Thursday 5 April 2012

Traditionele Schotse bruiloft

De traditionele Schotse bruiloft dateert uit de jaren 1300. De Schotten zijn humoristische mensen. Het geeft antwoord op de reden waarom de traditionele Schotse bruiloften zijn vol van humor en vrolijk te maken. Drinken is een onderdeel van de meeste van de plechtigheden die plaatsvinden tijdens de traditionele Schotse bruiloft.
Verlovingsfeest; het verlovingsfeest gevierd wordt, hetzij op het huis van de ouders of in een restaurant. In de partij, de bruid's vader maakt een statement, die luidt Als ze hiertoe bereid is, ik ben zeer bereid en als dat niet zo was, zou dit niet zo is, in het Gaelic.
Vrijgezellenfeesten partij; De eigenlijke bruiloft beginnen met het hert feest voor de bruidegom en zijn vrienden en de kip feest voor de bruid en haar vrienden. Deze traditie heeft opvallende overeenkomsten met de bruids douche, dat is een deel van de andere tradities wereldwijd. De duivin's partij wordt normaal georganiseerd door de moeder van de bruid. Dit is een feest voor de mensen die deze geschenken hebben gegeven aan het paar. Deze gaven te helpen het nieuwe paar een nieuw eigen huis. De bruid opent alle geschenken, die zij heeft gekregen, en een display wordt gehouden van hetzelfde voor de mensen. Dan is de vrienden van de bruid de bruid uit de buurt van de stad, waar ze breken potten en pannen, de aankondiging van de bruiloft.
Op de Stag 's nachts, zijn de vrienden van de bruidegom gerustgesteld dat de bruiloft niet het einde van de vriendschap tussen de bruidegom en zijn vrienden betekenen. Heel vaak de bruidegom en zijn vrienden gaan drinken. De bruidegom is normaal gesproken het mikpunt van alle grappen die daar gebeuren. Er is veel te drinken en onschadelijke vrolijk te maken en een grapje. Aan het einde van de nacht de bruidegom is ontdaan van zijn kleding geheel of gedeeltelijk en vervolgens vastgebonden aan een paal buiten zijn huis om hem te vernederen.
Traditionele Wedding Dress, in een traditionele Schotse bruiloft, de bruid draagt ​​een witte bruidsjurk compleet met tiara, schoenen sluier, en ze draagt ​​een boeket in haar hand. Heel vaak een gelukshoefijzer is ook een onderdeel van de kledij van de bruid. In een zeer traditionele Schotse bruiloft, zal de bruid draag altijd een aantal dingen die zijn geleend van vrienden en familie. De bruid als een deel van haar traditionele trouwjurk is ook iets dat oud is. Normaal gesproken is het iets dat wordt doorgegeven aan haar van haar moeder.
De bruidegom draagt ​​zijn typische Highland jurk. De Highland jurk bestaat normaal gesproken uit de kilt, kilt jas, tartan, leren tas met bont, Ghillie brogues schoenen met een zwarte mes in hen en heide. In Schotland, elke clan heeft zijn eigen tartan en de manieren van draagt. De bruidegom is ook gezegd dat het motto van zijn clan te dragen in een pin. De heide wordt verondersteld geluk te brengen voor het paar.
Ofwel de bruidegom of de bruid draagt ​​een broche, genoemd als de Luckenbooth broche. Deze broche wordt later vastgemaakt aan de deken van de eerstgeborene van het echtpaar. Deze broche is normaal gesproken twee met elkaar verweven harten gemaakt in zilver. De bruidsmeisjes zijn gekleed in de kleur gekozen door de bruid. De bruid's vader en de beste man zijn gekleed in de traditionele Highland jurk.
Huwelijksceremonie; De bruiloft is gevierd in de kerk bij een dienst. Er is een traditie waar de handen van de bruid en de bruidegom elkaar zijn gebonden symboliseert solidariteit met elkaar. De dienst wordt in beginsel uitgevoerd in het Engels of Gaelic. De bruiloft wordt normaal gevolgd door een receptie. Het pasgetrouwde stel snijden een taart bij de receptie partij. De gasten krijgen een stuk van de taart later. Dan begint de eerste dans. In de eerste dans van het paar start de dans, worden ze gevolgd door de beste man en het hoofd bruidsmeisje. De ouders van het echtpaar ook dans bij de eerste dans, maar de partners zijn verwisseld. Daarna worden de gasten meedoen aan de dans. Er is veel drinken en eten dat daarna gebeurt,. Als de gasten bezig zijn in de vrolijk te maken van het paar een slip te geven aan alle gasten, weglopen voor de eerste nacht.
Trouwring; Na het echtpaar zeggen dat ik dat doe, doet de uitwisseling van de trouwringen plaatsvinden. Gouden trouwringen vormen een belangrijk onderdeel van de bruiloft tradities in Schotland. Goud trouwring is een gewoonte die is gestart rond de 1500 AD De gouden band symboliseert dat de liefde geen begin of geen einde heeft. Heel vaak de bruiloft bands Keltische knopen op hen. Voorheen werden de ringen alleen gedragen door de bruid, maar met de veranderende tijden van de bruidegom ook begonnen met het dragen van de band.
In de westkust van Schotland is er een aangepaste genaamd The Penny Wedding, dat nog steeds wordt beoefend tot datum. In deze aangepaste de gasten wordt verwacht te brengen met zichzelf dranken en voedsel om van te genieten na de bruiloft voorbij is.

No comments:

Post a Comment