Wednesday 21 March 2012

Effecten van het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden

Het is maandagochtend en je hebt al op een jolly good rit over het weekend. De klok tikt's met slechts een uur te gaan voordat u naar uw kantoor. Er zijn talloze dingen te doen. Uw kind dient te worden gedaald naar school, de afspraak met de tandarts moet worden herschikt, en kunt u niet vergeten om je baas bellen om hem te informeren dat je te laat je krijgt! Op zo'n crunch van de tijd, de mobiele telefoon wordt uw engel in vermomming. Dial 'D' voor 'rijden en praten' en kunt u al het werk gedaan! Maar wat, als het wordt dial 'D' voor 'gevaar'?
Gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is net zo omstreden als gemeenschappelijk. De hectische levensstijl laten ons geen keuze. Vaak vinden we onszelf anderen te vragen niet te gebruiken mobiele telefoons tijdens het rijden. Maar hoe vaak moeten we volgen het zelf? Natuurlijk hebben we motiveringen, het was een noodgeval, het was mijn baas bellen, het was een onbekend nummer, enzovoort, enzovoort. Mobiele telefoons zijn een noodzaak geworden voor mensen over de hele wereld. De technisch geavanceerde telefoons niet alleen uitvoeren van de werkzaamheden van bellen en gebeld worden, maar ook opslaan van belangrijke gegevens, foto's en contacten. De GPS-enabled telefoons worden onze navigators, terwijl we onderweg zijn. Als de populaire lijn van mobiele telefoon fabrikant gaat, 'het is niet zomaar een telefoon, het is wie we zijn!'
Neem een ​​moment en denk, tegen welke kosten wij deze apparaten gebruiken tijdens het rijden? Op het gevaar af van ons leven, wij zijn multi-tasking, het uitbesteden van werk of bijpraten met vrienden. Eerlijk gezegd, het leven is te kostbaar om te worden ingezet voor dergelijke domme redenen. Een studie uitgevoerd in Amerika en Australië blijkt dat een bestuurder is vier keer op een hoger risico op een botsing met andere voertuigen, wanneer hij spreekt en autorijden. 'Handen vrij' is een excuus voor praten en autorijden, maar het is niet veilig.
Luisteren naar een medepassagier, radio, cd's of cassettes is veel eenvoudiger en minder belastend voor de hersenen als het niet de hersenen om te reageren vragen. Praten en rijden heeft een groter risico als het vraagt ​​de hersenen om na te denken meer dan wat het is al druk bezig. Dit verlegt de aandacht uiteraard het blootstellen van de driver om de kans op ongevallen. De politie records te laten zien dat een meerderheid van de ongevallen zijn geweest als gevolg van een mobiele telefoon gebruik tijdens het rijden.
De wet, die voorgesteld om mobiel gebruik in New York en Connecticut verbod is gebleken zinloos. De regel was meer gebroken dan werd waargenomen, omdat de uitvoering ervan. Voor de lange termijn de naleving van deze veiligheidsvoorschriften is een strenge handhaving noodzakelijk is. Ondanks het feit, Australië, Brazilië, Canada, Taiwan, Ierland en de VAE zijn onder de heidenen te hebben verboden te praten over mobiele telefoons tijdens het rijden.
Onoplettend rijden niet alleen zet je leven in gevaar, maar ook die van de passagiers en de persoon die je kan botsen met. De afspraak is onredelijk als je denkt van multitasking en het opslaan van uw tijd tijdens het rijden. Het maakt niet uit als je ergens te bereiken een beetje laat. Waar het om gaat is dat je het hebt gemaakt veilig daar!

No comments:

Post a Comment