Thursday 5 January 2012

Victoriaanse stijl Home Decorating Ideas

De Victorianen waren mensen die bekend waren te veel belang te besteden aan verfijning en elegantie. Het Victoriaanse tijdperk was een tijd dat Engeland werd geregeerd door koningin Victoria. Ze waren modebewuste niet alleen in hun uiterlijk, maar ook in de manier waarop ze hun huizen versierd. Een Victoriaans huis is een weerspiegeling van de status en de sociale klasse van de eigenaar. Ze vonden hun huizen te worden ingericht in een zeer rijke manier weerspiegelt de stijl van de eerdere aristocratische gemeenschap. Normaal gesproken zou een Victoriaans huis versierd met prachtige meubels en accessoires, waardoor het hele huis er paleisachtige. Zelfs in dit tijdperk van modernisering, zijn er veel mensen die liever hun huizen te ontwerpen in de Victoriaanse stijl.
Om te beginnen met het interieur, de meest belangrijke ding om te beslissen is de kleuren voor de muren. Victoriaanse muren waren nooit geschilderd in de moderne lichte tinten in plaats daarvan waren ze meestal bedekt met donkere en levendige kleuren zoals saffier, robijn, smaragd groen, etc. Je kunt ook verschillende kleuren te gebruiken op verschillende muren toe te voegen aan de stijl. Indien u wilt lichte kleuren hebben, onder hen in de keuken en hal. Vermijd lichte tinten in de belangrijkste kamers.
Een ander ding dat was in zwang in de Victoriaanse periode was behang. U kunt gaan in voor wallpapers met verschillende patronen zoals bloemen, vlinders, vogels, bladeren, etc. Als je een grote en ruime woning, kunt u terecht voor grotere patronen. Evenwel opteren voor de kleine patroon als je in een appartement of kleiner huis, zoals grotere patronen in kleine huisjes zou het huis er minder ruim. U kunt ook gebruik maken van verschillende patronen op de grens, iets dat ook werd zeer vaak in die periode.
De vloer van een Victoriaans huis is meestal gemaakt van hout en was bedekt met rijke tapijten op zoek naar die bloemrijke ontwerpen om het uiterlijk van de muren wedstrijd. Voor keuken vloeren kunt u gebruik maken marmer, tegels, bakstenen of zelfs hard hout. U kunt laten kaal of zet wasbaar tapijten op de top van de vloer.
Om het authentieke Victoriaanse look, is het belangrijk dat u meubelen die gelijk waren aan die periode te kopen. De meubels van die tijden waren meestal gemaakt van teak, eiken, mahonie, palissander, noten, enz. Prachtig gesneden tafels, stoelen, bedden, enz., kan zeker accentueren de hele Victoriaanse look. U kunt ook gaan voor vlechtwerk meubels die perfecte rustieke uitstraling aan uw huis zou geven.
Accessoires zijn erg belangrijk tijdens het versieren van een huis, omdat ze volledig de look van het huis. Gordijnen en stoffen voor banken en stoelen moeten worden gekocht, terwijl rekening houdend met de kleuren en patronen van de wanden van de kamer. Tijdens het selecteren van gordijnen, kan men terecht voor zwaar geborduurde stof, fluweel of zelfs Brocade toe te voegen aan de rijkdom van de kamer. Hoewel de keuze tafelkleden, lakens, kussenslopen, enz., gebruik linnen gemaakt van veters, borduurwerk en linten.
Het gebruikelijk was om antieke porseleinen poppen en beeldjes, kantdoilies, decoratieve porselein en platen te zien in een typisch Victoriaans huishouden. Men kan ook gebruik maken van decoratieve verlichting als kleine tafellampen, prachtige kroonluchters of kandelaars die afwerking effect van een Victoriaans huis te geven.
Inrichten van je huis in de Victoriaanse stijl kan erg duur zijn. U kunt echter wel in het bezit komen van een veel authentieke Victoriaanse spullen op spaarzaamheid winkels en zelfs in rommelmarkten op goedkope tarieven. Gewoonlijk, een typisch Victoriaans huis is volgestouwd met meubilair. Echter, in tijden van vandaag is het moeilijk zou zijn om een ​​dergelijk huis te beheren. Het zou beter zijn als u een aantal interieur ideeën uit de Victoriaanse periode en design uw huis volgens uw eigen behoeften en smaak.

No comments:

Post a Comment