Monday 30 January 2012

Effecten van televisie op kinderen

Televisie, de wetenschappelijke uitvinding die de wereld van de communicatie revolutie, is nu uitgegroeid tot een discutabel onderwerp voor zijn vermeende rol in het beïnvloeden van het gedrag van kind en psychologie. Tegenwoordig ontdekken kinderen de wereld van de televisie op een zeer jonge leeftijd. Volgens sommige studies, kinderen jonger dan 6 jaar televisie kijken, video of dvd per dag, gedurende 2 uur op een gemiddelde. In veel gevallen, kan televisie effectief zijn, met name de onderwijs-en wildlife programma's om uw kind kennis en inzicht te verbreden over de wereld om hem / haar. Het kan ook hen kennismaken met verschillende culturen en gemeenschappen van de wereld. Echter, momenteel de negatieve effecten lijken de positieve opwegen tegen.
Het vroege stadium van het leven, vooral de eerste twee tot drie jaar, zijn essentieel voor de mentale ontwikkeling van uw kind. Dit is het tijdperk waarin kinderen leren door het spelen, observeren, interactie en het verkennen van nieuwe dingen. Daarom zijn deze jaren zijn zeer belangrijk voor de mentale en fysieke ontwikkeling. Ja, kan er een gewoonte van overmatig televisiekijken belemmeren hun normale fysieke en sociale activiteiten zoals het spelen met vrienden, lezen en tijd doorbrengt met familie.
Veel televisieprogramma's verbeelden buitensporig geweld, die veel over gedragsveranderingen bij jonge kinderen kan veroorzaken. Als kinderen kunnen gemakkelijk betrekking hebben op wat er wordt getoond op televisie, zijn ze meer kans om dergelijk gedrag te imiteren. Dus, kunnen dergelijke programma's te induceren agressief gedrag en gedachten bij kinderen. Het kan ook leiden tot nachtmerries en slaapstoornissen bij jonge kinderen door het stimuleren van een gevoel van angst en bezorgdheid. Daarnaast kan het creëren van een verwarring in de jonge geesten, over wat goed of slecht is. Dit komt omdat ouders kunnen hun kinderen leren, dat geweld en agressie slecht is terwijl aan de andere kant is het tv-programma's mag tonen de 'good guys' of de helden als de daders van geweld.
Naast Hiervan zijn geweld, roken en drinken scènes op grote schaal afgebeeld in televisieprogramma's en commercials, zonder uitleg over de nadelige gevolgen. De voortdurende en herhaalde blootstelling aan dergelijke programma's geeft hen het gevoel dat deze activiteiten zijn normaal en alleszins acceptabel. Daarom, kinderen die kijken deze scènes regelmatig meer kans te imiteren en dergelijke ongezonde gewoonten te ontwikkelen op een vroege leeftijd.
Obesitas is een veelvoorkomend probleem in de ontwikkelde wereld, en televisie is een van de belangrijke factoren die verantwoordelijk zijn voor de groeiende trend van overgewicht onder kinderen. Buitensporige televisie kijken Dit vermindert de activiteiten van de kinderen en op hetzelfde tijdstip, verhoogt de populariteit van junkfood, zoals snacks, frisdrank en chips among ze door commercials. Dus, samen zijn ze de belangrijkste belastende factoren om overgewicht bij kinderen.
De aantrekkelijke advertenties of commercials genieten een enorme beïnvloeden kinderen. Kinderen begrijpen niet dat het belangrijkste motief achter deze commercials is om producten te verkopen, ongeacht hun belang en de noodzaak. De aantrekkelijke advertenties te lokken hen naar een scala van producten, zowel noodzakelijk en onnodig. Naast deze, kan televisie ook leiden tot slechte academische prestaties door het ontmoedigen van de gewoonte van het lezen. Velen geloven dat televisie kijken kan een belangrijke oorzaak is van ADHD onder kinderen.
Daarom moderatie is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de televisie wordt gebruikt als een bron van gezond amusement en voor het verbeteren van de kennis. Dus, is het beter om een ​​termijn voor het kijken naar televisie. Kinderen moeten worden aangemoedigd om deel te nemen aan activiteiten, zoals spelen en lezen van boeken. Alvorens ze naar televisieprogramma's kijken, moeten de ouders rekening te houden met het programma reviews en kijkcijfers. Zij moeten worden aangemoedigd om programma's die familie waarden te versterken kijken. Als ouders zijn de rolmodellen voor hun kinderen, dus het is even belangrijk om uw eigen televisie kijken te beperken, om een ​​voorbeeld voor hen.

No comments:

Post a Comment