Saturday 29 October 2011

Lepelplant

De wetenschappelijke naam voor de vrede lelie is Spathiphyllum. De vrede lelie ontvangen informele naam als het poëtische gelijkenis met een witte vlag, die wordt geassocieerd met vrede als het is de universele erkenning van een wapenstilstand tijdens gevechten beren. De crème of gele gekleurde spadix vertegenwoordigt de paal, terwijl de witte schutblad omsluit dat het duidt op de vlag. Is het soms ook wel 'witte zeilen', waar het schutblad vertegenwoordigt de zeilen van een schip.
Moeilijk is traceren oorsprong van Lepelplant. Ze waren waarschijnlijk een deel van een zwerm 'kachel planten' dat de Victorianen groeide in het midden en tweede helft van de eeuw. In de afgelopen tijd hebben de Duitse kwekers introduceerde ruim een ​​dozijn nieuwe rassen van Spathiplyllum in de Florida loof markt. Het is nog te bezien of deze nieuwere rijkbloeiende variëteiten zullen voorrang hebben boven de oorspronkelijke veerkrachtige vrede lelie.
De vrede lelie is een groenblijvende tropische plant die groeit in bosjes en is gevonden in Zuid-en Midden-Amerika en Zuidoost-Azië. Spathiphyllum is een lid van de Araceae familie, die ongeveer 40 soorten van eenzaadlobbige bloeiende planten bevat. De bloem is een enkele witte blad deels gewikkeld rond een knobbelige vinger als schutblad. De bloei is een ongerept witte kolf is meestal 4 tot 6 cm lang. De vrede lelie's glanzende bladeren zijn ongeveer 12-65 cm lang en 3-25 cm breed, en worden geproduceerd op mond-lange bladstelen van de vertakte wortelstok, een kruipend stengel groeit horizontaal aan het bodemoppervlak.
The bloemen eerst wordt weergegeven wanneer de plant volwassen is. Het kan bloeien om de paar maanden, indien het gezond is en een paar bloemen verschijnen in een keer. De bloei van de bloemen is niet beperkt tot een seizoen en is vaak grillig. In Spathiphyllum, het hormoon gibberellinezuur (GA) oorzaken bloei. Cultivators controle juist bloei met behulp van GA spray, en bloemen verschijnen ongeveer twee maanden na het gebruik ervan.
Dit zonder gedoe plant niet vereist veel aandacht en tijd besteed in de zorg voor. Een kleine inspanning levert prachtige resultaten. Naarmate het vredesproces lelie is te vinden op de bosbodem van het regenwoud in tropisch Amerika, heeft hij de mogelijkheid om te gaan met de slechte verlichting binnenshuis gebieden hebben meestal. Het is echter onwaarschijnlijk dat bloemen op plaatsen met een extreem lage niveaus van verlichting. Gebieden helder genoeg om een ​​krant of gebieden met gefilterd zonlicht te lezen zijn ideale plaatsen om deze plant te houden gezond.
Hoewel het regelmatig grond zal doen, zal de plant kunnen profiteren van het gebruik van goede commerciële bodem bestaande uit veenmos, schors en zand. De grond moet vochtig gehouden worden, en drenken de plant een keer per week meestal voldoende. Men dient zich echter nooit verlaten de fabriek in stilstaand het water. Een zorgvuldige afweging moet worden gehandhaafd, zoals men kan toestaan ​​dat de bodem om uitdrogen tussen beregeningen. Te veel drogen zal resulteren in verwelken en vergeling van de bladeren. De plant moet worden bewaterd met water op kamertemperatuur die ideaal is toegestaan ​​om te zitten gedurende 24 uur om het chloor te laten verdampen.
Verdunde vloeibare meststoffen kamerplant kan worden toegepast elke maand tijdens de lente en zomer. Toch moet men voorzichtig de praktijk terwijl je dit doet, zoals overbemesting kan veroorzaken tips en wortels te verbranden. Vrede lelies moeten worden bewaard in een warme omgeving, van ongeveer 68 ° F tot 85 ° F temperatuur overdag en moet uit de buurt van koude tocht. De plant moet verpot wanneer de container begint te krijgen druk. Een huis plant kan opnieuw worden opgepot om de 2 tot 3 jaar om de bodem te verjongen.
Voor een plant om gezond te blijven en aantrekkelijk, is het belangrijk om de bladeren af ​​met een vochtige doek op een regelmatige basis. Dit zal uit het stof en de verbetering van het uiterlijk, alsmede verwijder alle plagen die kunnen hebben verzameld op de onderkant van de bladeren. Hoewel het niet vaak voorkomen, wolluizen schade toebrengen aan deze planten.
Een prachtig kwaliteit van de vrede lelie is dat het ons bedient door het schoonmaken van de binnenlucht van milieuverontreinigende stoffen, zoals benzeen, formaldehyde en andere verontreinigende stoffen. A NASA onderzoek plaatste de vrede lelie in de top tien installaties voor het verwijderen van indoor chemicaliën, en verbetering van de kwaliteit van de lucht die we inademen.
Het enige negatieve aspect van de vrede lelie is dat het licht giftig. Dit doet echter geen probleem, tenzij u huisdieren die graag voeden met kamerplanten. Met de juiste verzorging kan deze plant sieren je naar huis voor meerdere jaren.

No comments:

Post a Comment