Sunday 1 April 2012

Soorten Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers nodig zijn op plaatsen waar de lucht erg droog is, of in huizen waar indoor verwarming leidt tot zeer droge lucht wordt verspreid binnen het huis. Droge lucht kan leiden tot een persoon lippen te kraken, keel en neus te gaan drogen en aantasting degenen natuurlijke afweer tegen virussen. Het kan ook verergeren van astma bij sommige mensen. Niet alleen mensen, maar zelfs houten meubelen, houten vloeren en balken kan drogen en als gevolg van te droge lucht te kraken. Het veroorzaakt ook verf en behang schil aan. Een voordeel van een verhoogde luchtvochtigheid, in het bijzonder warme mist, is dat het kan voelen dat de lucht warmer en dus voor een vermindering stookkosten. Echter, sommige luchtbevochtigers ook bacteriën verspreiden als ze niet goed onderhouden.
Luchtbevochtigers spurt damp in de lucht en trekken het vocht in de kamer of huis. Voor het kopen van een luchtbevochtiger, moet men beslissen of zij een cool-mist luchtbevochtiger of een warming-mist een wilt. Echter even belangrijk is te begrijpen de methode van het apparaat gebruikt voor de productie van de mist. Een ander belangrijk aspect om rekening te houden is welke maat geschikt is voor uw huis. Voor u beschikbaar zijn draagbare luchtbevochtigers die kleine tafelmodellen die kan bevochtigen een of twee kamers, en kan gemakkelijk worden verplaatst van plaats tot plaats. Groter dan dit zijn de luchtbevochtigers, die ongeveer de grootte van wasgoed belemmert, en afhankelijk van hun capaciteit kan een hele huis of appartement bevochtigen console. Ze komen vaak voorzien van wielen om ze te verplaatsen gemakkelijk.
Soorten van koele lucht luchtbevochtigers zijn:
Verdampingsemissies Luchtbevochtigers; Onder de soorten luchtbevochtigers beschikbaar, verdamping luchtbevochtigers zijn de meest populaire en voorkomende type luchtbevochtiger dat koele mist uitzendt. De techniek die gebruikt wordt in de verdampende luchtbevochtigers om nevel te produceren houdt water wordt geblazen door een natte pad of kous filter door een fan. De minerale stof en bacteriën krijgen hier gevangen voordat het water verdampt in de lucht. De voordelen van de verdamping luchtbevochtiger is dat het energie-efficiënt is, en de filter zorgt ervoor dat micro-organismen en mineralen in het water uit wordt verspreid in de lucht. Echter, ze moeten regelmatig worden schoongemaakt, omdat anders de filters zal beginnen om bacteriën te kweken. Hoewel de meeste moderne luchtbevochtigers zijn voorzien van een ingebouwde oplossing in de vorm van antibacteriële filters, speciale kunststoffen en een structuur die stilstaand water voorkomt ophoping van rond de filter, reiniging moet nog worden gedaan.
Waaier Luchtbevochtigers; Waaiers ook vrij koele mist. De technologie van deze luchtbevochtiger nutsbedrijven is een fan om water te blazen door middel van een diffuser om fijne druppels te produceren. Helaas, want er is geen filter, is bacteriën verspreid in de lucht, samen met de mist. Ze hebben ook verstrooien de mineralen in het water aanwezig, die als witte stof te regelen in het hele huis. Om dit te voorkomen, kan men gebruik maken van gedestilleerd of gedemineraliseerd water in plaats van gewoon water om ze te vullen. Deze luchtbevochtigers zijn goedkoper dan verdamping luchtbevochtigers.
Ultrasone luchtbevochtigers; Onder de soorten luchtbevochtigers, Ultrasone luchtbevochtigers zijn de meest geavanceerde van alle. Terwijl ze hebben vele voordelen, is de functie van een koel of warm bevochtiging maakt ze de industrie favoriet. Ultrasone luchtbevochtigers gebruiken hoogfrequente trillingen om water af te voeren in de lucht. Deze technologie maakt ze de meest stille type luchtbevochtiger.
Warme Mist Luchtbevochtigers; Deze luchtbevochtigers, ook wel vaporizers, warmte het water en stoom te verdrijven in de kamer. Bepaalde medicijnen kunnen ook worden toegevoegd aan stoom-luchtbevochtigers voor inhalatie, en derhalve kan ontlasten. Zoals duidelijk is, zijn deze luchtbevochtigers beter geschikt voor koude klimaten. Terwijl ze verbruiken meer elektriciteit, ze zijn een beetje stiller dan de koele mist luchtbevochtigers. Groei van bacteriën is een punt van zorg in warme luchtbevochtigers ook, en vereist dus regelmatig schoonmaken. Het warme water bevat verhoogt het risico van een persoon krijgt per ongeluk gebroeid.
Alvorens te investeren in een luchtbevochtiger, probeer te onderscheiden wat voor soort zou het beste bij uw wensen. Een aspect dat aandacht verdient is de grootte van de tank, die niet mogen worden te klein om frequente vullingen vereisen, en niet te groot te maken te zwaar om te bewegen eenmaal gevuld. Paar functies uit te kijken naar omvat een roterende tuit, die u kunt gebruiken om de richting van de mist te veranderen. Een andere handige functie is een ingebouwde hygrostaat dat de hoeveelheid vocht in de lucht regelt. Een goede luchtbevochtiger zal komen met een veiligheids-shut-off functie die het zal stoppen in werking treden zodra het water krijgt dan.

No comments:

Post a Comment