Sunday 29 April 2012

Zwembad onderhoud Tips

Het bezit van een zwembad is een voorrecht, maar er zijn een aantal taken en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met dit privilege. Naast het installeren van het zwembad, moet men voortdurend aandacht te geven aan het zwembad voor haar in goede conditie te blijven voor de komende jaren. Zwembad onderhoud is essentieel en kan niet worden verwaarloosd. Zelfs als het zwembad wordt gebruikt door familieleden alleen, het moet worden gereinigd op een regelmatige basis. Zwembaden zijn open water systemen, blootgesteld aan regen, sneeuw, vuil, insecten, enz. gevallen bladeren en ander organisch materiaal in het zwembad uiteindelijk ontleden en het aantrekken van bacteriën. Watergedragen ziekten zoals amoeben dysenterie, tyfus, cholera, salmonellose, en gastro-enteritis worden vaak verspreid via zwembadwater. Bovendien, zwembad kleuring, troebel water, penetrante geur van chloor, algen opbouwen en jeukende ogen zijn enkele andere problemen vaak geassocieerd met zwembaden. Dergelijke problemen kunnen worden verminderd door goed onderhoud van het zwembad.
Zwembad onderhoud Tips
Zwembad onderhoud is iets dat moet worden uitgevoerd tijdens het jaar, ongeacht het zwembad type, en of het gebruikt wordt of niet. Diverse onderhoud van het zwembad gidsen zijn beschikbaar in de markt die voorzien in de diepte instructies over het onderhoud van het zwembad. Hieronder staan ​​enkele tips om te helpen bij onderhoud van het zwembad.
Tweemaal per week
pH-niveau: handhaving van de juiste water balans is zeer belangrijk. De pH is de maat van de zuurgraad of alkaliteit, en moet worden getest tweemaal per week. De pH-niveau in het zwembad water moet licht basisch, dat is een pH van rond de 7.2-7.6 moet worden gehandhaafd. Het is op dit pH-niveau dat chloor het meest effectief is. Bovendien, dit niveau is vergelijkbaar met de pH van onze huid. Het kan worden gecontroleerd door het toevoegen van ofwel een zuur, zoals zoutzuur, of een alkali, zoals gecalcineerde soda of zuiveringszout. De toevoeging van base of een zuur zal afhangen van de vraag of het water is te zuur of te alkalisch. Onjuiste pH-waarden kunnen leiden tot beschadiging van het zwembad en het zwembad apparatuur.
Chloor Niveau: Deze procedure zwembaden is gelijk aan het steriliseren van het zwembad, waarbij bacteriën en algen vormen kan worden vernietigd. Onvoldoende gezuiverd zwembaden kunnen worden broedplaatsen voor bacteriën. Deze bacteriën en algen vormen kunnen worden geëlimineerd door het gebruik van chloor. Zelfs broom kan worden gebruikt om het zwembad te desinfecteren. Het niveau van de 'vrije' chloor die moet worden gehandhaafd in het zwembad is 1.0-3.0 ppm. Chloor is verkrijgbaar in tabletten, korrels of vloeibare vorm, en al het werk op dezelfde manier. Aangezien chloor niet constant blijft, is het raadzaam om super chloorgehalte (voeg 3-4 keer de dagelijkse hoeveelheid chloor) het zwembad regelmatig. Het beste is om super chloorgehalte 's nachts, wanneer het zwembad niet in gebruik is.
Check Skimmer mandje: De skimmermand moet worden gecontroleerd en vrijgemaakt van puin, om zo fris en circulerende zwembadwater te garanderen. Afval zoals bladeren, insecten, vogelpoep en andere vuile stoffen moeten verwijderd worden uit het oppervlak van het zwembad met behulp van een oppervlakte skimmer of blad net. Bladeren en ander vuil aanwezig op de bodem van het zwembad moeten worden opgeruimd met behulp van een 'blaadje zakkenvuller of blad net'. Het zwembad tegels moet ook worden schoongemaakt ringen en uitschot lijnen, met de hulp van vloeibare of in poedervorm tegel reinigingsmiddelen.
