgens de behoefte. Het plannen van een verhoogd bed tuin is zeer vergelijkbaar met het plannen van een groente of bloementuin. Volgende zijn een paar eenvoudige stappen om een ​​verhoogde moestuin:
Locatie; Kies een plek die ontvangt veel zonlicht en is niet omgeven door te veel bomen. Zorg voor een goede drainage mogelijkheid om het water te vermijden houtkap in de verhoogde bedden.
Materialen; Houd de grond op zijn plaats is essentieel voor een goede groei van de planten. Er zijn verschillende soorten materialen om uit te kiezen, zoals plastic, vinyl, glasvezel, steen, cinder blokken, bamboe, stenen of hout. Het beste is om druk behandeld hout te voorkomen, zoals de chemische stof van het de neiging te sijpelen in de bodem. Je frames moeten samen worden stevig genoeg om de bodem te houden. Voortdurend doorlatende grond zal verzwakken de delicate wortels van uw groenteplanten.
Grondbewerking; Goede grond zorgt voor een goede groei is wat elke goede tuinier gelooft inch Het voordeel hier is de amendementen kan leveren aan de kwaliteit van de bodem. Het frame moet worden gevuld met licht gewicht, humusrijke grond gemengd met organisch composietmateriaal. Humusrijke grond houdt extra voedingsstoffen en regenwormen, micro-organismen en zuren in de bodem aanwezig, langzaam vrij te laten en over een lange duur. Het is beter om uw bedden weg te trekken van grote bomen, als hun roots hebben de neiging om te concurreren voor de voedingsstoffen en water. Een goed gebouwd verhoogd bed kan duurt al jaren en het is gemakkelijk te onderhouden bodemvruchtbaarheid. De diepte van de verhoogde bodem moet 8 tot 12 centimeter boven het maaiveld als het houdt de bodem warm en zorgt voor een betere drainage.
Groeiende groenteplanten; Kies de plantaardige soort en de hoeveelheid die u wilt groeien. Het is het beste voor te bereiden een lay-out voor uw verhoogde bedden. Vines meer ruimte nodig en de neiging om anderen te verstrikken in hun nabijheid, is het best apart telen. Hogere planten worden geteeld op een plaats waar zij een schaduw niet op de andere, kleinere planten cast om hen heen. Verschillende soorten kunnen worden gekweekt in hetzelfde bed en kan dichter worden geplant, om het beste gebruik van de ruimte maken. Het water goed, na het planten van de boompjes en na dag of twee mulchen rond de fabrieken aan vocht Houd de bodem.
Voordelen van verhoogd bed Tuinieren; nr. bodemverdichting: In de meeste tuinen, we kunnen niet voorkomen dat de intensivering op de tuin bed, wat leidt tot bodemverdichting, het blokkeren van de lucht uit het bereiken van de plantenwortels. Een verhoogd bed kunt u al uw tuinwerkzaamheden doen vanuit de zijkanten van het bed. ; Bodem: U kunt de bodemkwaliteit en het type controle per uw behoefte van bed naar bed. Aangezien u het importeren van de bodem, de hoogte van de tuin bed omhoog te brengen, kunt u de bodem te selecteren en te wijzigen door haar gestelde voorwaarden, door het toevoegen van meststoffen of composiet. ; Onkruid en ongedierte: ze zijn gemakkelijker te controleren, in kleine ruimtes. Omdat uw plant dichter verdeelde, laat weinig ruimte voor de onkruid zich verspreidt. Alle schade berokkend aan de planten door de insecten en ongedierte is goed zichtbaar en kunnen worden gecontroleerd bij het begin. ; Toegang: Planten kunnen gemakkelijk bereikt worden en alle tuinwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd comfortabel uit de tuin weg. Nooit meer bukken en ervaren rugpijn. ; Gehesen tuin bedden hebben dure apparatuur niet nodig voor de teelt en vereisen een minimum aan onderhoud. Ze brengen ordelijkheid en toevoegen aan uw landschap. U kunt genieten van de voordelen van een grote moestuin in een kleine ruimte.

No comments:

Post a Comment