Sunday 8 April 2012

Soorten borduursteken

Een steek is gedefinieerd als de periodieke verplaatsing van een naai-naald uit de achterkant van de stof aan de voorkant en dan weer terug. De rode draad slag gevormd aan de voorkant van de stof is ook bekend als een steek. Borduren patronen worden gevormd door het beoefenen van vele borduursteken in dezelfde of een andere stijl, door na een telling grafiek op papier of zelfs door te werken uit de vrije hand.
Er zijn twee manieren om borduursteken doen efficiënt en netjes: met de hand naaien methode en steek-of maggam werk. In de hand-naaimachine-methode wordt de naald in de stof, bracht aan het oppervlak van de stof en de draad wordt getrokken. Het kan worden uitgevoerd met behulp van een borduurraam of vrije hand. Het frame maakt het werk eenvoudiger en helpt bij het inbrengen van de naald zonder strekken de stof te veel. De steek methode is vaker voor in India en is ook bekend als werk 'Aari'. Het is als een ketting steek in die de naald in de doek gezet onder een hoek van 90 graden en dan de draad wordt getrokken. Het kan ook uitgevoerd worden met behulp van een frame of een hoepel.
Soorten borduursteken
Borduurwerk maakt gebruik van verschillende variaties van steken. Elke steek heeft een bepaalde naam te helpen identificeren. De hechtingen zijn over het algemeen simpel te voeren, echter, wanneer in combinatie met elkaar de resultaten kunnen worden uniek en complex. ; Terug steek wordt vaak gebruikt om een ​​gebied van een ontwerp op te stellen. Het werkt langs een zijde van een vierkant of diagonaal over het plein in een omringend beweging. Deze steken zijn normaal gewerkt laatste met een fijnere draad. Steelsteek, split steek en Crewel steek zijn enkele voorbeelden van een back steek. ; Knoopsgat steek of festonsteek, houdt de lus van de draad op het oppervlak van het doek. In dit, doet de naald niet terug te keren naar de werkelijke gat terug door het doek. De hechtingen zijn strak verpakt die de raveling van het weefsel te voorkomen. Het vormt de basis voor een rassen van naaldkant. Crossed knoopsgatsteek, gesloten knoopsgat steek en Knoopsgat steek, zijn enkele veel voorkomende voorbeelden van het knoopsgat steek. ; Rechte steek gaat door de stof in een simpele op en neer beweging, waarbij de naald door het weefsel gebracht aan de ene kant en geretourneerd vanaf de verkeerde kant aan de andere kant van de steek. De draad moet zorgvuldig worden getrokken, zodat het niet moet plooien of vervormen van het werk. Eenvoudige cordonsteek, Algerijnse ogen steek, varens steek, hardlopen of stralen steek, zijn een aantal populaire vormen van rechte steken. ; Kettingsteek is de eenvoudigste van alle lussen steken, waar de naald door het weefsel gebracht aan het ene uiteinde van de steek en wordt ingevoegd terug in de stof op hetzelfde punt. Daarna wordt opnieuw de naald een back-up op het polaire einde van de steek gebracht. In te vullen en zet de rij, is de naald naar de verkeerde kant over de lus van waar het door kwam. Lazy Daisy steek, Spaanse keten of zig-zag-keten, zijn enkele voorbeelden van de keten steek. ; Kruissteek wordt gedaan door het vormen van een lijn van diagonale steken in een richting met behulp van de wrap en inslag van het weefsel en terwijl terugkomen overschrijding van de diagonaal in de tegenovergestelde richting, die een 'x'. Breton steek, sprot hoofd steek en visgraat steek zijn sommige soorten van de kruissteek. ; Dit waren slechts enkele van de vele verschillende soorten borduursteken. Steken worden gebruikt voor fundamenteel naaien of decoratieve doeleinden. Door een lichte wijziging van de stiksels stijl, kan een compleet andere look worden bereikt.

No comments:

Post a Comment