Saturday 8 October 2011

Kleding in Elizabethaanse tijdperk

De Elizabethaanse tijdperk was meer bekend om zijn mode-ideeën en de manier waarop mensen vonden zelfexpressie doorheen. Men kan er rekening mee dat in het begin van de Elizabethaanse tijdperk, dameskleding in het bijzonder waren een zeer bescheiden aangelegenheid. Het Elizabethaanse tijdperk verwijst naar een periode, die was tijdens de regeerperiode van koningin Elizabeth. Het Elizabethaanse tijdperk is ook bekend als de Gouden Eeuw in het Engels geschiedenis. Dit was het moment waarop een van de piek van het Engels literatuur zag. Het was ook een korte periode, die enige mate van interne vrede zag tussen het Engels Reformatie en de botsingen tussen andere gemeenschappen. Mode ook zag vele veranderingen en in het begin van het Elizabethaanse tijdperk, kan men opmerken dat de Elizabethaanse kleding werd gestyled om elk deel van het lichaam van een vrouw te dekken. Elizabethaanse kleding werd ook gekenmerkt door het soort klasse een toebehoorde. Zo kunnen we zien dat er vele facetten van kleding in het Elizabethaanse tijdperk, die we kunnen ontdekken in detail beschreven waren.
Kleding in de Elizabethaanse tijdperk:; Dit was een dergelijke zeer modebewuste tijdperk en het was ook alles over werken en gestileerde kleding. De jurken die vrouwen droegen in de Elizabethaanse tijdperk waren zeker niet van een enkel kledingstuk wordt gezien nu-een-dagen. In feite, de vele kledingstukken helemaal versleten waren wel een jurk.
Zoals eerder vermeld, mode aan het begin van de Elizabethaanse tijdperk was een bescheiden affaire en dames die behoorde tot de upper class droeg een passend bovenlijfje die heeft geholpen bij de kleine taille te accentueren. Een zeer gegolfde juk was ook een kenmerk van vrouwen die behoorden tot de upper class.
Kleding in de Elizabethaanse tijdperk zag ook een invloed van geometrische vormen. Hier werd niet over handhaven of presentatie van het natuurlijke lichaam structuur. Methoden zoals padding en quilten werden gebruikt om de stof zo dat het de vorm te behouden, met de nadruk op de schouder en de heup stijver te maken. Kortom, was de belangrijkste drijfveer achter dit soort van concept in kleding gebruikt om een ​​indruk van een kleine taille te geven. Dit betekent niet alleen vrouwen gewenst om kleine tailles have bedoel, mannen maakte ook gebruik van bepaalde soorten kleding, zoals de gordels om een ​​echt dunne kijken naar het lichaam te geven.
De mensen die behoorden tot de hogere lagen van de samenleving droegen ook kleding die zwaar was versierd met brokaat; zware snede fluweel, kant en zelfs goud en zilver borduursel. Afgezien van de knoppen, snoeren of linten werden ook gebruikt om de kleding te bevestigen. In het algemeen, kleding in de Elizabethaanse tijdperk zag mensen zich overgeeft aan goud en zilver knoppen die ook waren met edelstenen.
Haken ook aan populariteit gewonnen tijdens de Elizabethaanse tijdperk. Dit was een soort van een hoofddoek, die verschillende versies langs de weg zag en zag ook heropleving in de mode-circuit in de afgelopen jaren.
Men zou ook moeten merken dat de Elizabethaanse tijdperk was een dergelijke periode, die een goede verdeling van de klas zag. The weeldewetten werden doorgegeven dat het genoemde soort kleding zou men om te dragen. Deze wetten werden doorgegeven door Koningin Elizabeth en werden ook wel bekend als de statuten van Apparel. Het was eigenlijk gedaan om duidelijk af te bakenen de sociale structuur bestaande de Elizabethaanse tijdperk. De koningin zelf en alleen haar relaties mochten kleding te dragen dat de gebruikte goud of goud weefsel als versiering.
De upper class ook gebruikt een breed scala aan stoffen. Elizabethaanse kleding zag het gebruik van fluweel, zijde, bont en zelfs taft. Deze exotische materialen werden geïmporteerd uit verschillende gebieden van over de hele wereld. Een enigszins vreemde factor voor vrouwen in die tijd was ook dat vrouwen vaak de mode-stijlen van de mannen geëmuleerd. The gefronste kraag was kort zoveel mannen betrof, en lang en vrouwelijk voor vrouwen.
Een andere vreemde factor was het snijden van de kleding. Clothing in de Elizabethaanse Era zelfs slashed op de kledingstukken gedragen below onthullen; was dit ook gedaan om de presentatie van de contrasterende kleuren.
Doubletten werden gedragen door zowel mannen als door vrouwen. Dit legde de nadruk op de schouder en de heup.
Gewaden in felle kleuren waren erg gewild in de Elizabethaanse tijdperk. Zulke felle kleuren zijn ook duur om te kopen. Bijvoorbeeld, kan men een kijkje nemen op een van de eerdere portretten van koningin Elizabeth, die haar zou zien in een diep karmozijnrood gewaad. Deze diepe rode kleur was daadwerkelijk is verkregen uit een insect, die alleen werd gevonden in de Middellandse Zee. Daarom mag voor dergelijke kleurstoffen waren te duur om te kopen.
Mensen die behoorde tot de onderste lagen van de samenleving droegen kleding gemaakt van materialen zoals wol, schapen en zelfs linnen. Mensen die behoorde tot deze categorie waren niet toegestaan ​​om materialen in zijde te dragen of zelfs fluweel garnituren hebben.
Herenkleding in het Elizabethaanse tijdperk ook getuige geweest van een flink aantal veranderingen. Mannen droegen 'wambuizen', die shirts waren geborduurd down met knoppen aan de voorkant. Mannen die behoorden tot de upper class ook fijne zijde hoeden droegen met een enkele veer. Schoenen waren altijd van prima kwaliteit leer. Lange, golvende mantels en hoge hoeden werden ook toegevoegd aan het soort kleding gedragen in de Elizabethaanse tijdperk.
Zo zien we hoe de sociale status van invloed op de soort kleding een droeg in de Elizabethaanse tijdperk. Fashion had dus een belangrijke rol te spelen tijdens deze periode.
Lees meer over traditionele Mexicaanse kleding

No comments:

Post a Comment