Monday 7 November 2011

Oude Griekse Fashion

Het oude Griekenland stond bekend om veel dingen goed van de prachtige kunst om de zeer rijke literatuur. Oude Griekse mode was even interessant en had bepaalde kenmerken over. Vrouwen in het oude Griekenland waren heel bescheiden voor zover hun kleding betrof. Hier is een gedetailleerde kijk op oude Griekse mode.
Oude Griekse Mode: Soorten kleding; De aard van de kleding in het oude Griekenland was los en vloeiend en nauwelijks waren de kledingstukken ooit samen genaaid. De gebruikte stoffen zijn voornamelijk linnen of wol. Er waren bepaalde typische kledingstukken die behoorde tot de oude Griekse mode. Ook vrouwen droegen een sluier met hun kleding wanneer ze uit stapte van het huis. In feite, de oude Griekse mode was heel modern in haar vooruitzichten zoveel mannen waren betrokken in de mate dat de mannelijke naaktheid was niet echt een big deal in het oude Griekenland.
Chiton:; De chiton werd gedragen in het oude Griekenland door zowel mannen als vrouwen. Dit formulier is van kleding was heel populair in de Griekse mode. The chiton kan gedragen worden met een himation (een soort mantel) of het kan worden gedragen zonder dat het als goed. Worden gedragen zonder de himation werd bekend als de monochiton. The chiton verscheen op het scenario na de Perzische invasie. Een riem werd ook gedragen met de chiton, die heette de zoster. The chiton werd ook waargenomen in twee variëteiten-de Dorische en de Ionische chiton chiton. De Dorische chition bestond uit twee stukken doek, die rechthoekig van vorm, en was lang versleten. De Ionische chiton verschilde van de Dorische chiton ten aanzien van de overfold. The overfold was langer gedragen op de Dorische chiton.
Himation:; Wanneer de himation werd gedragen in het oude Griekenland, vertegenwoordigde een vorm van outdoor wear. The himation is ook een belangrijk kledingstuk van de oude Griekse mode. Dit was over het algemeen gemaakt uit een rechthoekig stuk van wol. Met het gebruik van lichtere materialen, werd de himation gedragen op elk moment van de dag. The himation was los en vloeiend, dus het kan worden aangeduid als een moderne mantel. Het werd ook gebruikt als een vorm van draperie om te worden gedragen over de chiton. The himation kan worden vergeleken met de Romeinse toga, het enige verschil is dat de himation minder volume in de stof heeft. Tijdens het dragen solo, werd de himation bekend als de achiton.
Peplos:; Vrouwen droegen vaak de peplos en deze terug naar de tijd gaan voor 500 v.Chr. Dit kan omschreven worden als een stuk wollen stof en was zo gestyled volgens de hoogte van de drager. De peplos bestond uit een buisvormig gevormde doek. Dit was gevouwen van binnen naar buiten. Het bovenste gedeelte van de buis meestal verzamelden zich bij de taille en de onderkant gebied uitgebreid tot aan de enkels. De doek op het bovenste gedeelte werd gebracht onder de linkerarm. Dit was beveiligd met behulp van tapes of pennen op de rechter schouder. De bovenste laag van het doek, die gedrapeerd de taille gaf vaak de verschijning van twee stukken doek. Er waren bepaalde vormen van patronen die gebruikt werden voor de peplos. Sommige van de gemeenschappelijke patronen onder controle, bloemen, golven of zelfs strepen. Wanneer vrouwen de peplos droegen, werden de wapens in het algemeen overgelaten kaal. Wanneer het weefsel hing aan de voorkant, werden plooien in het algemeen gevormd en deze werden ook bevestigd op de schouders.
Chlamys:; De Chlamys was ook stroomt in haar verschijning en werd voornamelijk gedragen door de soldaten in het oude Griekenland. The Chlamys werd gebruikt als een mantel en was vastgemaakt aan de rechter schouder. The Chlamys werd ook gedragen met andere vormen van kleding, maar in het algemeen, soldaten alleen gebruikt als een vorm van een cover. Men droeg deze vastgepind op het juiste arm.
Oude Griekse Mode: sieraden en make-up; Sieraden deed vormen een belangrijk deel van de oude Griekse mode. Dit werd ontdekt met de bevindingen van sieraden op de Griekse sites waaruit blijkt dat vrouwen in het oude Griekenland hield tot allerlei sieraden te dragen met hun vloeiende kledingstukken. Armbanden, oorbellen en halskettingen prachtige werden gedragen met Griekse kleding. Zelfs mannen werden niet achtergelaten zoveel antieke Griekse mode was geraakt. Het is bekend dat mannen sieraden droegen tot de 4e eeuw.
Oude Griekse vrouwen ook gebruikt make-up. Bleke of een lichte huid werd beschouwd als een statussymbool voor vrouwen. Vrouwen gebruikte honing en olijfolie om hun huid te verbeteren. Ze vaak gebruikte stoffen als een substituut voor cosmetica voor het verbeteren van hun uiterlijk. Donkere poeder werd afgestoft over de wenkbrauwen en rode poeder werd gebruikt over hun lippen. Vrouwen ook graag hun haar lang dragen tijdens deze periode.
Dit zijn enkele van de interessante bits en bites van de oude Griekse mode. Zo zien we de steeds veranderende scenario van de mode sinds de oude dagen.

No comments:

Post a Comment