Sunday 20 November 2011

Lasagne Tuinieren

Verveeld met de eeuwenoude methode van tuinieren which graven en het bewerken van de aarde vereist. Hier is een radicale aanpak van de tuin die minder energie, werk en geld nodig heeft. Use lasagne tuinieren, een soort biologisch tuinieren, dat bespaart tijd en milieu-vriendelijk.
Wat is Lasagna Tuinieren
Zoals de naam al doet vermoeden kan, lasagne tuinieren heeft niets te maken met groeiende lasagne in de tuin. De naam komt eigenlijk van de manier waarop de tuin bedden zijn gekweekt met behulp van lagen, op vrijwel dezelfde manier dat we lagen van de ingrediënten te maken in een pan met lasagne. Lasagne tuinieren is vaak aangeduid als 'No-Dig tuinieren'. De methode van de groei van de lagen wordt genoemd als blad compostering. In deze gelaagdheid methode, de lagen snel te bouwen van de bodem die rijk is aan voedingsstoffen, meer dan in elke gemiddelde tuin. Dit verschilt van de normale gemiddelde tuin omdat 'koks down' het organische materiaal overuren.
Lasagne tuinieren is milieuvriendelijk, omdat het gebruik maakt van uw tuin en keuken afval. Vindt u het gemakkelijk, omdat er geen verwijderen van graszoden en onkruid, geen graven en het allerbelangrijkste, je hoeft niet te vuil worden. De eerste laag van de lasagna tuin van bruin golfkarton of 3 tot 4 lagen krant, direct op de top van het gras of weed. Zorg ervoor dat de laag nat voordat je de laag van de krant. Het besproeien van de laag maakt het gebied vochtig en trekt de regenwormen dat de bodem los te maken.
Materialen die voor Lasagna Tuinieren
Je kunt bijna alles in de composthoop van je lasagne tuin als alles afbreekt die rijke grond en voedingsstoffen. Aantal van de voorgeschreven materialen: van bladeren, fruit en groenten restjes; Grassnippers; koffie gronden; theebladeren en theezakjes, mest; veenmos, compost; zeewier; Shredded krant of junk mail, dennennaalden, stro, hooi; Bark chips; Coconut kaf, houtas, onkruid dat zijn gegaan om zaad, moeten dierlijke vetten en ontlasting niet aansprakelijk worden gesteld in de compost laag.
Wanneer en hoe lasagne tuin maken
Lasagne tuin kunnen worden gekweekt op elk moment van het jaar. Tuinders overwegen valt een geschikte tijd, omdat de beschikbaarheid van de organische materialen die ze krijgen van vallende bladeren en de algemene tuinafval. Dan kunt u uw tuin laten breken en klaar in het voorjaar de tijd. De daling van de regen en de winter sneeuw houdt de tuin vochtig hem bij te staan ​​naar beneden sneller breken. Een ding dat de tuinman moet in gedachten houden dat de lasagne tuin moet worden in een dergelijk gebied, waar sprake is van een maximale zon en geen schaduw op elk moment van de dag. De laag boven de krant of karton dient te bestaan ​​uit 2-3 inches van veenmossen. Volgende laag moet een 4-8 centimeter dikke laag organische verbinding zoals compost worden. Daarna voeg een laag veenmos, en daarboven, een organische laag van gras en zo verder. Het proces moet worden herhaald totdat de bedden zijn 18-24 cm hoog. De bovenkant van het bed moet worden bestrooid met houtas.
Aanplant en onderhoud van een Lasagna Tuin
Tijdens het planten, net graven het bed. Als je al gewend krant, zachtjes schop het. Of, als je karton gebruikt, moet u gaten waar je iets wilt plant snijden. Het handhaven van de tuin, voeg mulch op de top in de vorm van schors chips, stro, gras of bladeren. Blijven toevoegen de mulch, als de tijd gaat. Dit houdt het gecomposteerd tuin vel.
Voordelen van Lasagna Tuinieren; Er zijn minder onkruid, zoals de krant of kartonnen onderdrukt die hieronder. ; Waterberging capaciteit is beter dan de gemiddelde tuin de bodem als gevolg van de compost. ; Minder noodzaak van meststoffen. ; De bodem is los, luchtig en gemakkelijk te bewerken. ; Geen bewerken of graven. ; Milieu-vriendelijk als blad compost vermindert het volume van de prullenbak, dat is de tuinier kan keukenafval in te doen. ; Het merendeel van de materialen die nodig zijn voor dit soort tuinieren zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij huis en u bespaart een hoop geld, terwijl het ophangen van een vruchtbare de tuin. Bijna elke groente en fruit kunnen worden geteeld in je lasagne tuin. Nieuwe tuinen kunnen vrij gemakkelijk worden gemaakt en het is tijd je geprobeerd.

No comments:

Post a Comment