Friday 11 November 2011

Hydrocultuur tuinieren

Hydrocultuur tuinieren is een methode groeiende planten zonder gebruik bodem. Het is ook bekend als grondloze tuinieren. De term hydrocultuur is afgeleid van de Griekse woorden voor water en hydro ponics voor arbeid. Hoewel het concept van de grondloze tuinbouw bestond sinds de vroegere tijden, wetenschappers begonnen te experimenteren alleen in de jaren 1950. In hydrocultuur tuinieren van mineraal voedingsoplossingen gebruikt in plaats van de bodem, met het oog op groeit zowel aquatische en terrestrische planten.
Het land of terrestrische planten effectief kan ofwel worden gekweekt in minerale oplossingen alleen of in een inert medium zoals grind of minerale wol. Veel hobbyisten liever binnenshuis hydrocultuur plantaardige tuinieren, waarin vrijwel alle soorten groenten worden gekweekt in kunstlicht voorwaarden. Geteelde groenten in hydrocultuur zijn 20 - groter dan 30 procent die geteeld op een traditionele manier.
Hydrocultuur tuinieren: het substraat en de Nutrient
In hydrocultuur tuinieren, het groeimedium bedient de functies van de bodem, zoals het ondersteunen van de root-systeem, het onderhoud pH en channelizing voedingsstoffen en water aan de wortels. In de afgelopen tijd hebben verschillende typen van hydrocultuur systemen ontwikkeld, gebaseerd op de groeiende medium. Enkele van de populaire groeimedia gebruikt in hydrocultuur tuinieren zijn perliet, grind, zand, Hydroton (geëxpandeerde klei medium), uitgebreid leisteen en Rockwool (bereid uit vulkanisch gesteente).
Hydrocultuur voedingsoplossing of hydrocultuur meststof bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen voor planten (micro-en macronutriënten). Nutriënt oplossingen zijn beschikbaar in kant-en-klare, geconcentreerde vormen. Meestal er twee soorten van voedingsprofielen oplossingen, een voor groeiende en ander voor gebruik na bloei. Men zou moeten volgen richtlijnen van de fabrikant tijdens het gebruik van hydrocultuur voedingsstof oplossingen.
Hydrocultuur tuinieren: Voordelen en Nadelen
Hydrocultuur tuinieren heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele methode van tuinieren in de bodem. De groei van de planten gekweekt onder grondloze voorwaarden is 35 tot 45 procent sneller dan die van de bodem planten. Bijgevolg is de gewasopbrengst van hydrocultuur plant is hoger dan de planten geteeld in de bodem. Dit kan te wijten zijn aan het verschil in nutriënten-en beschikbaarheid van water. As hydrocultuur planten worden geteeld in minerale oplossing, kan de plant wortels direct absorberen voedingsstoffen en water. Echter, in geval van planten in de bodem, de wortel systeem zoekt naar de nutriënten en water in de bodem, en dan zet het complex nutriënten in eenvoudige opneembare vormen en distribueert naar andere delen van planten.
Want er is een optimale zuurstof in de groeiende medium van hydrocultuur tuinieren, het wortelstelsel van deze planten zijn meer gezond in vergelijking met de bodem planten. Een gezond wortelgestel is altijd gunstig voor een snellere opname van voedingsstoffen en de groei. Een ander voordeel van hydrocultuur tuinieren is de minimale incidentie van ongedierte en insecten. Vandaar dat fruit en gewassen geteeld via hydrocultuur have weinig of geen pesticiden. Aangezien geen bodem is gebruikt voor tuinieren in hydrocultuur, geen sprake is van bodemerosie en andere grondverbeterende-gerelateerde problemen. Mensen wonende in enig deel van de wereld, zelfs degenen in woestijnen of onvruchtbaar gebieden kunt oefenen hydrocultuur tuinieren.
Er zijn zeer weinig nadelen van hydrocultuur tuinieren. Vanwege de hoge vochtigheid en beschikbaarheid van voedingsstoffen, zijn er kansen van salmonella (bacterie) groei. Als de landplanten zijn blootgesteld aan extra water tijdens hun groei, ziekten, zoals demping uit en verwelkingsziekte Verticillium zijn de meest voorkomende.
Teneinde de problemen van hydrocultuur tuinieren oplossen, een hobbyist heeft zorgvuldig observeren de planten. De meest voorkomende problemen ontstaan ​​als gevolg van waterproblemen, vochtigheid, pH en temperatuur. Indien er gebrek aan water, planten vertonen trage groeipercentage en verkoling van bladeren op de tips, overwegende overtollige water oorzaken wortelrot. Het is altijd raadzaam om de pH van de voedingsoplossing te meten geregeld (ideale pH-waarde is 5,5 tot 6,5). Het handhaven van een gematigde temperatuur is van essentieel belang als te koud of te warm temperatuur van invloed op de bladeren en wortels van hydrocultuur planten.

No comments:

Post a Comment