Saturday 7 April 2012

Verschillende soorten leder

De huid van het vee, zoals koeien, schapen zijn voornamelijk gebruikt voor de productie van leer. Leder heeft een breed scala van toepassingen en wordt gebruikt voor het maken van kleding, bekleding en schoenen.
Soorten leder kunnen worden ingedeeld op basis van het deel van huiden worden gebruikt als grondstof voor het maken van de leer. Graan, met betrekking tot leer, wordt aangeduid als het deel van verbergen dat wordt verkregen door het verwijderen van de haren. Graan kan worden opgesplitst in twee lagen: top graan en splitsen. Split heeft geen inhoud van de natuurlijke korrel en is de onderste laag van de natuurlijke graan verkregen.
Volledige graan of Nappaleer
Volnerf leder is het leer dat wordt gevormd door gewoon verwijderen van het haar aanwezig is op de epidermis van de huid. Het is de meest natuurlijke vorm van leren, omdat er geen polijsten en afwerking is gedaan om het graan verkregen. Er zijn twee methoden van het geven van een voltooide touch aan volnerf leder, ze zijn aniline en semi-aniline. In aniline finish het leer is gedompeld in een transparante kleurstof die kleuren het leder gelijkmatig, zonder verlies van zijn natuurlijke effect. Wanneer een extra coating wordt gegeven om te voorkomen dat de vlek, heet als semi-aniline finish. Volnerf leder is de duurste en goede kwaliteit leer. Deze leer, die in haar meest natuurlijke vorm, is de meest populaire vorm van leer. Het is veel duurder en comfortabele type van leer.
Splitleer
Split leder is leder gemaakt van het resterende deel van de huid na het verwijderen van de top graan. Dit leer is harder en goedkoper dan de volnerf leder. Splitleer is relatief kwetsbaarder en krijgt gemakkelijk beschadigd raken, als ze niet goed behandeld. Split leder worden vaak gebruikt om suède produceren.
Gecorrigeerd leder
Volnerf leder, gepolijst te verwijderen of de krassen aanwezig zijn correct op de korrel wordt genoemd, zoals gerectificeerd graan. De huiden worden gebruikt in de gecorrigeerde grain leer van inferieure kwaliteit zijn. Semi-aniline en gepigmenteerd kan worden de twee types van afwerking technieken die worden gebruikt voor het gecorrigeerd leder. De meeste van de tijd, is gepigmenteerd leder voorkeur omdat het beter is in het corrigeren van de krassen.
Nubuck / afgeslepen / Suede Leather
Het wordt gevormd door het splitsen van de laag tussen het graan en de huid. Het oppervlak van dit leer is afgeslepen om een ​​zachte laag te creëren. Het is goedkoper in vergelijking met volnerf leder. Het is echter kwetsbaar in de natuur, zoals het snel beschadigd raakt, wanneer het in contact komt met een vloeistof. Suede is niet een goede optie om te worden gebruikt voor de bekleding. Het oppervlak van dit type leer heeft een fluwelen achtig gevoel.
Bicast of gecoat leer
Het is een synthetische vorm van split leder, dat wordt gemaakt door het aanbrengen van een laag van polyurethaan, aan de oppervlakte. Deze leer is duurzamer in vergelijking met andere soorten leder. Aanvankelijk werd dit type van leer alleen gebruikt in de schoen-industrie, maar deze dagen, vanwege zijn hoge duurzaamheid en economische prijs, het wordt ook gebruikt voor de bekleding in commerciële plaatsen zoals bars.
Kunstleer
Het is de mens gemaakt leder, en is duurzaam vanwege de gebruikte synthetische materialen. Het wordt veel gebruikt in commerciële plaatsen voor de meubelindustrie, want het is de goedkoopste soort van leer en niet snel beschadigd raken, en ziet eruit als oorspronkelijke leer.
Alle verschillende soorten leder hebben hun eigen karakteristieke look, feel en dus worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Leer is van oudsher in de mode als het lijkt klassieker en is duurzaam.

No comments:

Post a Comment