Sunday 22 January 2012

Typen meststoffen - Verschillende typen meststoffen

Meststoffen zijn complexe chemische stoffen die nodig zijn voor een goede groei en ontwikkeling in planten. Het is ofwel toegevoegd aan de bodem of toegepast op de bladeren van de planten in de geliquideerde formulier. Meststoffen kunnen grofweg worden onderverdeeld in twee verschillende types - organische meststoffen en anorganische meststoffen. Organische meststoffen omvatten - koeienmest, groen mest, organische compost, enz. De anorganische meststoffen zijn chemische stoffen die specifiek bereid zijn een bepaald doel pak. Ze zijn ook bekend als chemische meststoffen en zijn meestal beschikbaar in poeder-en korrelvorm. Sommigen van hen zijn te vinden in de vorm van vloeistof ook.
Meststoffen in de eerste plaats het aanbod drie belangrijke voedingsstoffen aan de bodem. Ze zijn - stikstof (N), fosfor (P) en Kalium (K). Dat is waarom zij gewoonlijk aangeduid als NPK meststoffen.
Meststoffen met Stikstof Content
In elk type meststof, de aanwezige stikstof in het combineert met andere elementen in een bepaalde manier. Hier zijn twee voorbeelden van stikstofhoudende meststoffen:
Ureum: Het is rijk aan stikstofgehalte. Op aanvraag, krijgt de aanwezige stikstof in het omgezet in ammoniak. Lost gemakkelijk in water en is kan aantonen snelle resultaten. Het wordt gevonden in de vorm van korrels of pellets en is wit in kleur. Vanwege zijn neiging om vocht uit de lucht absorberen, is het vaak bekleed met een dunne laag niet-hygroscopische materiaal. Gewoonlijk wordt toegepast tijdens zaaitijd. Echter, moet ervoor worden gezorgd dat het geen fysiek contact maken met de zaden.
Organische meststof met stikstof Inhoud: Bloedmeel, olie gebak en vis mest zijn enkele voorbeelden van de meststoffen van dit type. Aanwezige stikstof in de meststoffen moeten omgezet worden in een bruikbare vorm door middel van bacteriële activiteit. Het is een langzaam proces en dus gebruikt samen met een aantal snelle actie meststoffen. Het voordeel van die meststoffen is dat ze ook enkele andere elementen die nodig zijn door de planten bevatten. Bijvoorbeeld, olie cake sporen fosfor en kalium, en ook organische stof in grote bedragen.
Meststoffen met fosforgehalte
Het belangrijkste ingrediënt van fosfor kunstmest is ofwel natuurlijk voorkomende fosfaten of kunstmatig gesynthetiseerd fosfaten. Hier zijn twee voorbeelden:
Beendermeel: Er zijn twee soorten van deze fosfaatkunstmest - rauw en gestoomd. Ruwe beendermeel bevat fosfor en weinig stikstof, en is niet oplosbaar in water. Aan de andere kant, stikstof is afwezig in gestoomde beendermeel als gevolg van hoge druk gestoomd. Het is heel bros en kan worden geaard om poeder. Het is goed voor de gronden die zijn zuur in de natuur. Het wordt toegepast aan de bodem hetzij tijdens zaaien of paar dagen vóór inzaai.
Superfosfaat: In deze meststof, fosfor aanwezig is in de vorm van fosforzuur. Op basis van het productieproces, superfosfaat heeft drie verschillende klassen - enkele, triple en dicalciumfosfaat. Bij toevoeging aan de bodem, om haar fosforzuur veranderingen in water oplosbare fosfaat. Het is geschikt voor alle soorten bodems en wordt gebruikt tijdens de periode van zaaien of transplantatie.
Meststoffen met kaliumgehalte
De twee meest gebruikte variant van kalium meststoffen - sulfaat van potas en KCl van potas. Beiden zijn zeer goed oplosbaar in water en worden toegevoegd voor of tijdens het zaaien. Kalimeststoffen zijn goed voor zandgrond. Het helpt om het verbeteren van de kwaliteit van de gewassen. Het wordt gebruikt voor sommige specifieke gewassen zoals chilies, aardappel, vruchtbomen, enz. Het moet alleen toegepast indien de kaliumgehalte van de bodem ontoereikend is.
Het belangrijkste voordeel van anorganische meststoffen ten opzichte van organische meststoffen is dat ze veel minder omvangrijk. Als gevolg hiervan wordt het makkelijker voor de planten om ze uit te voeren uit de bodem naar de verschillende onderdelen. Anderzijds, de ondersteboven van organische meststoffen is dat ze niet brandwonden veroorzaken naar de wortels van de planten, zij niet up mengen met grondwater en veroorzaken waterverontreiniging, evenmin nadelig beïnvloeden de groei van omringende planten.

No comments:

Post a Comment