Thursday 20 October 2011

Tips voor de aardbeienteelt Opknoping potten en containers

Hartvormige, rood, heerlijke aardbeien zijn genoten eeuwenlang door mensen. Deze vrucht is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en bevat vitamine C en vitamine K, vitamine A, anti-oxidanten, mangaan, evenals kalium, koper, magnesium, fosfor en calcium. Verder is het ook bekend om de schadelijke toxines duidelijk in het bloed. Een ander interessant feit over aardbeien is dat je niet hoeft een tuin om ze te laten groeien. Plaats je kunt groeien aardbeien in opknoping potten en containers geplaatst op uw vensterbank. Kun je hun locatie ook veranderen als je per wil en wens. Aardbeien goed kunnen groeien binnen en vereisen slechts 6 - 8 uur zonlicht per dag. Kunstmatig zonlicht zal dit ook doen, indien natuurlijk zonlicht is niet beschikbaar. Zo kunt u groeien uw favoriete fruit in uw huis zelf. Echter, voor deze moet je bepaalde stappen te volgen.
Het kiezen van het juiste type van Plant
Om de beste kwaliteit van fruit, moet u het juiste type aardbeiplant kiezen. Aardbeiplanten worden ingedeeld in 3 categorieën: juni voorzien, dag neutraal of everbearing. Juni met diverse vruchten afwerpt voor een 2 - periode van 3 weken in juni, en de vrucht geproduceerd is groter dan de andere twee categorieën. De dag neutrale type produceert groenten het hele jaar door, terwijl de everbearing type produceert vruchten driemaal per jaar; lente, zomer en herfst. Voor de teelt van aardbeien binnen, de dag neutrale and everbearing rassen het best geschikt, omdat ze produceren heel weinig lopers. U kunt kiezen uit rode alpine aardbeien die vallen onder de everbearing type, want ze kunnen gemakkelijk groeien in schaduwrijke plaatsen. De dag neutraal ras vereist koele temperaturen en groeien niet in hete omgeving. Dus afhankelijk van het klimaat waar je woont, kun je de juiste soort plant te kiezen. De beste manier om ervoor te zorgen dat u het juiste type plant geplukt wordt door het raadplegen van een plaatselijke kas of kinderkamer.
Het kiezen van de juiste containers
Na het bepalen van het type aardbeiplant u wilt groeien, moet u de container waarin je ze wilt laten groeien. U kunt kopen opknoping mandjes, multi-plant containers, aardbei potten, etc, van online verkopers of gebruik kuipen, potten, vaten, bloembakken, blikjes, etc, om de aardbeien groeien. Though keramische potten aardbeien zijn de meeste voorkeur, ze zijn vrij duur. Als u kiest voor opknoping manden, ervoor zorgen dat ze er 12 centimeter breed. Als u besluit te gaan voor containers, zorg ervoor dat ze 8 tot 10 centimeter diep. Wat u ook kiest, zorg er dan de container heeft gaten aan de onderkant, zodat een goede afwatering te garanderen. Aardbeiplanten mag niet worden toegestaan ​​om op te staan ​​in stilstaand water en verzameld. Vergeet ook niet naar de bodem van de container met een glasvezel-venster scherm te dekken, zodat de bodem niet weg samen met het water te halen gewassen.
Geschikte tijd om te planten Strawberries
De meest geschikte tijd om te planten aardbeien afhankelijk van het klimaat van de regio in kwestie. Regio's waar het klimaat warm is, kan het planten worden uitgevoerd in het najaar. Overwegende dat, in gebieden met koude winters kunnen planten worden uitgevoerd in het vroege voorjaar. Echter, als u van plan uw planten binnen te houden, kunt u plant ze elk moment tijdens het jaar.
Bodem
Aardbeiplanten vereist goed gedraineerde bodem te gedijen op. Voor het planten hen, moet u toevoegen meststof op de bodem, met de pH van de bodem binnen het bereik van 5,3 tot 6,5 voor ideale resultaten. De grond moet worden bevrucht een keer per maand. Echter, zodra de plant begint te bloeien, is het beter om de bodem te bemesten om de 10 weken, tot de vruchten worden geoogst. Tomaat feed fungeert als een goede meststof, omdat het rijk is aan kalium.
