Saturday 22 October 2011

18e eeuw Mode: Kostuums en kleding

De 18e eeuw was een periode waarin de wereld van de mode ging door middel van dramatische veranderingen. Mensen waren op zoek naar de comfort factor evenals het maken van een fashion statement.
In de 18e eeuw, vrouwen ervoor gekozen om losse jassen ook bekend als een mantuas dragen. Deze uitgewerkte jurk, was met korsetten gevormd in de vorm van kegels uitvoerig gedragen gedurende deze hele periode. Deze jassen zijn ondersteund door fietstassen die gaf hen een unieke vorm. The detail worden gebruikt in het naaien van de jurk was opmerkelijk voor zijn tijd. De taille jassen samen met uitlopende rokken en broeken gedragen knie lengte vormden een formidabele deel van de kleding voor mannen. Een populaire hoed genoemd Tricorn, met een drie-zijdige rand was zeer populair onder mannen. Onder vrouwen, hoge taille jurken vormden een integraal onderdeel van hun kleding tijdens de 18e eeuw.
Hemd; Vrouwen in de 18e eeuw hield dit ondergoed gemaakt van linnen te dragen. Deze werden gedragen onder de toga. De mouwen van dit kledingstuk waren ofwel de volledige lengte of tot de elleboog. De chemise toegestaan ​​de gewaden gedragen door vrouwen goed worden vormgegeven.
Toga's; Gowns werden vaak gedragen door vrouwen in de 18e eeuw. De lage hals jurk aan die wordt aangeduid als de Franse mantel, en versleten dan een petticoat, was zeer populair tijdens deze periode. De elleboog lengte mouwen van jassen bestond uit ruches en franjes. De hals van de toga was afgezet met kant ruche. A fichu, die kan worden weggestopt in een decollete werd ook veelvuldig gebruikt. De zak-back toga used vak plooien om het lichaam fit en laat de vloeiende rok aan gedrapeerd in verschillende manieren. Een wraparound bed japon was de voorkeur, omdat 's morgens te dragen in binnenplaatsen of huizen.
Jackets; Het gebruik van fijnere fabric werd prominent in de 18e eeuw. Een informele jas en petticoat werd uitgebreid gedragen door de arbeidersklasse. The Burnswick jurk, dat was een hip lengte jas, bestond uit gespleten mouwen die strak. Een kap was ook een gemeenschappelijk kenmerk van de jas. This kostuum werd gedragen met een bijpassende rok en was erg handig tijdens het reizen. Een jasje in de vorm van een lijfje bekend als Caraco, bestond van korte mouw en lange mouw te passen. Een nieuwe jas bekend als de manege jas die wollen stof gebruikt, bestond uit lange strakke mouwen met een brede kraag and revers.
Hoofddeksels; Uitwerking pruiken en kapsels waren een integraal onderdeel van de kleding stijlen tijdens deze periode. Het herderinnetje hoeden waren breedgerande hoeden die zijn verbonden met de hulp van veters en linten. Een menigte dop, die was bolvormig en gemaakt van linnen, bestond uit gegolfde geplooide stof die het hoofd bedekt. Gehuwde vrouwen meestal droegen een lint band over de dop. Deze cap vormde een integraal onderdeel van indoor mode.
Broek; De mannen in deze periode waren gewend aan het dragen van broeken, dat was een kleding die werd gebruikt om het lichaam van de taille te dekken tot aan de knie. Broek waren ofwel vastgezet met knoppen of strings. Het gebruik van gespen en broches werden ook vaak gebruikt om broek vast te maken.
Jassen; Een intermezzo curve vormde de basis van lagen in het begin van de 18e eeuw. Later in deze periode, de lengte en de vorm van gevarieerde de jassen. Het gebruik van een T-vormige linnen of katoen jurk bekend als Banyan, die binnenshuis gebruikt werd als een informele jas was vooral gedragen over shirts en vesten.
Gepoederde haar met pruiken werden vaak gebruikt door mannen en vrouwen voor formele gelegenheden. Lederen schoenen met lage hakken en gespen werden gedragen door mannen, terwijl vrouwen droegen gebogen hielen gemaakt van leer of stof. De gepolijste gespen op de schoenen gedragen door vrouwen werden beschouwd als ornamenten die de status van de high society betekende. Deze gebogen hak schoenen waren in het algemeen gedragen om een ​​bal of een feest.
De voorbeeldige ontwerpen gebruikt in jassen en jacks zijn een eerbetoon aan het feit dat de mensen tijdens deze periode waren modebewuste. De kostuums en kleding worden gebruikt in de 18e eeuw sterk beïnvloed mode-ontwerpers over de hele wereld, en inspireerde hen nieuwe ideeën te implementeren in hun ontwerpen.

No comments:

Post a Comment