Tuesday 22 November 2011

1950's Kleding - Fifties Fashion

De jaren 1950 kleding was er een die bepaalde specifieke kenmerken hadden over het. Er waren ook bepaalde factoren die geassocieerd waren met de 1950's mode. Dit was een periode dat werd beschouwd als erg duur te wijten zijn aan de gevolgen van de oorlog. Deze periode zag de dominantie van roze pompen en bijenkorf kapsels. Merken werden gelanceerd en ontwerpers tot nieuwe modetrends. Lees verder om meer over de jaren 1950 kleding kennen.
1950's Kleding: Fifties Fashion; de 1950 kleding zag de dominantie van ontwerper namen zoals Christian Dior. Dior's kleding gaf een meer vrouwelijke aantrekkingskracht voor vrouwen in termen van de mode. De volumineuze look ook toegevoegd aan de vrouwelijkheid van een vrouw. De Prinses Line gelanceerd in het jaar 1953 al snel populair werd en Dior ook gepopulariseerd de trend van het dragen van A-lijn rokken.
De meeste scènes uit de jaren vijftig mode tonen mannen in kleren die altijd zijn gestructureerd in donkere kleuren. Dit was de tijd waarin materialen zoals katoen en wol werden gebruikt. Tweed jasjes werden ook gezien. Hollywood-acteurs, zoals Gregory Peck droeg grijze flanellen pakken dat werd nogal een rage. Flanellen broek gedragen worden met comfortabele opgerolde shirts werd beschouwd als de in ding voor vijftig mode.
Vrouwen overgeschakeld naar trendy jassen in plaats van de traditionele shawls. Men ook zag de grote gebruik van veren in de jaren 1950 de mode. Long knie lengte jassen, die wijde mouwen had betrapt op echt goed in de jaren 1950. Stoffen, zoals zijde werden op grote schaal gebruikt en bont zich ook bezig een belangrijke plaats in de kasten van de meeste vrouwen. Bont werden beschouwd als een status symbool en de aankoop van kleding met bont was zeker een dure aangelegenheid. De jaren 1950 kleding zag ook vrouwen gaan allemaal uit van een zeer dure bontjas eigen. Daarom imitatiebont werd ook populair bij degenen die de voorkeur om een ​​nep bontjas te dragen voor minder geld. Leopard prenten waren ook een rage voor de mode in de jaren vijftig.
Nog een andere factor van de jaren 1950 mode waren de populariteit van onderrokken. Vrouwen dragen stijf en gesteven onderrokken waren nogal een gemeenschappelijk gezicht. Kleurrijke rokken werden gedragen als een casual wear kledingstuk. Naast from rokken, de 1950 kleding zag ook de acceptatie van broeken en jeans voor dames mode.
Elegance was een belangrijke factor voor vijftig mode. Hollywood had ook een belangrijke rol te spelen bij het beïnvloeden van de jaren 1950 kleding. Deze patronen en ontwerpen werden bespat over glamour bladen als Vogue en Women's Weekly. Bloemen, strepen, vlekken en abstracte vormen werden allemaal een deel van de jaren vijftig mode. Tailles geworden smal is te zien in de meeste films en kleding werden voorzien op de taille. Flared rokken en sierlijke jurken flared werden gezien als een onderscheidend kenmerk van deze periode. Hollywood-acteurs, zoals Marilyn Monroe en Grace Kelly werd de stijliconen voor deze periode.
Rock N Roll dicteerde een veel termen in de jaren 1950 kleding scene. Tieners werd iets rebels en werden benaderd een heel andere manier naar hun kleedkamer.
De jaren vijftig mode kan niet compleet zijn zonder de vermelding van de zwembroek gedragen in deze periode. Fashion in de jaren vijftig kan nu vreemd lijken aan de lezers, maar dit was een periode waarin onthullende bikini's en badpakken had net een verschijning op de scène gemaakt. Stretchstoffen en strapless badmode werd zeer populair. Riemen werden afneembaar en het totale ontwerp was zeer bescheiden in de jaren vijftig mode. Tweedelige bikinis werden beschouwd alleen draagbaar door de Hollywood-sterren. Vrouwen zouden maken het ook een punt om badmutsen te dragen, zodat hun haar zou tijdens het zwemmen worden beschermd.
Mannen werden gezien dragen poloshirts samen met sport jassen, truien vest, wol pakken, en shirts met patronen, zoals strepen, smokings, hippe shirts en tropische koele blauwe spijkerbroek. Deze waren vaak gepaard met loafer schoenen.
De 1950 mode zag ook merknamen komen met uitdagende ontwerpen. Dior nu geconfronteerd met een uitdaging bij Chanel gestart met een nieuw design. De Chanel pak was ongeveer een kraag jas samen met een rok dat ging iets onder de knieën. Vrouwen hield van deze elegante en verfijnde look. De Chanel pak dan ook zorgde voor heel wat woede.
Zo zien we de levendige allerlei stijlen die werden een rage in de jaren 1950 de mode. Dit was de periode dat een geleidelijke verandering in de mode-scenario zag. ; Lees dit alles te weten ongeveer 70 kleding; alles weten over de trends van 80's mode kleding; Lees alles over 1940's kapsels, hier is een kijkje op 1950 kapsels

No comments:

Post a Comment