Friday 28 October 2011

Groeiende Pineapple Planten: Hoe Ananassen Grow

Ananas is een tropische plant, inheems in het zuiden van Brazilië en Paraguay. Groeiende ananassen in vochtige ruimtes geeft een betere opbrengst. Echter, als de juiste zorg wordt genomen, is het mogelijk om een ​​gezond gewas zelfs groeien in gematigde streken. Een ananas plant produceert vruchten once in a lifetime en daarna sterft.
Klimaat en Bodem vereisten: De ananas planten goed groeien in een temperatuur variërend van 65oF tot 95 van. Hoewel het tolereert koude temperaturen gedurende een korte periode tijdens de nachten, krijgt de groei van een ananasplant onvolgroeid en vruchten zuur worden, wanneer het wordt blootgesteld aan lagere temperaturen voor een langere tijd. Goed gedraineerde en bros bodem, rijk aan organische stof, is het beste voor de teelt van ananas. Ananas planten op grote hoogten te dragen vruchten, die zuurder dan die gekweekt op lagere hoogten.
Vermeerdering, de productie van nieuwe planten van ananas gebeurt meestal door middel van kronen. Zaden zijn niet te wijten aan hun langzame groei voorkeur. Andere delen van de ananas plant als 'glijdt' en 'sukkels' worden gebruikt in propagatie.
Tijdens de voorbereiding van de kroon voor de voortplanting, zijn de onderste bladeren afgepeld tot de 'root primordia' bloot te leggen. Deze kronen worden vervolgens geplant in een potgrond bekend als 'Bromelia Potgrond'. Ze worden gekweekt in potten voor enkele dagen, vóór het planten ze in de velden.
Geplant; Voor het planten, de ananas velden zijn goed voorbereid om deze ondiepe wortels plant pak. Kronen voorbereid voor plantage worden gezaaid op een diepte van 10 cm in dubbele rijen. Een afstand van 25-30 cm wordt gehandhaafd tussen twee planten, terwijl twee dubbele rijen 0.9-1.8 m van elkaar verwijderd. Mulchen praktijk is opgenomen in ananas velden voor het behoud van het bodemvocht, het handhaven van de juiste temperatuur van de bodem en ook voor het bestrijden van onkruid. In mulchen, is het hele gebied afgedekt met plastic vellen of bagasse (suikerriet pulp) wordt gebruikt.
Bemesting; De voedingsprofielen eisen van de ananasplant veranderingen die in verschillende regio's. Net als elk ander gewas, ananassen te vereisen stikstof in grotere hoeveelheden dan elke andere grond voedingsstoffen. In Kenia is 472 kg stikstof per hectare verspreid tijdens het eerste jaar in 4 gelijke delen. In zure bodems, de uitvoering van magnesiumsulfaat blijkt te zijn gunstig. Het wordt toegepast op het tarief van 327 kg / ha in zand-klei bodem van Puerto Rico. Chelaat is eigenlijk een chemische verbinding waarin een metaalatoom is gebonden door andere atomen. Ijzer, wanneer toegepast met stikstof in een chelaatvorm, verhoogt de gewasopbrengst als de vruchtgrootte
Irrigatie en onkruidbestrijding; want ananas productie, is irrigatie nodig is alleen in de droge maanden van de zomer. Handleiding wieden is niet aanbevolen bij ananas velden, want het is duur en kan ook leiden tot bodemerosie. De praktijk van mulchen is de beste optie bij de bestrijding van onkruid.
Bloei; Inductie van de bloei wordt ondernomen om de tijd van de oogst en volwassenheid in ananas controle. Gebruik van chemische stoffen om de natuurlijke en 'organische' groei van een plant controle is kunstmatig en onnatuurlijk, maar kwekers hebben de neiging om de praktijk te veel groenten voorkomen dat de productie tijdens drukke perioden. Eerder werd ethyleengas gewoonlijk gebruikt om de vruchtvorming procesbeheersing. Vandaag, hormonen, zoals een-naphthaleneacetic zuur (ANA) worden gebruikt. Wanneer een ananas plant is 6 maanden oud is, is behandeld met hormonen.
Ziekten en plagen; Care van ananas planten wordt het belangrijk om hen te beschermen tegen ziekten en plagen. Controlling nematoden is noodzakelijk omdat, ze stunt ananas groei. 1,3-dichloorpropeen of 1,3-D is efficiënt in beheersen de nematoden en wordt toegepast door een proces bekend als fumigatie. In het gassingsvak proces, is de bodem gerookt met de nodige chemische stof. Wolluis die de verwelking van ananas bladeren veroorzaken worden gecontroleerd door het sproeien van pesticiden. De brand mieren die wolluis uitvoeren van de ene naar de andere plant, moeten worden gecontroleerd in dit geval. De wortel rot ziekte in ananas wordt gecontroleerd door het verbeteren van de bodem drainage en fungicide toepassing.
Oogsten; Zomerfruit van ananas vroeg rijp in vergelijking met de winter Ones. Weten of zomervruchten klaar bent voor oogsten, controleren of de ananas's 'oog' is lichtgroen in kleur. In de winter zijn vruchten die licht geel aan de basis beschouwd rijp voor de oogst. Voor Pineapple vruchten worden 'ingeblikt', is het noodzakelijk te oogsten wanneer deze volledig rijp zijn.
De ananas fruit wordt beschouwd als een welkom-symbool in sommige gemeenschappen van de Caribische eilanden. Ananas planten worden vaak gevonden bij de ingang van huizen in deze landen. Sommige mensen ook in Europa, volg deze praktijk van het planten van ananas. Ze gebruiken ook houten artikelen gesneden met beelden van ananas planten. Dus, samen met hun commerciële waarde hebben ananas ook bereikt culturele waarde in verschillende delen van de wereld.

No comments:

Post a Comment