Thursday 17 November 2011

Companion Planting

Metgezel aanplant is een systeem van het kweken van verschillende soorten planten in een dicht, zodat ze kunnen helpen en voordeel elkaar. Het idee van het planten metgezel dateert uit de oude Romeinen. One klassiek voorbeeld van dit systeem is de 'Drie Zusters Techniek', ontwikkeld door de inheemse Amerikanen. Ze gebruikten om te planten maïs, bonen en squash pole samen. The korenhalmen trad op als palen voor de bonen te klimmen, bonen fix stikstof die wordt gebruikt door koren en squash, squash beslaat de begane grond, waardoor ze onkruid en het behoud van het vocht in de bodem. De stekelige haren van de pompoen ook geholpen in het afschrikken van ongedierte. Dezelfde techniek werd gebruikt in cottage tuinen, verbonden aan het Engels huisjes, waar zowel sier-en eetbare planten samen waren geplant.
Als het blijkt uit de 'Drie Zusters Techniek', metgezel planten een voordeel is in many manieren zoals ongediertebestrijding, bestuiving, het verstrekken van voedingsstoffen, ondersteuning, onderdak, smaak enhancement en het patroon verstoord. Laat ons gaan door de verschillende voordelen van metgezel planten.
Pest Control; Goudsbloem, de knoflook, prei, asperges, koriander, enz. hebben ziektevrije afstotende eigenschap. Vandaar dat zij beplant met andere gewassen. Er wordt aangenomen dat goudsbloem sommige chemicaliën, die kunnen weren ongedierte zoals bladluizen produceren. Het kan ook het aantrekken van zweefvliegen, het roofdier van bladluizen. Evenzo, knoflook is beplant met rozen, want het is gezegd dat knoflook kan afstoten plagen roos. In een andere methode worden plagen diverted van hun doelwit planten door de aanplant van een aantal andere planten, die kunnen aantrekken hen. Het is gezien dat Oost-Indische kers grenzend aan koolplanten de plagen verstoord, vooral kool wortel vliegen. Kool root vliegt prefer to nasturtium kool, als de larven van dit insect willen voeden met de voormalige dan de laatste. Een andere plant voor dit doel gebruikt is klaver. Andere techniek is het plaatsen van lokvogels gemaakt van karton of ander materiaal, die kunnen leiden het ongedierte.
Bestuiving; Planten die nectar en stuifmeel te produceren, kunnen aantrekken insecten. Deze insecten kan nuttig zijn twee manieren - bestuiving van de gewassen en ongediertebestrijding. Als volwassenen, die insecten zich de bestuiving taak en in het larvale vorm, ze voeden zich met insecten.
Nutriëntenaanbod; Men ziet dat peulvruchten, zoals erwten, bonen, lupinen, enz. kunnen de bodem ten goede door het vrijgeven van stikstof opgeslagen in de wortels. Witte klaver is ook geplant in een aantal tuinen voor dezelfde reden. Nog zo'n heilzame plant is duizendblad, die wordt beschouwd als de sterkte en de kracht van naburige planten vergroten. Deze plant is een opslagplaats van fosfor, silicium en calcium en kan worden toegevoegd aan de compost. Het kan ook het aantrekken van nuttige insecten zoals zweefvliegen en lieveheersbeestjes.
Ondersteuning en onderdak; Planten tall-groeiende planten lage groeiende schaduwminnende installaties blijkt te zijn gunstig voor beide. Hoge planten kunnen voldoende schaduw voor de heesters en ook fungeren als een windscherm. Zelfs klimplanten geplant kunnen worden tussen, om het verlies van het vochtgehalte van de bodem te voorkomen. Hogere planten kan ondersteunen de wijngaarden van klimmers, waardoor vermijden van pergola's.
Smaak Enhancement; Planten wat kruiden met andere gewassen kunnen versterken de smaak van de gewassen. Kan bijvoorbeeld kamille verbetering van de smaak van uien, kool en komkommers. Plantgoed kamille in uw tuin of agrarisch gebied wordt beschouwd als gunstig, omdat de voormalige is als een tonicum voor andere planten.
Pattern Verstoring; Het kweken van een enkel gewas over een groot gebied verhoogt de kans op hogere niveaus van schade als gevolg van ongedierte. In metgezel planten, zijn de plagen verstoord door de metgezel planten, waardoor de controle van de schade tot op zekere hoogte.
Er zijn vele combinaties van planten die met succes worden berecht als metgezel planten. You kunt ook een beroep dit systeem in uw tuin, en vind enkele wederzijds profiteren planten.

No comments:

Post a Comment