Tuesday 10 April 2012

Diamant bezuinigingen en vormen: Rose geslepen diamanten

Een geslepen diamant verwijst naar de stijl van het vormgeven van een diamant met symmetrische opstelling van facetten. Facetten zijn geometrische vormen, die worden gesneden edelstenen, hun blik te verbeteren en weerkaatsing van licht te vergemakkelijken. De geschiedenis van de diamant bezuinigingen kan worden getraceerd tot het einde van de middeleeuwen. Roos geslepen wordt gezegd dat hun oorsprong hebben in India, maar een andere bewering is dat het eigenlijk is ontwikkeld in Nederland en de vroegere Indiase versies waren slechts een ruwe vorm van deze bezuiniging. Echter, roos geslepen werd populair in het laatste deel van de zestiende eeuw en werd vervangen door briljant geslepen in de negentiende eeuw.
Structuur van Rose geslepen diamanten
Een typisch roos geslepen diamant heeft een unieke vorm en facet regeling. Het heeft een vlakke bodem en een verhoogde wees dome met driehoekige facetten die een punt. De koepel is over het algemeen in de vorm van een halve bol of piramide. Het aantal driehoekige facetten in een roos geslepen diamant kan variëren tussen 12 tot 24. In het algemeen heeft het een lager niveau, driehoekige facetten die in combinatie met de bovenste laag, geeft de uitstraling van een rozenknop. De facetten die in de bovenlaag worden genoemd sterren facetten en degenen in de lower tier staan ​​bekend als de diagonale facetten. Meestal het middelste gedeelte van een roos geslepen diamant heeft zes driehoekige facetten, die in een punt samenkomen in het centrum. De omtrek van deze diamant is meestal rond, maar er zijn ovaal, zeshoekige en peer-vormige koepels. Het facet regeling in roos geslepen diamanten zijn meestal in veelvouden van zes.
Roos geslepen is ook bekend als gekroonde roos knippen, snijden en Nederlandse Volledige Holland snijden. De Antwerpse roos geslepen is zeshoekige op hoofdlijnen. In een Double Nederlandse roos geslepen, er zijn 48 facetten met twee terug naar hersenhelften terug. Een Briolette snede is een gemodificeerde vorm van Double Nederlandse snit met een van de hemisferen in een langgerekte vorm. De omtrek van deze diamant is ovaal. Een senaille cut heeft onregelmatige facetten die zijn niet-symmetrisch.
Zorg voor Rose geslepen diamanten
Rose geslepen diamanten vereist extra zorg. Als de koepel van de diamant steekt, is het mogelijk dat het kan worden beschadigd of afgestoken langs de facet punten, die de meest delicate punten van de diamant. De instelling van de roos geslepen diamanten zijn vaak erg kwetsbaar en moet zorgvuldig omgaan. Meestal zijn de instellingen die worden gebruikt voor deze diamanten zijn vork, bezel en spoel. Boven alles, de meeste van de roos geslepen diamanten zijn onderdeel van antieke juwelen, die toch moeten worden gehandhaafd met de nodige voorzichtigheid.
Tegenwoordig roos geslepen diamanten worden vooral gezien in antieke juwelen, dat is zeldzaam en duur. Deze diamanten zijn te onderscheiden voor hun facetten, maar de facetten kan leiden tot een aantal nadelen. Deze stijl van de snede kunnen de karaat gewicht van de diamant, die op zijn beurt kan de glans van de schittering. Roos geslepen diamanten reflecteren het licht van buiten en is er geen breking van innerlijke glitter. In sommige roos geslepen diamanten, een dun laagje zilver of goud coating is bevestigd aan de onderkant om de schittering te verhogen. Toch is er een opleving in de vraag naar roos geslepen diamanten en zowel oude en de nieuwe zijn nu beschikbaar. Je kunt onderscheid maken tussen de ouderen door hun onregelmatige vorm en mes-edge gordel. De nieuwe roos geslepen diamanten zijn meer gekalibreerd (gesneden exacte afmetingen) en de meeste van hen hebben hun oorsprong in India. Diamanten zijn wintergroen en je kunt er altijd een roos geslepen diamant naar uw favoriete sieraden collectie.

No comments:

Post a Comment