Sunday 15 January 2012

Traditionele Indiase huwelijksceremonie

Traditionele Indiase bruiloft ceremonies een grote zaak. Het aantal mensen dat het bijwonen van een huwelijk kon worden ergens tussen 500 - 1000. Hier, is de sanctitude van de plechtigheid bewaard door middel van verschillende traditionele rituelen, en wordt begeleid door veel entertainment, fun, kleurrijke jurken, lipsmakken eten, de muziek en dans. Kan men zien veel variatie in de Indiase bruiloft tradities volgens de culturele gemeenschap, religie en regio. Echter, de meeste van de basis-ceremonies blijft ongewijzigd.
De belangrijkste ceremonie wordt voorafgegaan door twee grote evenementen. Een daarvan is de opdracht ceremonie en de andere is de 'mehendi' of 'Sangeet' ceremonie. Zowel de gelegenheden worden gevierd met muziek, dans en vrolijkheid. De belangrijkste ceremonie begint met de komst van de 'Baraat'. Het omvat een processie waar vrienden, familieleden en de familieleden van de bruidegom deelnemen. De leden van de Baraat worden de 'Baraatis'. Er is veel muziek, dans en plezier in deze bijeenkomst.
Wanneer de Baraatis de trouwlocatie te bereiken, familie van de bruid geeft hen een warm welkom. De bruidegom kunt de locatie pas na de bruid's moeder een ritueel genaamd 'Aarti' in de voorkant van de bruidegom presteert. Kort na de inwerkingtreding van de bruidegom, de 'Jaimala' ceremonie vindt plaats waar de bruid en bruidegom elkaar en wisselen guirlandes voldoen. Zodra dit ritueel is voorbij, de gasten en familieleden aanwezig zijn het paar met huwelijksgeschenken en feliciteer hen.
Dan komt het belangrijkste gedeelte van de bruiloft, waar de bruid en de bruidegom te wisselen geloften voor God, terwijl chanten sloka (hymnen) met de priester. Na dat de 'ronde wordt' ritueel vindt plaats waar een knoop verbonden is met een deel van de jurk bruid en de bruidegom de jurk, en ze bewegen rond het ceremoniële vuur gedurende zeven keer. Each ronde of ronde wordt heeft zijn eigen betekenis. In de eerste drie rondes, waarvan de bruidegom de bruid volgt, wat betekent dat de bruid zal rekening te nemen in het oudere deel van hun leven, en in de volgende vier ronden van de bruidegom leidt wat betekent dat hij zou leiden in het latere deel. In sommige gemeenschappen is er een ritueel van zetten 'sindoor' bij het afscheid van de bruid van het haar en een ketting genaamd 'Mangal Sutra' rond haar nek. Het grootste deel van de getrouwde hindoe-vrouwen worden geacht sindoor in hun haar dragen afscheid voor de rest van hun getrouwde leven.
De plechtigheid wordt gevolgd door feest waarin de meest luxueuze voedsel wordt geserveerd. De best mogelijke lekkernijen worden bereid voor de gelegenheid. Het voedsel hangt grotendeels af van de regio waarop het paar aan. Net als in sommige gemeenschappen, worden alleen vegetarische gerechten worden geserveerd, terwijl in andere vindt u alle soorten voedsel. Een ander interessant kenmerk van de traditionele Indiase huwelijksceremonie is de games. 'Verbergen de schoenen' is de meest populaire onder hen. Het is een soort van grap gespeeld door zusters van de bruid op de bruidegom. Vóór het begin van het huwelijk rituelen, zodra de bruidegom zijn schoenen en verwijdert zijn zuster-in-wetten ergens verbergen. Later, eisen ze geld van de bruidegom in ruil voor zijn schoenen. Veel van de onderhandelingen en onderhandelingen plaats tussen de twee partijen tot ze uiteindelijk een akkoord bereiken. Het proces van de onderhandelingen is het deel waar er veel plezier en iedereen geniet van een partij.
Het gemeenschappelijke kenmerk van alle Indiase huwelijksceremonies is dat beide partijen de best mogelijke inspanningen om het evenement tot een succes te maken te nemen. Het is niet alleen een viering van het huwelijk tussen twee mensen, het is eerder een vrolijke gelegenheid om de eenmaking van beide families te vieren.

No comments:

Post a Comment