Saturday 10 March 2012

Soorten van eetbare paddestoelen

Paddestoelen hebben bleek een magische ingrediënt in vele keukens wereldwijd. Deze geven een zeer unieke smaak aan welke schotel ze zijn toegevoegd. Er zijn veel verschillende soorten paddestoelen die in het wild gevonden, echter niet allen zijn de eetbare variëteiten. Paar paddestoelen zijn zelfs van de giftige soorten dan ook, men moet echt voorzichtig als het gaat om het kiezen van de paddestoelen. Zelfs dan, men hoeft niet echt zorgen te maken want er zijn tal van eetbare paddenstoelen die gekweekt worden over de hele wereld. Er zijn een aantal rassen die moeilijk te cultiveren dan ook, deze uiteindelijk op een van de meest gewaardeerde van alle rassen. Hier zullen we een kijkje nemen op de verschillende soorten eetbare paddestoelen te vinden in markten overal.
Soorten van eetbare paddestoelen:
Tabel Mushroom / Agaricus bisporus:; Agaricus bisporus of de tabel paddestoel is een van de meest voorkomende soorten van eetbare paddenstoelen die gebruikt worden in verschillende preparaten. Dit soort paddestoel is lokaal bekend op verschillende manieren, zoals de tabel paddestoel of de champignon. Het probleem gebied van deze paddestoel kan worden gezien als het in plakken gesneden en blootgesteld aan lucht. Dit zorgt ervoor dat de champignons te draaien een schaduw van bruin.
Shiitake / Lentinula edodes:; Deze eetbare paddestoel is ook bekend als de Fragrant paddestoel, zwarte paddestoelen of zelfs het Zwarte Woud paddestoel. Shiitake was eigenlijk gekweekt in China sinds de oude dagen. Vandaag is deze paddestoel geteeld in veel gebieden van de wereld en wordt ook geëxporteerd. Shii-take paddestoelen hebben ook bepaalde geneeskrachtige eigenschappen, afgezien van wordt gebruikt in verschillende keukens. Deze paddestoel wordt veel gebruikt in de Chinese keuken zo goed en heeft ook gevonden een prominente plaats in de Westerse keuken.
Porcini / Boletus Edulis:; De Porcini is ook bekend als de Penny broodje of CEP en is een zeer gewaardeerde variëteit aan paddestoelen. Deze paddestoel is in principe vinden in Europa en delen van Noord-Amerika. Deze bijzondere soorten paddenstoelen hebben ook een aparte geur en worden gebruikt in verschillende soorten soepen. Velen beweren deze paddestoel smaakt het best als het vers! Het is algemeen vers verkocht of zelfs gedroogd en verpakt uitgeschakeld te worden verdeeld over de hele wereld.
Giant Puffball / Calvatia gigantea:; De Giant Puffball paddestoelen zijn rond of peervormig en wit of licht grijs van kleur. Zij komen in principe groeien tijdens de zomer en herfst. De Giant Puffballs treden meestal op in de bossen, onvruchtbare gebieden, grasvelden en velden over de hele wereld. De naam is gegeven omdat deze paddenstoel kan groeien tot een diameter van 70 cm en kan zelfs 150 cm te bereiken in sommige gevallen! Deze variëteit van de paddestoel is het beste eten wanneer het is relatief jong.
Gebied Mushroom / Agaricus campestris:; Deze variëteit van champignons is beschikbaar algemeen en is te vinden in velden en grasrijke gebieden. In tegenstelling tot andere paddestoelen, die commercieel worden gekweekt, deze paddestoel met een korte houdbaarheid is niet bestemd voor commerciële doeleinden. De Field paddestoel is ook bekend als de Weide champignon en staat bekend om haar zeer milde smaak.
Morchella:; morchella is een eetbare paddestoel die wordt beschouwd als een van de kostbare bezittingen door veel koks. Ze behoren tot het geslacht - morilles. Deze paddestoelen met name groeien in de dezelfde plek ook na vele jaren. Er zijn gevallen bekend waar deze paddestoelen kunnen hebben veroorzaakt dus bepaalde gezondheidsproblemen zijn, moet men zeer voorzichtig over de voorbereiding van de zelfde om zich te ontdoen van alle gifstoffen.
Dit zijn slechts enkele van de verschillende soorten van eetbare paddenstoelen verkrijgbaar. Men moet altijd zorgen dat ze goed zijn gekookt om elke vorm van toxinen die aanwezig kunnen zijn in de rassen te verwijderen, zelfs indien zij vallen onder de categorie van eetbare paddenstoelen.

No comments:

Post a Comment