Saturday 8 October 2011

Soorten van wijnglazen

Een wijn glas is een kenmerk van verfijnde smaak en elegantie met welke wijn wordt geserveerd door de host. Het kan drastische gevolgen hebben voor uw perceptie van een drankje of haar smaak. Goede wijnen te onderscheiden van de rest door hun smaak, geur, uiterlijk en werveling. Al deze functies zijn versterkt door het gebruik van de juiste soort glas wijn. Verschillende soorten wijn zijn het best genoten als ze worden geserveerd in specifieke types van een bril.
Er zijn drie typische elementen van een wijnglas: de basis, die het gehele lichaam ondersteunt en handhaaft zijn oprechtheid, de stengel, waar u houdt het wijnglas (zonder overdracht van de warmte van het lichaam om de wijn of laat geen sporen op het oppervlak die van invloed kan de wijn het uiterlijk), en het lichaam, die in wezen blijft de echte smaak van de drank. Alle wijn glazen zijn ontworpen om de stroom van wijn in dat deel van de mond, waar zijn smaak zou zeer gewaardeerd direct. Het ontwerp voor de bril is iets taps toelopend naar de top en breder aan de onderkant. Deze vorm draagt ​​bij aan de directe van de wijn het aroma en smaak de richting van de neus en mond, respectievelijk.
Wereldwijd zijn er vier algemene soorten wijnglazen in gebruik, hoewel de norm kunnen verschillen in bepaalde gevallen. ; Rode wijnglas: Het is vollediger en ronder in vorm dan de andere soorten wijnglazen. Dit type wordt gekenmerkt door een kortere steel als de meeste mensen de neiging om de kom tijdens het drinken te houden. Rode wijn krijgt niet beïnvloed door lichaamswarmte gemakkelijk. Verder, de kom is groter voor rode wijn kunnen meer blootstelling aan de lucht om zijn gedurfde geur en smaak af te geven. De complexe smaken van rode wijn afgevlakte wanneer blootgesteld aan lucht. De rode wijn glas kan weer worden onderverdeeld in twee stijlen.; Bordeaux glas: Dit is een hoog glas met een brede kom ontworpen voor volle, rode wijnen zoals Cabernet en Merlot. Als het glas is lang, is de wijn doorverwezen naar de achterkant van de mond voor maximale smaak.; Bourgogne glas: In dit geval, de kom is groter met het oog op het aroma van fijne wijnen zoals Pinot Noir accumuleren. Deze vorm laat de wijn moet worden gevoerd naar de punt van de tong, waar de zoetheid wordt genoten de beste. ; Witte wijn glas: De wijn glas is slank en heeft een lange steel. Het is meer U-vormig, zodat de aroma's worden gestroomlijnd en de wijn blijft koeler voor een langere tijd. Haar langwerpige vorm zorgt voor minder lichamelijk contact met de glasplaat, als witte wijn is gevoeliger voor veranderingen in temperatuur. De lip is ontworpen om de stroom naar de zijkant en het voorste deel van de mond naar de zoetheid van witte wijn saus direct. Nochtans, zijn er vele varianten van de witte wijnglas, afhankelijk van de vraag of de wijn is fris en jong of gerijpt en voller. ; Mousserende wijn glas: Dit type glas wijn is meestal vergelijkbaar met die gebruikt voor witte wijn, met het enige opmerkelijke verschil van het hebben van een enigszins uitgerekt kom. De vorm helpt bij het gieten van de drank zonder verlies van haar unieke carbonatatie. De lange steel en de smalle functies voorkomen dat de warmte ontsnapt door lichamelijk contact, terwijl het aroma, net als in het geval van witte wijnen wordt gehandhaafd. ; Dessert wijnglas: Het is ook bekend als aperitief glas gebruikt om havens, sherry, likeuren, korte shooters en aperitieven dienen. Het glas heeft een standaard 120ml vorm, dat is een kleiner formaat, zodat de wijn wordt afgegeven aan de achterkant van de mondholte en de zoetheid niet overweldigen de drinker. Als de alcohol gehalte is hoog, kleinere glazen zijn perfect voor serveren dessert wijnen. ; Naast de hierboven genoemde typen zijn wijnglazen ook ingedeeld op basis van hun ontwerp. Hoewel dit een recente trend is het gebruik van de meeste van deze is snel een inhaalslag over de hele wereld. ; Crystal wijnglas: Het kristal ontwerp is de meest voorkomende wijnsoort glas dat heeft in gebruik is voor vele jaren. Het onderhoud en het ontwerp is niet een kwestie als deze zijn direct beschikbaar in de markt. Het kristal glas wijn kan worden geëtst of gemaakt stemless afhankelijk van de keuze de gebruiker. ; Gegraveerde wijnglas: Dit ingewikkeld gesneden glas kan verschillende aangepaste designs. De diepe etsen geeft onderscheidend vermogen aanspreken wijnglas. ; Stemless wijnglas: Zoals de naam al suggereert, de normale stamcellen op het glas is afwezig in deze types. Deze wijn glas is afgerond en de vorm van een tumbler. In het algemeen, zal dit wijnglas hebben een platte bodem en is een lichte dikker in vergelijking met andere wijnglazen. ; Een ander nieuw type is een ijs-glas gemaakt van een mal geplaatst in een diepvriezer. Dit ijs-glas wordt gebruikt voor het serveren van witte wijn en maakt een grote waarde Naast een bar instelling. Het kan ook worden gebruikt om ijs wijn (een dessert wijn) die het best smaakt, wanneer gekoeld geserveerd dienen. Mensen die houden van kwaliteit wijn zal zweren bij het gebruik van het recht van een bril, maar het is niet een noodzaak. Het belangrijkste is om te genieten van uw wijn zo goed als je wilt!

No comments:

Post a Comment