Sunday 23 October 2011

Instant therapie met de aanraking van een vinger

Door Pamela Mortimer
Er is iets te zeggen voor traditionele therapieën, met name als de patiënt een levensbedreigende nodig heeft. Echter, de eeuwenoude praktijk van zelfgenezing heeft zijn eigen merites.
Ik kan je Thin door Paul McKenna, een nieuwe tv-show op TLC, heeft een eenvoudige maar krachtige techniek om het kijkerspubliek. Het gaat met behulp van de meridiaan drukpunten om geblokkeerde energie vrij te laten. Eigenlijk, de techniek is erg oud, uit duizenden jaren terug in de vorm van Qi Gong en acupressuur onder andere rechtsmiddelen. Maar de nieuwe, verkorte methode kan worden gebruikt door een persoon, thuis, zonder kosten.
De huidige versie van de therapie staat bekend als Emotional Freedom Techniques of EFT. Het was populair door de ingenieur Gary Craig, een man die heeft zijn leven gewijd aan de techniek te brengen aan mensen in alle facetten van het leven. Mensen kunnen ontdek de techniek en toepassingen - gratis - op emofree.
Het werkt als volgt: Wanneer een persoon ervaart een negatieve emotie, is er een verstoring in energie-systeem van het lichaam. Velen vergelijken het aan een elektrische schok of de zzzt! wanneer er een kortsluiting in het systeem is. Die negatieve emoties, met inbegrip van angst, trauma, woede, fobieën, negatieve gedragspatronen, enz., kan worden gewist door het corrigeren van de dwalende pad van de elektrische stroom. Het is net als herbedrading een lamp, maar gemakkelijker.
Het is moeilijk om de techniek uit te leggen zonder een visuele, maar de essentie is dat men zal een set Maak tot verklaring van het probleem bij de hand. Deze verklaring moet zo specifiek mogelijk. De toegevoegde component is dat zelfs al is er dit probleem, men zich toch accepteert. Bijvoorbeeld: Ook al ben ik doodsbang van hoogtevrees, ik diep en volledig accepteren mezelf. Deze verklaring wordt herhaald gedurende een reeks van raakt op de meridiaan drukpunten, ook bekend als tikken. De drukpunten zijn gemakkelijk te bereiken en omvatten de binnen-en buitenkant van de wenkbrauw, onder het oog, onder de neus, kin, sleutelbeen, onder de arm, zijkant van de hand, enz. Er zijn verschillende manieren om dit te doen die kunnen worden ontdekt door verdere studie.
Het is belangrijk om te weten hoe slecht het probleem is voordat het tikken begint. De eenvoudigste manier om dit te doen is waant u zich in een film, in de bijzondere situatie die u het meest storend. Als je bang bent van hoogtevrees, een zeer veel voorkomende fobie, dat u misschien foto sta op de top van het Empire State Building of op het hoogtepunt van een berg, welke voor jou werkt. Op een schaal van een tot tien, beoordeling van de angst. Laten we zeggen dat het een tien. Na een ronde of twee van te tikken het is noodzakelijk om te gaan door de film in je hoofd en dan weer opnieuw-rate van de ervaring. Het meest waarschijnlijk, zal het in intensiteit afnemen met elke ronde, uiteindelijk cijfer een nul. Dit kan gebeuren in een kwestie van minuten. Soms is het nodig om de procedure verschillende keren herhaald, afhankelijk van de diepte van het probleem.
Gary Craig stelt met behulp van het op vrijwel alles, omdat de resultaten positief zijn geweest op een groot aantal onderwerpen. Natuurlijk moet men niet afzien van medische of psychologische behandeling, maar eerder het gebruik van EFT als een side behandeling. Terwijl er honderden gedocumenteerde case studies, sommige van de initiële problemen zijn: angst voor water, post-traumatische stress-, schouder-en rugpijn, slapeloosheid, overgewicht, roken, geldzaken, seksueel misbruik, relaties, enzovoort.
Al met al, het proces is zeer eenvoudig en de resultaten gemakkelijk opweegt tegen de inspanning. Ik persoonlijk heb gebruikt EFT al geruime tijd en hebben opmerkelijke succes met de techniek, van fysieke pijn sinusbesmetting, fobieën, en dergelijke. Eerlijk gezegd, ik was geen totale gelovige totdat ik zag de resultaten voor mezelf. Als ik kan het zo werkt, kan je.

No comments:

Post a Comment