Wednesday 14 March 2012

Hoe Wool Carpets Schoon

Wollen tapijten worden vaak geassocieerd met de oorsprong van de tapijtindustrie. In tegenstelling tot de hedendaagse tapijten, gemaakt van synthetische en gerecyclede vezels, wollen tapijten hebben een traditionele binding en zijn nog steeds in zwang. Een wollen tapijt duurzaam is, heeft een zeer zachte textuur en is brandwerend. De structuur van wol vezels helpt bij het behoud van stof en andere dergelijke deeltjes op het oppervlak zelf, waardoor het makkelijker schoon te maken, maar in sommige opzichten, extra zorg en aandacht nodig is in het reinigen van een wollen tapijt. Laat het ons weten meer over de schoonmaak en het onderhoud van wollen tapijten.
Kenmerken van Wool Carpets; Het reinigingsproces is afhankelijk van het materiaal van het tapijt. Hoewel wol wordt beschouwd als een van de fijnste materialen voor tapijt, het heeft zijn eigen nadelen. De meeste van de oplossingen die beschikbaar zijn voor synthetische tapijt schoonmaken zijn niet geschikt voor wollen tapijten. Oplossingen met bleekmiddelen en optische witmakers kan uw tapijt beschadigen. ; Een ander probleem in verband met wollen tapijten is haar vocht vasthouden eigendom. Dan nat kan resulteren in het uitstellen van het droogproces, die kunnen leiden tot inkrimping van het tapijt. Het kan ook leiden tot een onaangename geur. ; Dit tapijt is gevoelig voor kleur veranderen en mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. ; Zoals in het geval van wol kledingstukken, zijn wollen tapijten ook beïnvloed door hoge temperaturen. Hoge temperaturen kunnen krimpen en schade aan de structuur van vezels. ; Dit waren enkele van de basisfuncties van een wollen tapijt, waarvan de kennis nuttig zou zijn in het reinigingsproces. Als je eenmaal gewend bent met de aard en eisen van een wollen tapijt, reiniging zal het niet meer een ontmoedigende taak.
Algemene reiniging; In tegenstelling tot tapijt gemaakt van synthetische vezels, kan de bodem worden opgezogen uit wollen tapijten heel gemakkelijk. Deze tapijten kan goed worden gehandhaafd, met regelmatig stofzuigen en schoonmaken. Een vacuüm met een draaiende klopstaaf is uiteindelijk in het omwoelen van de tapijt, dat helpt bij een betere verwijdering van de bodem vast te zitten op het oppervlak. Het voordeel van een vacuüm met een roterende klopstaaf is dat het verwijderen van embedded bodem vergemakkelijkt en voorkomt daardoor matten en verpakking. Stofzuigen een keer per week zal doen voor de meeste tapijten, hoewel de ideale zou zijn om het te doen driemaal per week, voor betere resultaten. Als je genoeg tijd hebt, dagelijks stofzuigen is de beste manier om de schoonheid van uw wollen tapijt te houden. Drukbezochte gebieden moeten regelmatig gestofzuigd. De volgende zijn enkele punten te worden gehouden bij het stofzuigen:; nooit toestaan ​​dat de vacuümzak om volledige, als het kan de efficiëntie van de machine aan te tasten. Leeg de zak voordat het is half vol. ; De band van het vacuüm moet worden in goede conditie, om zo de rotatie van de klopper, wanneer het in contact komt met het tapijt te maken. Als u merkt dat een geleidelijke vertraging van de rotatie, de plaats van de riem. ; De borstel van de klopper moet nauwelijks raken het oppervlak, licht vibrerende het tapijt. Als er sprake is van fuzzing, moet een meer flexibele borstel worden gebruikt. ; Vacuum langzaam naar maximale bedrag van embedded vuil te verwijderen. In het geval van drukbezochte gebieden, om het vacuüm in beide richtingen te voorkomen matten.; Cleaning Solutions, Je moet zeer voorzichtig zijn in het kiezen van een oplossing voor het reinigen van een wollen tapijt. Het moet niet te zuur of te alkalisch, zoals de voormalige kan verdeling van de vezels of beschadiging van de structuur veroorzaken, terwijl de laatstgenoemde kan bruin worden van de vezels. Een perfecte oplossing voor het reinigen wollen tapijten moeten een pH-waarde dicht bij neutraal. Het moet niet laat geen kleverige resten in het tapijt, waardoor meer vuil kan aantrekken. Het schoonmaken oplossing moet bevatten geen bleekmiddel of kleurstof. Selecteer die speciaal zijn gemaakt voor wollen tapijten.
Morsen en vlekken; In geval van lekkage, snel handelen en dep het met een schone doek of papieren handdoeken. Maak dan gebruik van een handdoek bevochtigd met lauw water om de stof volledig te verwijderen. U kunt vervangen door water met een oplossing van drie delen water en een deel azijn. Deze oplossing zal geen schade toebrengen aan uw tapijt, maar helpt om de vlek te verdunnen. Dep de plek continu met een droge doek en nooit laat geen natte plek. Vermijd wrijven of sloop de loper uit voor vlekverwijdering. Dit kan leiden tot afbraak van de vezels. Meer dan bevochtiging is ook nadelig voor uw wollen tapijt.
Zware Reiniging; Wollen tapijten kan worden gehandhaafd door het verwijderen van droge grond door middel van regelmatige stofzuigen, maar het kan niet verwijderen van de vette bodem gevormd door kookdampen en luchtverontreiniging. Het is zeer belangrijk om grondig reinigen van de wollen tapijten, eenmaal per twee jaar. Het kan worden gedaan bij u thuis zelf, maar de hulp van professionals nodig kunnen zijn voor wol-safe stomerij. U kunt ook gaan voor een droge verbinding reinigen, wat kan worden gedaan door jezelf. In deze methode, de droge stof is gestrooid over het tapijt, goed geroerd en vervolgens gestofzuigd worden om de verbinding te verwijderen met de bodem en ander vuil aan gehecht. Spuitbussen schuim shampoos zijn beschikbaar voor het reinigen van wollen tapijten. Het moet worden gespoten op het tapijt en verspreid dit met een borstel, voordat u deze met vacuüm. Nog een methode voor het reinigen wollen tapijten heet sproei-extractie reiniging, die beter wordt gedaan door professionals. In deze methode, is een oplossing van warm water en afwasmiddel geïnjecteerd in het tapijt onder hoge druk, die de grond en ander vuil te krijgen in het water zweven mogelijk maakt. Dan meteen een hoge zuigkracht natte vacuüm systeem is gebruikt om het water te halen.
Reiniging van wollen tapijten is niet zo'n moeilijke taak. Het kan worden gedaan met een beetje extra zorg met betrekking tot reinigingsmiddelen, warmte, meer dan nat, enz. Regelmatig stofzuigen is het belangrijkste punt in het onderhoud van uw kostbare wollen tapijt voor jaren.

No comments:

Post a Comment