Friday 18 November 2011

Vierkante meter Tuinieren plannen

In vierkante voet tuinieren, zijn er tuinen intensiever geteeld in een compacte ruimte. Het concept werd populair in 1981, dankzij de inspanningen van Mel Bartholomew, die het bekendheid door middel van een Public Broadcasting Service (PBS) tv-series en boeken. De twee belangrijkste dingen die de kern van dit soort tuinieren zijn vorm, minder ruimte en biologische methoden te gebruiken voor de teelt. Dus, als gevolg van het gebruik van organische compost, can het tuinieren methode worden aangeduid als 'biointensive'. Mensen die nieuw zijn voor tuinieren kan beginnen met vierkante voet tuinieren. Het kan ook fungeren als een van de methodieken de 'adaptieve recreatie' gebruikt voor de behandeling gehandicapten.
Square Foot Garden; De eerste vierkante meter tuin werd bereid met een open-onderste vak voor het vasthouden van de bodem in een beperkte ruimte. De oppervlakte van de tuin wordt verder onderverdeeld in vakjes door middel van een raster. Deze vakjes aan het doel van het opnemen van een verscheidenheid aan verschillende planten in de tuin. Verschillende planten hebben verschillende benodigde ruimte. De ruimte eisen van de algemeen geteelde gewassen wordt hieronder gegeven. ; Tomaat: een tomatenplant, samen met kruiden zoals basilicum, oregano en vereisen het hele plein ruimte voor hun gezonde groei. ; Aardbei: Vier aardbeiplanten kan gemakkelijk groeien in een vierkant. ; Radijs: Zoveel zestien radijs planten kunnen worden ondergebracht in een vierkant. ; Na het populariseren van de concept van de vierkante voet tuinieren door de eerste editie van zijn boek 'Alle nieuwe Square Foot tuinieren', Mel Bartholomeus sprak over het bestrijden van onkruid schreef in de tweede editie. Hij introduceerde een techniek van het gebruik van 'weed barrière'. Een onkruid barrière moet worden gebruikt onder de doos waarin de teelt wordt gedaan. De wiet barrière is gevuld met een speciaal mengsel bekend als 'mix Mel's', die veenmos, vermiculiet en compost bevat in gelijke verhoudingen.
Vierkante meter Tuin Plan; Het plan voor een vierkante meter tuin omvat de voorbereiding van een 4 meter bij 4 meter de bodem bed. Het bed moet worden onderverdeeld in secties van een vierkante meter elk door middel van een raster. Een pad breed genoeg voor een persoon om rond te lopen in de tuin moet worden voorbereid. Touwen of stokken worden gebruikt als roosters in de tuin. Zoals eerder gezegd, verschillende planten maken gebruik van verschillende ruimte voor groei en dus is het plein onderverdeeld in de juiste aantal vakjes. Echter, voor planten zoals komkommer, worden frames geplaatst in de pleinen waar de plant steun in het kweken van verticaal. Voor de teelt van knollen zoals aardappelen, is het plein voorzien van een kant die een voet hoog. De plantage wordt gedaan op het oppervlak van de bodem bed.
Onderhoud en verzorging; De planten gekweekt in een vierkante tuin gebruik maken van de voedingsstoffen die alleen aanwezig is in het verhoogde bed, en niet van de grond onder. Vandaar is er weinig hoeveelheid compost nodig is om de vruchtbaarheid van de bodem te behouden.
Uitkeringen; Square bezinksel tuinen bieden een veel meer voordelen dan de conventionele tuinen die meer ruimte, inspanningen en tijd te gebruiken. Na zijn enkele van de voordelen van vierkante voet tuinieren. ; De bodem in vierkante meter tuin is lichter van textuur en rijker aan voedingsstoffen. Het vermindert de kosten voor meststoffen. Aangezien chemische meststoffen worden in het geheel niet in aanmerking komen voor dit type van tuinieren, is de 'bodemgezondheid' ook gehandhaafd. ; De 'cultuur' of de bodem gebruikt voor het kweken van planten in een vierkante tuin bezit meer water en drenken moet handmatig worden gedaan. Zo wordt het water niet wordt verspild in deze methode van tuinieren. ; Groenten zijn nauw met elkaar geplant in een dergelijke tuin en dus niet onkruid niet genoeg ruimte om te groeien. Hierdoor worden op het probleem van onkruid automatisch. ; Het concept van 'companion aanplant' is opgenomen in vierkante voet tuinieren; betekent dit dat de planten dicht bij elkaar gegroeid. Dit helpt ongedierte en ziekten op een organische manier. ; Vierkante voet tuinieren is een leuke manier om tuinieren genieten. Het heeft bewezen een succesvolle manier van tuinieren in een breed scala van topografieën en klimatologische omstandigheden worden; van dorre woestijnen tot kleine ruimtes in stedelijke gebieden voor binnenshuis tuinieren. Aldus vierkante voet tuinieren is niet alleen zuinig en makkelijk te onderhouden, maar heeft een bredere toepasbaarheid en het draagt ​​ook bij tot de schoonheid van uw achtertuin.

No comments:

Post a Comment