Friday 20 January 2012

Pakistan: Traditionele Kleding

Ondanks de aanwezigheid van bepaalde conservatieve gebieden in Pakistan, kan men het effect zien van vele culturen in de samenleving buiten laat. Pakistan vandaag, laat een mix van verschillende culturen en tradities zien in de kleedkamer als voedingsgewoonten van een persoon. Pakistanen vertonen een sterke gehechtheid aan cricket (hoewel de nationale sport is hockey) en fanatici zich volledig onder te dompelen in dit spel. Van laat, heeft de Pakistaanse muziek ook een merk vooral in India gemaakt. 'Junoon', een Pakistaanse rock groep heeft onlangs haar eigen identiteit in India. proefde succes 'Strings' met hun liedje 'Sar Kiye Yeh Pahar' en had veel meer liedjes op hun naam staan ​​na deze track. Ondanks het succes van de Pakistaanse liedjes en zangers en zangeressen (van de wil van Nusrat Fateh Ali Khan), met name in India, Indiase films worden geconfronteerd met een regering verboden, ongeacht hun populariteit bij Pakistanen!
Er zijn veel factoren die helpen om de identiteit van een natie tot stand ondanks alle invloeden. Of het nu de taal of het gevoel van kleden, zijn er veel meer dingen, die boekdelen over de cultuur van een bepaald land te spreken.
Met de gevolgen van de globalisering; op dit moment, Pakistan heeft ook de neiging om zwaar te worden beïnvloed met culturen uit het westen. Men kan zelfs getuige zijn van een mix van verschillende keukens hier. Zelfs dan, de meeste gezinnen vasthouden aan hun tradities en gewoonten. Dit is waarschijnlijk de reden waarom vind je een mix van het moderne culturen en tradities in Pakistan.
Een kenmerk nog steeds voorkomt in Pakistan is de traditionele kleding gezien hier. Er zijn veel vrouwen en mannen die liever vasthouden aan traditionele kleding van Pakistan, hoewel een meerderheid draagt ​​westerse kleding. Pakistaanse kleding, net als Indiase kleding, houdt belang gedurende vele ceremonies en festivals gevierd gedurende het hele jaar. Verschillende vormen van Pakistaanse traditionele kleding zijn analoog aan die gespot in India! Hier is een gedetailleerde kijk op de traditionele kleding van Pakistan.
Traditionele kleding van Pakistan:; Salwar kameez (shalwar qameez) is de nationale klederdracht van Pakistan. Salwars zijn losse broeken ontworpen in verschillende stijlen. Oorspronkelijk werden de salwars flared de richting van de bodem met versieringen of fancy point coupe. Vandaag zijn er vele variaties van het zelfde. Op keer, de onderkant van de salwar is smal en montage. De Salwar kameez is belangrijk, vooral tijdens de festivals gevierd in Pakistan, voor zowel mannen als vrouwen. Salwar kameez is ook populair vanwege het comfort factoren. De Salwar is gekoppeld aan de taille met behulp van een elastisch koord en meer recent, elastische wordt ook gebruikt voor hetzelfde doel. De pasvorm is over het algemeen zakachtig of afbouwen. Smalle strak salwars staan ​​bekend als churidars. Deze zijn uitgegroeid tot een rage in de afgelopen jaren ook in India.
The kameez is groot en loszittende tuniek gedragen met de baggy salwar. Zowel mannen als vrouwen dragen dezelfde kleding, met een verschil in de gebruikte kleuren, past, silhouetten en het soort versieringen gebruikt. Interessante patronen geweven met kant worden gebruikt om vrouwelijkheid toe te voegen kameez. Vrouwen ook gebruik maken van een Dupatta met de salwar kameez. Dupattas zijn lange werven van cloth, tezamen met de salwar kameez omdat hun kleur en patroon wordt gecoördineerd volgens de gehele ensemble. Vrouwen ook sjaals or sjaals met de salwar kameez die wordt gebruikt om wrap rond het hoofd-halsgebied. Een verscheidenheid van synthetische of katoenen weefsels worden gebruikt in de oprichting van de salwar kameez.
Hoewel de sherwani ontstond in India in de 18e eeuw, het is ook de nationale jurk voor mannen in Pakistan. Off laat, sherwanis ontworpen voor vrouwen zijn aan populariteit wint. Een sherwani is een lange jas gedragen met een salwar. Sherwanis zijn over het algemeen gemaakt van zware stoffen.
The achkan is nog een ander belangrijk jurk van Pakistan. Een achkan is een lange jas, die ook zijn oorsprong in de 19e eeuw in India. Dit zijn lange mouwen jassen bereiken helemaal tot aan de knieën. Op sommige momenten kan achkan gaan zelfs lager.
Afgezien van de traditionele kleding gedragen door Pakistanen, op soortgelijke wijze met India, kan men zien dat andere vormen van westernkleding ook. Maar de traditionele kleding is zeker een sterke positie in de moderne samenleving, zelfs vandaag.

No comments:

Post a Comment