Monday 2 April 2012

Soorten Zwembaden

Zwembaden zijn de beste manier om de verzengende zomerhitte te verslaan. Iedereen vindt het heerlijk om een ​​duik in het koele water en weg te ontspannen! Voor wie houdt van zwemmen, genieten van de voordelen van een zwembad in de achtertuin is niet vergezocht. Verschillende soorten zwembaden zijn beschikbaar voor verschillende behoeften. Zwembaden boven het maaiveld, onder het maaiveld, alsmede de draagbare type, zijn beschikbaar in de markt. Afhankelijk van het geld, de beschikbare ruimte, tijd en gemak, kan men kiezen voor het type zwembad worden geïnstalleerd.
Zwembad Soorten
Bovengrondse zwembaden
Dit type bestaat uit zwembaden die zijn geïnstalleerd boven het maaiveld. Het is de goedkoopste optie bij het zwembad types. Deze zwembaden zijn er in verschillende groottes, met modellen variërend van 10 m tot meer dan 30 meter in diameter. Ze komen in drie basisvormen: rechthoekig, rond en ovaal. Ze zijn nuttig als men niet wenst te graven tot de achtertuin en installeer een in-grond zwembad. Bovendien, bovengrondse zwembaden zijn goedkoper in vergelijking met in-zwembaden, en ook minder tijd om te installeren. Het merendeel van de bovengrondse-zwembaden kunnen worden gebouwd met behulp van geprefabriceerde kits. Zo kan elke amateur ook het zwembad gemonteerd zonder het inhuren van een aannemer. Bovengrondse zwembaden vereisen een vlak en horizontaal oppervlak, en ook toegang tot elektriciteit en watervoorziening. Echter, ze hebben hun aandeel van de nadelen ook. Deze zwembaden kan minder duur, maar ze duren niet lang en ook niet over de esthetische aantrekkingskracht de in-grond type heeft. Bovengrondse zwembaden bestaan ​​uit twee soorten zwembaden: zacht-zijdige zwembaden en hard-zijdige zwembaden. De soft-zijdige zwembaden zijn vervaardigd uit rubber of latex. Hard-zijdige zwembaden zijn geconstrueerd metalen en glasvezel gebruikt, waardoor ze duurzamer en duurder.
In-Ground Zwembaden
In de grond zwembaden zijn niet alleen de meest populaire, maar ook de duurste soort zwembaden beschikbaar. Mensen die niet strak op de budgetten en de ruimte kiezen voor deze zwembaden. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze zwembaden in de grond gebouwd (onder het maaiveld). Het voordeel van te kiezen voor deze pool type is dat de grootte van het zwembad kan eindeloos worden. Men kan kiezen voor de lengte, diepte en breedte van het zwembad, als men begeert. Deze faciliteit is niet beschikbaar in andere pool types. Bovendien is de aanwezigheid van een in-grond zwembad verhoogt de waarde van het onroerend goed. Onderhoudskosten voor dit type zijn meer dan voor de andere typen. Er zijn 4 types van in-grond zwembad beschikbaar:
Vinyl-Lined In-Ground Zwembaden:; De meest gebruikte type in de grond zwembaden is de vinyl bekleed type. In dit type is de bodem uitgegraven, een frame is gebouwd voor het zwembad, en zand wordt geplaatst op de bodem. Metaal, hout of kunststof wanden zijn opgebouwd, die vervolgens worden bekleed met een vinyl liner. Deze zwembaden zijn relatief goedkoper, echter niet lang doen lang. De vinyl voering heeft een keer worden vervangen om de tien jaar.
Polyester Zwembaden: Deze zwembaden hebben een lagere onderhoudskosten, ten opzichte van de vinyl type. Ze worden alleen geïnstalleerd door professionele zwembad installateurs, die brengen de glasvezel zwembad shell huis. Het zwembad lichaam is opgebouwd als een stuk van glasvezel, en zakken in de ruimte uitgegraven voor de installatie. Betonnen dek-structuren zijn opgebouwd rond de glasvezel zwembad.
Stortbeton Zwembaden: Dit type van het zwembad gaat het storten van beton in houten kozijnen voor de bouw ervan. Dit type stelt de klanten om te kiezen hun zwembad lay-outs, dat is waarom ze bekend stonden als de beste soort van in de grond zwembaden beschikbaar. Echter, de installatie van dit type is zeer moeilijk en tijdrovend.
Gunite Zwembaden: De zwembaden worden geïnstalleerd door het creëren van een 'stalen staaf versterkt kader' genoemd als 'wapening staven'. Dit kader van stalen stangen is gebouwd in de ruimte uitgegraven voor het zwembad. Het kader wordt vervolgens besproeid met een zware gunite (een mengsel van cement en zand gemengd met water) coating, gladder en links voor een week. Na een week gips is toegevoegd om het een gladde afwerking. Deze zwembaden kunnen worden ontworpen als per eis, en gaan langer mee dan andere soorten. Dit type is handiger in vergelijking met de concrete type en heeft dus opgedaan veel populariteit. Gunite zwembaden zijn de nummer een keuze in de Verenigde Staten.
Draagbare Zwembaden
De meest goedkope manier van het hebben van een zwembad is kiezen voor draagbare zwembaden. Deze zwembaden zijn ook wel bekend als 'baby of opzetbaden' en, zoals de naam al doet vermoeden, kunnen worden gevuld, uitgelekt en meegenomen naar elke locatie in de achtertuin zoals gewenst. Deze zwembaden zijn kleiner in omvang en kan worden afgevoerd en gemakkelijk gevuld. Ze zijn gemakkelijk te monteren en vereisen geen aannemer voor de installatie, waardoor besparende installatie kosten. Zodra de liner is verspreid op een vlakke ondergrond en de opgeblazen bovenste ring, kan water worden gevuld in. Het zwembad is klaar! Deze zwembaden kunnen ook gemakkelijk worden opgeslagen in een garage of kelder.
Voor het installeren van een zwembad, moet de aard van het zwembad worden bepaald. Als duurzaamheid en esthetiek is geen probleem, dan kan men kiezen voor bovengrondse zwembaden, omdat ze goedkoop zijn en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd als goed. Zwembad accessoires en het zwembad schoonmaken van tips zal bijdragen tot het behoud van het zwembad. Als duurzaamheid is een punt van zorg, dan kan men opteren voor de gunite in de grond type zwembad.

No comments:

Post a Comment