Sunday 2 October 2011

Feiten over Calcium

Het woord calcium komt van Latijns woord calcis betekenis kalk. Het gebruik van calcium dateert uit de eerste eeuw, toen de Romeinen het gebruikt om kalk en calciumoxide voor te bereiden. Het werd ook gebruikt als gips om gebroken botten te stellen. In 1808, Sir Humphry Davy en Jöns Jakob Berzelius, voor het eerst geïsoleerd van het element.
Calcium als het element is een zilverachtig grijs, hard metaal. Het is niet metallic in de natuur, maar is te vinden in diverse mineralen zoals kalk, gips en fluoriet. Het is de vijfde meest voorkomende element in de aardkorst en ook als opgelost ion in zeewater. De chemische symbool voor calcium is Ca en atoomnummer 20.
Industrieel gebruik van Calcium, Calcium carbonaat (CaCO3) is de basis van de cement-, glas-en staalindustrie. ; Calciumhydroxideoplossing (Ca (OH) 2), ook bekend als kalkwater, wordt gebruikt om de aanwezigheid van kooldioxide in water te detecteren. ; Calcium arsenaat (Ca3 (AsO4) 2) wordt gebruikt in insecticiden. ; Calciumchloride (CaCl2) wordt gebruikt als een conditioner in beton, een toevoegingsmiddel in de tomaten in blik en het lichaam voor autobanden. ; Calciumgluconaat (Ca (C6H11O7) 2) wordt gebruikt als additief voor levensmiddelen vitamine pillen en in. ; Calciumhypochloriet (Ca (ClO) 2) wordt gebruikt als een zwembad desinfectiemiddel, bleekmiddel en een bestanddeel in deodorants. ; Calciumfosfaat (Ca3 (PO4) 2) wordt gebruikt als meststof, als supplement in diervoeding, in commerciële productie voor deeg en gist producten en in tandheelkundige producten. ; Calcium fosfide (Ca3P2) wordt gebruikt in vuurwerk, torpedo's en vuurpijlen. ; Calciumsulfaat (CaSO4 · 2H2O) wordt gebruikt als gemeenschappelijke krijt, alsmede gips. ; Hydroxylapatiet (CA5 (PO4) 3 (OH)), maakt zeventig procent van de botmassa. Ook koolzuurhoudende-calcium tekort hydroxileapatite is het belangrijkste mineraal waar tandglazuur en dentine zijn samengesteld. ; Voedingswaarde van calcium
Totale lichaam de gezondheid niet kan worden gehandhaafd zonder adequate inname van calcium. Naast sterke tanden en botten, calcium is essentieel voor een goede werking van zenuwen en spieren te waarborgen. Calcium tekortkomingen zijn meestal te wijten aan een inadequate inname van calcium. Als calciumgehalte in het bloed laag uitvalpercentage, het is geleend van de botten. En wanneer onze dieet niet aan te vullen dit verlies, het leidt tot ongezonde en zwakke botten, en dunner worden van botten leidt tot osteoporose.
Hoeveel calcium hebben we nodig?
Het Instituut van Geneeskunde (IOM) heeft aanbevolen de inname van calcium voor volwassenen in de leeftijdsgroep van 19-50 jaar, is 1000 mg per dag. Hoewel, voor mensen in de leeftijdsgroep van 50-70 jaar, het is 1.200 mg per dag. Toch kan de inname niet alleen afhankelijk van de leeftijd, maar ook geslacht en de algemene gezondheid van een individu. Het is het beste te voldoen aan uw arts te raadplegen.
Als voeding voor Calcium
De Nationale Osteoporose Stichting zegt, Calcium speelt een belangrijke rol bij de opbouw van sterkere, dichtere botten vroeg in het leven en het houden van botten sterk en gezond later in het leven. Naast het houden van de botten en tanden sterk, het is belangrijk voor de zenuw en spier functies. Calcium tekort leidt tot rachitis en een slechte bloedstolling. Bij postmenopauzale vrouwen veroorzaakt osteoporose; waardoor het risico van botbreuken. Het verlaagt ook het risico van het ontwikkelen van nierstenen. Tegelijkertijd in mindere mate van deficiëntie, is het belangrijk om de rol van inzicht over de retentie van calcium. Het veroorzaakt hypercalcemie, belemmert de absorptie van ijzer, zink en magnesium. Een voedzame voeding moet ook vitamine D, want het is nodig om calcium te absorberen.
Voedingsbronnen van Calcium
Zuivelproducten zoals melk, yoghurt, tofu en kaas zijn bekende bronnen van calcium. Schaal-en schelpdieren, groene bladgroenten, fruit, sojabonen producten, spruiten, peulvruchten en noten zijn ook uitstekende bronnen van calcium.
Calcium is belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam. Het kan gemakkelijk worden die afkomstig zijn van natuurlijke hulpbronnen, alsmede calcium-rijke voedingssupplementen.

No comments:

Post a Comment