Wednesday 11 January 2012

Waarom hebben we Halloween vieren?

Tegen het einde van oktober, start de meesten van ons planning voor de laatste dag van de maand. 31 oktober is synoniem voor plezier en genot met een tint van achtervolgen! De laatste dag van oktober is alles over tricking en behandelen. Het gaat over partijen en pompoenen! Het gaat over Halloween! Maar waarom vieren we Halloween?
Hier is het antwoord. Halloween vindt zijn wortels in de oude Keltische festival 'Samhain'. In het Gaelic cultuur, Samhain markeert het einde van het oogstseizoen. geloofde Gaels dat de grens tussen het leven en de dood ontbonden op 31 oktober en dat de dode de levende wereld geschaad. Mensen droegen maskers en kostuums en verlicht vreugdevuren. Dit was een poging om het kwaad te evenaren en te sussen hen.
Waarom is de naam 'Halloween'?; De term Halloween is een verkorte vorm van 'All-heiligt-even' want het is de All Hallows 'Day. Het is ook wel bekend als de Dag van de All Saints '. Het werd beschouwd als een religieuze dag van de Europese heidense cultuur. Paus Gregorius III en Gregorius IV verplaatst het christelijke feest van de Dag van de Allerheiligen tot 1 november. Vandaag, Allerheiligen Halloween volgt. Maar tijdens de 9de eeuw, zowel van hen werden gevierd op dezelfde dag! Tot 1970, mensen gebruikt om snel op die dag.
Halloween viering; Een uitgesneden pompoen met een kaars maakt in een lantaarn. Deze Halloween pompoenen symbool voor de gierige Jack van Ierland. Hij was een hebzuchtige, oude boer. De boer had eens een duivel bedrogen en gevangen hem. Uit wraak van de duivel Jack vervloekt. Volgens de vloek, was Jack veroordeeld te zwerven op aarde 's nachts. Pompoenen are uitgehouwen in komisch of angstige gezichten en geplaatst op drempels van de huizen in het donker. Oorspronkelijk uitgesneden pompoenen werden geassocieerd met de oogst in Amerika. Maar door de late 19de eeuw, begonnen ze aan een vereniging met de Halloween dragen. Zwart en oranje worden beschouwd als de traditionele kleuren van Halloween. Zwarte kleur is verbonden met de dood, heksen, angst en stilte, terwijl de oranje kleur wordt geassocieerd met pompoenen, herfst en vuur.
Er zijn veel spelletjes gespeeld ter gelegenheid van Halloween. Een van hen is dobberen voor appelen, wat inhoudt dat het heffen appelen zonder het gebruik van de handen. Er is een andere interessante spel waarin een geblinddoekte personen een plaat kiest uit een aantal anderen. Het eten in de gekozen plaat bepaalt zijn leven vooruit. Het was een gewoonte in Noord-Amerika tot zetel van een ongehuwde vrouw in de voorkant van een spiegel in een donkere kamer. Men geloofde dat haar toekomstige man zou verschijnen in de vorm van een beeld in de spiegel. gezien Een schedel zou betekenen dat ze zou sterven voor het huwelijk. Betreffende spookverhalen en het kijken naar horror films werd beoefend tijdens het Halloween partijen.
In Ierland, mensen verkleden zich als wezens uit de onderwereld. Volgens een traditie in Ierland, is een ring geplaatst in een taart op het moment van het bakken. Wie krijgt de ring is er zeker van zijn / haar liefde in dat jaar te vinden. Voor het geheel van de maand dat Halloween voorafgaat, vuurwerk uitgeschakeld. Bambrack is belangrijk in de Ierse traditie. Het bestaat uit verschillende dingen gebakken in brood. Het werd gebruikt voor waarzeggerij.
In Schotland werden huizen beschermd met een kaars lantaarns. Als de boze geesten verder gekomen dan de lantaarns, was het een gewoonte om het huis te verlaten en reserveonderdelen het voor de geesten voor een jaar. Kinderen waren verkleed als wezens hen te beschermen tegen het kwaad. Halloween is ontstaan ​​uit het oogstfeest. Dus, alle tradities draaide rond voeding en vruchtbaarheid.
Halloween begon te worden gevierd in Engeland uit de late 20e eeuw, toen de Amerikaanse cultuur sterk beïnvloed het Engels. Spookverhalen en vreugdevuren blijft een deel van het Halloween in Engeland.
Halloween ansichtkaarten en catalogi populair Halloween feesten. Trick-or-behandelen kreeg een impuls toen mensen beloofd om de gave van de trick-or-treaters met snoepjes. Halloween is wijd verspreid is in andere landen, zoals Nederland en Australië als gevolg van invloeden van de Amerikaanse media.
Een van de voornaamste redenen achter de Halloween viering is het oogstfeest. Afweren van het kwaad op vele verschillende manieren blijft nog een belangrijke reden achter Halloween. In veel culturen worden bepaalde Halloween de douane in verband met het begrijpen van de toekomst. Dus de angst voor het kwaad van vandaag en gretigheid om te zien morgen ten grondslag liggen aan Halloween. Het is de menselijke psychologie en tendensen van de menselijke geest die op een bepaalde manier tradities dicteren.

No comments:

Post a Comment