Tuesday 1 November 2011

Keuzes in het leven - Facing moeilijke beslissingen

We zijn allemaal op een punt in ons leven waar we voor een moeilijke beslissing maken, en we gewoon niet weten hoe. We besteden talloze uren over na te denken, overweegt alle opties, en proberen uit te zoeken van alle complexe emoties die meegaan met de beslissing. We make pro en contra lijsten, ga dan voor lange wandelingen, of op te schrijven onze gevoelens totdat we bij een plek waar we kunnen gerust met de beslissing die we hebben gemaakt. De vraag is, hoe kan u er zeker van dat het de juiste beslissing, en hoe kunt u eventueel begrijpen van de uitkomst van iets dat zo onvoorspelbaar als het leven zelf?
De waarheid is, is er geen juiste of verkeerde manier om een ​​beslissing te nemen, en ondanks uw poging om de uitkomst te voorspellen, er zijn zoveel variabelen in het leven dat het bijna onmogelijk is om te weten waar je pad je neemt. Het enige wat je kunt doen is het beste besluit u weet hoe te maken op het moment dat je ervan maakt. Het klinkt simpel, maar het maken van een beslissing kan een moeilijk proces zijn, vooral als je te maken met een situatie die is erg emotioneel. Dus wat kan maken van deze tijd makkelijker? Tijd en geduld.
Ik denk dat een van de moeilijkste dingen om te hebben, is geduld met onszelf. We willen geloven dat we in de controle, dat we alle antwoorden hebben en dat we sterk zijn, maar als we worden overspoeld met stress kunnen we soms zwak, voelen die kan een zeer moeilijke emotie voor veel mensen. Als je gaat krijgen door deze al, moet je geduldig te zijn en zelf te gaan door de zeer belangrijke proces van inzicht in zowel de impact van de beslissing mogelijk te maken, en de mogelijke resultaten. Je hebt tijd nodig om het te begrijpen tot zijn recht, en te komen tot een punt waar je kunt erop vertrouwen dat de keuze die u maken de juiste is.
Dus naast tijd en geduld, wat kan u helpen om door deze? Er is geen een manier om de stress om te gaan van het maken van een grote beslissing, maar er kan manieren om de spanning die je voelt gemak. Uitoefening van niet alleen releases fysieke spanning, maar emotionele spanning ook. Als ik geconfronteerd met de stress van welke aard dan ook ga ik naar de sportschool, neemt een yogales, of ga voor een stevige wandeling. Het doet meer dan voel ik me fysiek beter, maar ook geeft me tijd die net is voor mij - met niemand anders in de buurt - om zelfs maar een klein deel van de reeks van gedachten die door mijn hoofd aan te pakken. Het is waar dat ik niet in staat zijn om het hele probleem aan te pakken in die 30 minuten workout, maar ik ben meestal in staat om ten minste een deel van het probleem een ​​beetje beter te begrijpen. Ik denk dat dit de sleutel is. Probeer niet om het volledige besluit aan te pakken in een keer. Pick weg bij het beetje bij beetje totdat je uiteindelijk opgepikt door alle aspecten van de stress en emoties die bij het maken van een grote beslissing. Uiteindelijk krijg je een beter begrip van de situatie als geheel, en je zult in staat zijn om een ​​beslissing te nemen met een heldere geest.
Uitoefenen indien niet een goede therapie voor jou, iets anders te proberen dat je geniet, zoals lezen, schrijven, tekenen, knutselen, of zelfs winkelen. Wat het ook is voor u om een ​​vrij moment om jezelf op het besluit geplaatst voor pak je hebt is wat je moet doen om er doorheen te komen. In feite ben je het aan jezelf om jezelf de tijd om het uit te werken in je geest. Zult u waarschijnlijk meer tevreden zijn met uw beslissing als je het gevoel alsof je het helemaal begrijpen.
Hoe lang zal het duren? Dit proces is voor iedereen anders, dus is het onmogelijk om een ​​tijdschema te schatten. In feite, mijn suggestie is om de tijdlijn van de vergelijking volledig te elimineren, want het is oneerlijk en onrealistisch om uzelf een deadline wanneer u werkt door middel van iets groots, iets dat de rest van je leven zullen beïnvloeden. Dus neem zo veel tijd als je nodig hebt en je zal waarschijnlijk met meer vertrouwen met de beslissing op de lange termijn.
Het maken van moeilijke beslissingen is niet altijd gemakkelijk. Het juiste pad dat we moeten nemen is niet altijd duidelijk vastgelegd voor ons. Soms moeten we een moment om te stoppen, pauzeren te nemen, en nadenken over iets voordat we verder kunnen gaan, en er is niets mis mee. Er is een einde in zicht is, en als je begrijpt dat je niet alleen bent met dit besluit, dat miljoenen mensen worden geconfronteerd met moeilijke beslissingen in hun leven, kun je beseffen dat je de ondersteuning die u nodig hebt om vooruit te gaan hebben. Geduld is waarschijnlijk het moeilijkste onderdeel van dit proces, maar het is de sleutel tot het maken van een goede beslissing dat is gezond en goed doordacht. Geef niet op, en je zult de kracht binnen in jezelf om een ​​besluit dat je blij zal zijn met de rest van uw leven te vinden.

No comments:

Post a Comment