Dingen om te onthouden, terwijl poten; Voor het planten de aardbei plant in de grond, zorg ervoor dat alle oude bladeren, bloemen en lopers zijn weggegooid. ; Ook trim de wortels ongeveer 4 - 5 centimeter in lengte en leg ze in water gedurende een uur voordat ze worden geplant in de bodem. ; Tijdens het planten hen ervoor te zorgen dat de kroon van de plant is zelfs met de bodem en te zorgen dat de bodem niet de kroon te dekken, als de kroon is het gedeelte waar de bladeren beginnen te groeien te zien. ; Het is beter om slechts een plant plant in een container. ; Het doel tijdens de eerste 6 - 7 weken is niet de fruitteelt, maar de vegetatieve groei plaats. Vandaar, verwijdert u alle knoppen van de plant. Hierdoor kan de plant te laten groeien gezond en sterk, en zal een goede vrucht opbrengst in de toekomst te waarborgen. ; Water grondig en zorg ervoor dat er geen water verzamelen zich voordoet. ; De planten zullen vereisen een minimum van 6 - 8 uur van het zonlicht, dus controleer of er ze placed op deze plaatsen waar voldoende sunlight beschikbaar is. ; In geval van opknoping manden, zorgt ervoor dat u de plant te draaien tijdens de dag, zodat de gehele plant gelijke hoeveelheid zonlicht ontvangt. ; Verder, als het klimaat waar u woont erg koud is, is het raadzaam om de potten binnenshuis tijdens de koude nachten. ; De planten water geven
Aardbeien bestaan ​​uit 95% water, en als er water is onvoldoende aan de plant, dan zal kleine, harde aardbeien worden gevormd in plaats de grote sappige Ones. Water de planten daarom regelmatig controleren van de vochtigheid van de bodem. Als de grond droog aanvoelt, dan water is en zorg dat de bodem mag niet uitdrogen. Echter niet over het water de plant en laat geen water in de pot verzamelen als dit schadelijk is. Meestal zal je de plant om de andere dag water.
Bescherming tegen ongedierte
Het is raadzaam de aardbei planten plaats boven het maaiveld. Aardbeiplanten zijn vatbaar voor een invasie van slakken, vogels, slakken, spint, bladluizen en trips. Door het gebruik van opknoping potten om uw aardbeiplanten groeien, kunt u voorkomen dat de slak probleem en netten kunnen worden gebruikt om op afstand te houden vogels. Verschillende insecticiden en sprays beschikbaar zijn om tegemoet te komen aan de mijt en slak problemen. Bepaalde schimmels problemen kunnen zich ook voordoen. Wit poeder op de bladeren en stam geven aan dat de plant is besmet met echte meeldauw. In dergelijke gevallen fungiciden moeten worden gebruikt.
Het oogsten van de groenten
De tijd om uw aardbeien te plukken is wanneer de groene is verdwenen en de vrucht wordt helder rood. Maar de exacte kleur rood geeft het fruit rijp varieert van type te typen. Sinds aardbeien groeien in trossen, moet bijzondere aandacht worden genomen tijdens het oogsten. De rijpe vrucht moet zorgvuldig worden losgemaakt zonder schade aan de andere onrijpe vrucht. Het is aangeraden om de fruit plukken bij droog weer. De vruchten moeten worden losgemaakt op een zodanige wijze dat de kelk van de plant blijft vastzitten aan de vruchten na de scheiding.
Aardbeiplanten rendement het beste van hun producten in het tweede jaar. Vandaar, de vrucht die in het tweede jaar zijn zoeter en van hogere kwaliteit. De kwaliteit van het fruit verslechtert vanaf het tweede jaar, dus kunt u uw planten te vervangen om de twee jaar nieuwe. Aardbeien kunnen worden opgeslagen voor ongeveer twee dagen in de koelkast, maar voor langere opslag is het het beste te bevriezen ze.
De teelt van aardbeien kunnen real plezier en bevrediging geven. De vrucht kunnen worden genoten verse of zelfs toegevoegd aan salades, ijs, taarten, pasteien, puddingen en kan zelfs worden omgezet in conserven. Een interessant feit over aardbeien is dat ze goed zijn voor het bleken van tanden. Dus terwijl de behandeling van uw gehemelte bent u ook om uw tanden wit. Is dat niet cool!

No comments:

Post a Comment