Wednesday 4 April 2012

Vervanging boiler Element

Een elektrische boiler kan stoppen met werken als gevolg van een aantal veel voorkomende problemen, bijvoorbeeld een defecte verwarmingselement. Verwarmingselement is het meest essentiële deel van de boiler. Het is een belangrijke component die eigenlijk verwarmt het water. Je hoeft niet naar de boiler te vervangen als het niet werkt. Soms kan het gebeuren als gevolg van de harde water, dat minerale zouten bevat, zoals calcium en magnesium ionen die de vorming van schuim met zeep te beperken. Hard water vermindert de efficiëntie van het verwarmingselement. Meestal het onderste element een veel grotere ophoping van calcium-carbonaat en andere zouten dan het bovenste element. Het verwijderen van de oude verwarmingselement en de vervanging ervan door een nieuwe is een eenvoudige klus.
In de meeste boilers, zijn er twee verwarmingselementen, een in de top en de andere aan de onderkant van de kachel. Deze elementen werken nooit tegelijk, want het zou een enorme aanslag op de elektrische voeding te maken. Het verwarmingselement, dat is aan de bovenkant, verwarmt het water in de bovenste tank tot een bepaalde temperatuur, meestal rond 120-149 graden F. Dan, de thermostaat verschuift de elektrische stroom naar de onderste verwarmingselement, die het water verwarmt de onderste helft van de tank. Wanneer uw boiler niet meer werkt, zet deze dan eerst. Inspecteer de sloophamer vak. Controleer of de kachel niet werkt vanwege de defecte verwarmingselement. Om dit te doen, bevestig de bulldog clip van de tester op een van de elektrische aansluitingen van het verwarmingselement en vervolgens sonde naar de andere terminal. Als de tester niet vonk, moet er een draadbreuk of een defecte verwarmingselement.
Zorg ervoor dat de elektrische voeding is uitgeschakeld en niemand zal het in te schakelen terwijl u bezig. Ook stoppen met de watertoevoer naar de kachel. Giet het waterreservoir volledig. Open de aftapkraan om de afzetting of blokkade eventueel te verwijderen. Volg de stappen hieronder. ; Verwijder het paneel en de afdekplaat. Gebruik een schroevendraaier om het verwarmingselement bloot, draai het in tegen de klok richting. ; Om de werking status van het verwarmingselement, test de weerstand van zowel de elementen door multimeter. Stel de multimeter lezing op X1000. Bevestig een leiden tot een van de schroef-terminals en de andere aan het verwarmingselement montageschroef. Gewoonlijk, voor het element, dat in een arbeidsvoorwaarde, de lezing komt als oneindig. Als de lezing is iets anders dan oneindig, moet u het verwarmingselement te vervangen. Test het andere element op dezelfde wijze, om te bepalen of deze moet worden vervangen. ; Schroef het element terminals en ontgrendelen van het element uit de kachel. Je moet zowel de elementen te verwijderen. Houd alle de terminal schroeven en bouten op een veilige plaats, want het zou verliezen. ; Vervang de verwarmingselementen in de omgekeerde volgorde. Je moet ook de plaats van de o-ring, aangezien het voorkomt lekkage. Schroef met de klok mee richting. ; Controleer of de aftap gesloten is, voordat u de slang. Nu weer open het water inlaatklep. Vul de watertank van de kachel met water. Zet op de elektriciteitsmarkt pas na het vullen van de tank met water. ; Vervang de toegang panel over de twee verwarmingselementen. Ook de plaats van de afdekplaat. Zet de hoofdschakelaar om de boiler na de vervanging. ; Sommige boilers kan een enkel element, dat uw werk gemakkelijker te maken hebben. In dat geval moet u slechts een verwarmingselement te controleren, en dezelfde procedure te volgen. De aankoop van het verwarmingselement van de dezelfde configuratie, model. Het vervangen van een boiler element is heel makkelijk als je de nodige stappen te volgen.

No comments:

Post a Comment