Sunday 25 March 2012

Hoe CD krassen te verwijderen

CD's vergen een zorgvuldige behandeling, maar krassen zijn een veel voorkomend verschijnsel in de loop van hun gebruik. Maar soms kan zelfs een kleine kras te maken van de CD nutteloos. Krassen kunnen worden weergegeven op het oppervlak van de cd's waardoor ze onspeelbaar, maar het goede nieuws is dat deze krassen kunnen worden vastgesteld. Er zijn vele commerciële producten die beschikbaar zijn voor dit doel, maar u kunt gemakkelijk de krassen te verwijderen op je eigen met materialen beschikbaar in uw huis.
De lagen van een CD
Een CD bevat vier afzonderlijke lagen. Bovenste is de zachte en doorzichtige plastic laag, die de gegevens beschermt op de play kant en werkt ook als een lens door het richten van de CD-speler laser op de datalaag. Vervolgens komt de datalaag, waarin de inhoud wordt opgeslagen. Een metalen laagje aan de bovenkant van de datalaag weerspiegelt CD-speler laser terug naar de speler, na de laser heeft de data te lezen. Een ultra dunne plastic coating beschermt de metaallaag. Het label wordt afgedrukt op de plastic coating. Kleine krasjes op de cd schade veroorzaken aan de beschermende plastic laag die de data laag bedekt. Dit kan worden verholpen door middel van methoden zoals polijsten, deze maakt het oppervlak of zelfs vult de groeven van de krassen. Echter, kunnen deze methoden falen in geval van diepere krassen, die schade aan de datalaag. Laten we een kijkje nemen op enkele van de methoden die kunnen worden genomen voor het verwijderen van krassen van CD's.
Methoden op cd krassen te verwijderen
Tandpasta Methode: Afgezien van de bekraste cd's, moet u lauw water, een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel, zachte katoenen doek en tandpasta. Reinig het oppervlak van de cd met een oplossing van warm water en afwasmiddel. Dan weer schoon met lauw water en laat het drogen. Nu heb je op het reinigen materialen toe te passen. Neem de zachte katoenen doek en breng een beetje tandpasta op. Wrijf het op het oppervlak van de CD, vooral op de krassen. Start het oppoetsen van je cd van het centrum, gaat naar buiten. Nooit polish een CD in cirkelvormige bewegingen en zich onthouden van het uitoefenen van druk. Poolse is voor ongeveer vijf minuten en dan afspoelen met water. Zorg ervoor dat er geen sporen van tandpasta achter op de cd. Schud de cd om het overtollige water te verwijderen en in de lucht drogen. Probeer de CD af te spelen, maar als het werkt, kunt u de inhoud op een ander exemplaar. Zo niet, herhaal het proces en polijsten van de CD voor ten minste 10 minuten. Voordat u deze methode, zorg ervoor dat de tandpasta die u gebruikt niet de whitening, want dat kan verdere schade de CD.
Brasso Metal Polish: U kunt gebruik maken van Brasso metaalpolish om krassen te verwijderen van CD's. Reinig de CD met water en vloeibare zeep. De lucht laten drogen en gebruik nooit een doek of een papieren handdoek om afdrogen. Breng twee tot drie druppels van Brasso en poets met een zachte doek voor vijf minuten en laat het drogen. Altijd onthouden om uw CD radiaal Pools. Normaal gesproken doen radiale krassen niet bemoeien met de conditie van cd's. Na vijf minuten, verwijder de Brasso op de CD met een zachte doek (radiaal). Controleer de conditie van de CD. Als het niet goed werkt, kan je het proces herhalen. Opgemerkt wordt dat de nieuwe formuleringen van Brasso niet bruikbaar zijn voor het verwijderen van krassen, integendeel ze kunnen meer schade aan de cd's veroorzaken.
Er wordt ook gezegd dat materialen, zoals ketchup, bananenschil of banaan, etc. zijn ook nuttig in de vaststelling van de krassen op cd's. Veel commerciële reinigingsmiddelen zijn ook beschikbaar voor dit doel. Echter, de beste methode is om uw cd's te beschermen tegen krassen.

No comments:

Post a Comment