Sunday 29 January 2012

Meststoffen voor Aardbeien

Aardbei is een valse vrucht (het vlezige gedeelte is niet afgeleid van ovarium de plant maar uit bepaalde aangrenzende weefsel) dat behoort tot soorten Fragaria and familie Rosaceae. Het is een native van gematigde regio, maar sommige rassen kan ook worden gecultiveerd in subtropisch klimaat. Het was eerst gekweekt in Europa tijdens de 18e eeuw. Vandaag zijn er bijna 600 variëteiten van aardbeien die verschillen in grootte, smaak en textuur. Aardbei is een rijke bron van fenolen, een phytonutrient die niet alleen geven de bessen de flush rode kleur, maar ook dienen als een krachtige antioxidant die de cel structuren wil staan ​​in het lichaam en belet zo dat zuurstof schade in de orgaansystemen. Het fenolgehalte maakt aardbei een anti-kanker, anti-inflammatoire en een hart-beschermende fruit. Het beschermt tegen maculaire degeneratie, reumatoïde artritis en bevordert een optimale gezondheid.
Aardbei is een korte dag plant en vereist een goed gedraineerde medium leemgrond, die moet worden rijk aan organisch materiaal. De grond moet licht zuur met een pH 5,7 tot 6,5. Het calciumgehalte in de bodem dient te worden gematigd, als buitensporig calcium oorzaken geelverkleuring van de bladeren. Strawberry vereist gematigde hoeveelheden stikstof, fosfor en kalium in de bodem variërend van 84 tot 112 kg per hectare, 56 tot 84 kg per hectare en 56 tot 112 kg per hectare. In tegenstelling tot andere planten, is de aardbeiplant ondiepe geworteld en heeft de neiging om te gebruiken nutriënten die beschikbaar zijn in de buurt van de top van de bodem. De plant toont verschillende aanwijzingen wanneer het moet meststoffen, zoals lichtgeel gekleurde bladeren, geen bessen en geen bloemen, ook al kan er groen en gezond.
Meststoffen voor aardbeien
Er zijn verschillende meststoffen keuzes beschikbaar in de markt die gunstig zijn voor de aardbeien.
Compost; Compost is een rijke, natuurlijke en organische meststof dat is zeer gunstig voor de aardbeien. Het is samengesteld van ontbindende bladeren, gras en ander plantaardig materiaal die helpen in de bodem amendement. Men kan ook toevoegen appel schillen, verwijderd buitenste bladeren van sla, geraspte krant of een andere plantaardige materiaal aan de composthoop. Na enige tijd, de warmte en vocht gegenereerd in de paal, het bevorderen van de microben te breken het plantmateriaal. De wormen in de stapel achter hun schachten en uitwerpselen, die meer rijk en organisch materiaal toe te voegen aan de bodem. Compost is de beste bodem amendement meststoffen en is geschikt voor alle soorten tuinaarde.
Commerciële meststoffen; De stikstof, fosfaat en kalium meststoffen moeten worden opgenomen in de bodem voor het planten. De stikstofhoudende meststoffen dient te worden toegediend in twee doses dwz drie weken na het planten en weer op het moment van bloei. Toepassing van adequate hoeveelheden stikstof, de opbrengst hoger en een betere kwaliteit van bessen. Commercial meststoffen bevatten een chemische stof voor deze drie meststoffen mix, samen met een spoor mineralen. De meststof zakken display deze drie elementen in het algemeen als getallen in een verhouding zoals '5 -10-5 en '10-10-10 '. Deze cijfers tonen het percentage hoeveelheid voor elk element aanwezig is in de zak, met stikstof als de eerste, fosfor als de tweede, en kalium als derde. Voor aardbeien, moet men altijd kiezen voor een evenwichtige meststof met een ratio, zoals '5 -5-5 'of '10-10-10'. Uit deze twee, de veiligste meststof is '10-10-10 'die moeten worden gebruikt ongeveer twee en een half pond voor iedere 100 meter van rijen aardbeien; strooi het rond de planten en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Het krijgen van een bodem-test is een goed idee om ervoor te zorgen dat men niet over-vruchtbaarmakende noch onder-vruchtbaarmakende de planten. Het wordt aanbevolen niet naar de aardbeiplant telen op dezelfde grond voor opeenvolgende jaren. Hoewel, aardbeien zijn beschikbaar gedurende het hele jaar, hun hoogseizoen begint vanaf april tot juli.

No comments:

Post a Comment