Friday 27 January 2012

Spaans Style Meubilair

Gekenmerkt door het gebruik van levendige kleuren en versierd door behendig houtsnijwerk, de Spaanse stijl van meubilair is een comfortabele en ook een populair type van meubilair. Hoewel de Spaanse stijl van meubilair wordt beïnvloed door de Engels en de Moorse stijlen, heeft zijn behield haar unieke look en feel.
De belangrijkste kenmerken van de meubelen gebruikt in Spanje, zijn de kasten, kisten en stoelen met brede benen. Belang wordt gehecht om de details en grootte van de meubilair. Het verschil tussen Spaans meubilair en andere meubelen stijlen, kan worden gemarkeerd door het hout draaisels, kleuren en gebruikt decoraties. De decoraties omvatten de uitbeelding van courtship, stierenvechten enz. De specialiteit van leerstoelen van deze stijl, is dat ze zijn ruimer, met een breed en hoge terug voor rusten. Het hout wordt verkregen uit de walnotenboom wordt meestal gebruikt in meubilair, terwijl cederhout, mahonie, kastanje-en eikenhout zijn ook af en toe gebruikt. Een goed ding over de Spaanse stijl van meubels, is de sterkte en duurzaamheid waarover zij beschikt.
Spaans Style Meubilair Items
De verschillende meubels van de Spaanse stijl zijn de kisten, varguena, decoratieve stoelen en papalera.
Op de borst; Dit zijn een integrerend deel van de Spaanse meubelen. De prominente functies van ontwerper kisten zijn het gebruik van lederen bekleding en decoratieve nagels. De borst is een van de oudste items van de Spaanse stijl van meubilair en is in gebruik juiste uit de Middeleeuwen. Spaanse mensen het ook gebruiken om op te zitten.
Varguena; Het is een schrijftafel vaak gevonden in het Spaans woningen. Een nuttige item in het dagelijks leven van de Spaanse, wordt het gebruikt voor het opslaan van brieven, inkt, pen en papier. The varguena heeft compartimenten voor het bijhouden van schrijfwaren. Het is een draagbaar meubelen item en is vergelijkbaar om een ​​rondetijd bureau.
Papalera; De papalera wordt gebruikt om kostbare dingen zoals sieraden, meestal zilveren voorwerpen slaan. De structuur van de papalera omvat een grote kast met 6-8 lades aan weerszijden. Het is versierd met ingewikkelde gravures. De "pull 'van de lades zijn gekleurde goud. Benen van de papalera zijn rond in vorm en korte in lengte. De korte benen maken de papalera laag lijken en zeer dicht bij de grond.
Invloeden Tijdens de Renaissance
In de renaissance periode werd de Spaanse stijl van meubilair beïnvloed door diverse stijlen waaronder de Engels, Moorse en de Italiaanse. Het snijwerk van hout waren meer ingewikkelde en articuleren tijdens deze periode. Lak werd gebruikt om de meubels een glans en de gebruikte kleuren waren meestal rood of goud. Het gebruik van lak voor het stylen meubels, stamt uit het Engels stijl. Andere verandering die plaatsvond was dat de benen van stoelen slanker werd en werden gesneden.
Islamitische Styling
Na de Moorse veroverd Spanje in 711 AD werden de Arabesque functies geïntroduceerd in de oorspronkelijke Spaanse stijl van meubilair. De motieven van de Islamitische stijl van meubelen waren een kenmerk ingebakken in het Spaanse stijl. De motieven omvatte de representaties van planten en dieren evenals verschillende soorten geometrische patronen.
De Spaanse stijl van het meubilair heeft een niche van de eigen en een sterke klantenbasis. De stijl is geliefd bij velen en heeft haar aanwezigheid in veel huizen het woord over.

No comments:

Post a Comment