Monday 21 November 2011

Hoe te Onion Grow

Ui, een van de oudste groenten die door de mensheid, is een culinair ingrediënt in bijna elk gerecht, rauw of gekookt. Vereerd door de oude Egyptenaren voor de sferische vorm en concentrische ringen (als een symbool van het eeuwige leven), is de ui bekend om zijn brede waaier van geneeskrachtige eigenschappen. Men gelooft dat het anti-inflammatoire, anti-oxidant en anti-kanker-eigenschappen hebben, en zelfs helpt het cholesterolgehalte te verlagen. Het is zeer rijk aan vitamine C chroom en flavonoïden, met een karakteristieke doordringende geur, bijgebracht door hoog zwavelgehalte. Ui een van de meest gewilde fruit is niet erg moeilijk te cultiveren, dus je kunt ook je eigen ui tuin.
Bodemtype; Uien kunnen worden gekweekt in bijna elke grondsoort, namelijk. zand, leem of klei. Maar het belangrijkste is dat de bodem moet stevig zijn en goed gedraineerde, dwz vochtig, maar niet doorweekt. Een goede afwatering is heel belangrijk voor het voorkomen van de overstroming van de bodem. Uien in het algemeen goed te groeien in een zure grond heeft een pH tussen 5,5 tot 6,5. U moet kiezen een perceel dat voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur voor 6 uur per dag. Adequate bodemvocht is van groot belang voor de teelt van uien.
Voorbereiding; Bij de voorbereiding van grond voor de teelt uien, eerst naar behoren moeten worden bebouwd. Zoals compostering helpt bij het verbeteren bodem, mest of organische compost kan worden toegevoegd. Meststoffen kunnen ook worden gebruikt, maar de variatie die hoog in stikstof zijn niet geschikt, omdat ze meer kans op kleine bollen produceren met groene, begroeide toppen. Mest of organische compost moet worden toegevoegd, een paar weken voor het zaaien de ui zaden. You kunt ook bevochtigen van de bodem met water een dag vóór de inzaai. Om de bodem stevig, voorzichtig profiel op.
Zaaien heffen, terwijl de teelt van uien, kunt u kiezen voor zaden of plantuien. Een ui set is een kleine, deels slapende gegroeid ui. Sets hebben bepaalde voordelen ten opzichte van zaden, zoals ze snel kunnen worden geteeld en ook minder vaardigheid en arbeid. Als u van plan bent om uien groeien van zaden, dan zaaien ongeveer 2 cm diep in de bodem. Vergeet niet om een ​​juiste afstand tussen de zaden te houden, doorgaans een afstand van ongeveer 1 cm voldoende. Als je gaat om te zaaien in rijen, dient de afstand tussen de rijen op ongeveer 30cm. This rij afstand is ook van toepassing als u planten plantuien. Wel moet de sets (in tegenstelling tot de zaden) worden geplant 10 tot 11cm uit elkaar.
Zaden zal doorgaans duurt twee tot drie weken nodig om te ontkiemen. Zodra de zaailingen te bereiken een hoogte van 5cm, zouden zij dunner. Bij het uitdunnen, plaats ze ongeveer 3 tot 4 centimeter uit elkaar, om te voorkomen dat verdringing. Het verstrekken van de benodigde hoeveelheid water is belangrijk in uienteelt. Sproeisysteem, een keer per week zou voldoende zijn, totdat de toppen beginnen te vallen of geel geworden, wat aangeeft dat de lampen zijn ongeveer tot volwassenheid te bereiken, en dan gieter gestopt worden.
Uien kunnen ook worden gekweekt in grondloze mengsel. Grondloze mengsel bevat geen bodem, maar verschillende andere ingrediënten zoals veenmos, gecomposteerd pijnboomschors, zand, perliet, vermiculiet en kleine hoeveelheden kalksteen, andere mineralen of meststoffen. Om te groeien uien in een dergelijk mengsel, moet zaden worden gezaaid, ongeveer ¼ inch diep in de grond, en bedekt met de grondloze mengsel. They should ontkiemen in ongeveer 2 weken, waarna ze kunnen worden gekweekt in potten of turf cel packs. Toen ze met een diameter bereiken van ongeveer ¼ inch, kunnen ze worden geplant in een moestuin.
Tegenwoordig, vele variëteiten van uien beschikbaar zijn en kunnen ze worden gekweekt in verschillende seizoenen, bijvoorbeeld de maincrop ui zaden of sets kunnen worden gezaaid van eind februari tot begin april, terwijl de salade of lente-uitjes kunnen worden gekweekt van maart tot juli. Japanse verscheidenheid van uienzaden of sets zijn over het algemeen geplant in begin september.
Oogsten; De looptijd van de uien wordt aangegeven door de kleur en grootte van de toppen. Als de toppen geel of beginnen te vallen, betekent dit dat de bollen looptijd nadert. Meestal wordt het oogsten gedaan, wanneer de top een hoogte van ongeveer 6 centimeter of een week bereikt nadat de toppen geel of begin af te vallen. Tijdens het oogsten, moet men oppassen niet op de huid van de uien schade, omdat dit zou bepaalde organismen helpen bij aanvallen en rottend het vlees. Dus, hef de uien voorzichtig uit de grond en haal de bodem van hun oppervlakte. U kunt ze boven de grond voor enkele dagen, die zouden helpen bij het drogen van de toppen. Zodra de toppen drogen, verwijder ze uit de bol. In het algemeen, zonnige dagen zijn ideaal voor het oogsten van uien.
Uien geteeld sites zijn vaak gezien te worden doordrongen met ongewenst onkruid. These onkruid kan belemmeren de groei van uien, vooral de jonge zaailingen, als ze groeien heel langzaam. Vele herbiciden zijn beschikbaar in de markt, maar overmatig gebruik van hen kan schade aan de ui planten veroorzaken. Daarom, frequente verwijdering en bestrijding van onkruid is nodig om een ​​goede groei van uien.

No comments:

Post a Comment