een keer per week
Shock Treatment: Shock behandelingen zijn belangrijk voor gecombineerd chloorverbindingen (vrij chloor nodig is, niet gecombineerd) te vernietigen. Shockbehandeling pakketten zijn beschikbaar in de lokale zwembad winkels. Volgens de aanwijzingen op de verpakking, kan het zwembad worden 'geschokt' tijdens de avonden. Dit verhoogt niet alleen het niveau van vrije chloor in het zwembad, maar ook vernietigt bacteriën en laat het zwembad sprankelende en aantrekkelijk.
Algaecide Toevoeging: Voor het bedienen van de algen verontreinigingen, het zwembad moet een dosis van algaecide (Algen preventief) een keer per week. Dit moet bij voorkeur gebeuren de ochtend na de behandeling van shock. Goede kwaliteit algaecide vernietigen van de algen zonder schade aan het zwembad tegels.
Metaal uit Toevoeging: Vaak kleine metalen deeltjes worden gevonden opgehangen aan het zwembad wateroppervlak. Ze overtreffen de filtratie-systeem, kan echter worden opgeheven door toevoeging van een wekelijkse dosis van 'Metal Out' om het zwembadwater. 'Metal Out' is een chemische stof die metaal deeltjes verwijdert uit het water
Nabezinker Toevoeging: Het vervelende troebel water probleem kan worden opgelost door toevoeging van een dosis van nabezinker naar het zwembadwater. Deeltjes die te klein zijn om te worden gevangen in de filters, kan worden weggegooid door de verduidelijking van agenten. Verduidelijking van agenten maken de kleine deeltjes aan elkaar plakken, tot grotere deeltjes. Deze grotere deeltjes kunnen vervolgens worden weggegooid door stofzuigen of filtratie.
Maandelijks
Calcium Level: Water te laag in calcium wordt corrosief, terwijl het water hoog in calcium resulteert in kalkvorming. Dit is de reden waarom de controle van de calcium hardheid is erg belangrijk. Deze test moet worden uitgevoerd op lokaal zwembad te slaan, als de standaard test kit niet test op calcium hardheid. Een monster van het zwembad water moet worden genomen om de plaatselijke zwembad winkel en getest.
Alkaliteit: Correct totale alkaliteit wordt voorkomen dat plotselinge veranderingen in de pH-waarde van het zwembadwater. 80-120 ppm is wat de totale alkaliteit moeten worden, die aangepast kunnen worden door de toevoeging van soda.
Halverwege het seizoen; Zwembad filters zijn gevoelig voor olie en vet zich ophopen, en moeten worden gereinigd met behulp van een 'filter reiniger ontvetter.
Voor mensen die vinden schoonmaken van het zwembad tijdrovend en omslachtig, diverse professionele onderhoud van het zwembad ter beschikking. Deze bemanningen komen thuis met de nodige apparatuur en chemicaliën. Zij voeren alle proeven, magere het oppervlak, verwijder de resten, en vacuüm het zwembad indien nodig. Men kan zelfs kiezen voor in de bebouwde stofzuigen systemen of gebruik robot stofzuigen eenheden. Chemische bestrijding units zijn ook beschikbaar, die regelmatig het water chemie test en het automatisch herstellen van het evenwicht. Echter, zullen al deze pool accessoires en professionele hulp vaak dure oplossingen. Om de kosten van onderhoud van het zwembad, kan men opteren voor zwembadafdekkingen, zoals zonne-panelen of beschermkappen. Deze dekt niet alleen de veiligheid en de warmte behoud, maar houdt ook het puin uit de buurt van het zwembad water. Bovendien hebben ze ook voorkomen dat de chemische stoffen in het water verdampt.

1 comment:

  1. Wat een handige tips allemaal. Wij hebben zelf ook een zwembad thuis en iedereen heeft een taakje en we wisselen ook af, zodat het leuk blijft. Ieder jaar weer enorm plezier ervan.

    ReplyDelete