Saturday 10 March 2012

Effecten van videogames op kinderen

Videogames werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1970 en zijn nu uitgegroeid tot een onveranderlijke bron van plezier en vermaak voor kinderen. Deze virtuele wereld is een plek geworden van de fantasie, waar ze worden beloond voor elke wedstrijd winnen ze. Tegenwoordig, video games kunnen worden gezien in bijna alle woningen, met kinderen die hun eigen video game consoles en playstations. Er zijn in principe vijf varianten van video games, waaronder sport, algemeen entertainment, fantasy geweld, educatieve spelletjes en menselijk geweld. Uitgebreid onderzoek is uitgevoerd sinds de tijd van haar oprichting om de effecten van videogames op kinderen te bestuderen. De resultaten van deze studies hebben aangetoond dat er zowel goede als slechte gevolgen of gevolgen voor kinderen videogames spelen, naar gelang van het type spel dat ze spelen en hun niveau van blootstelling. Laten we eens kijken naar de mogelijke voor-en nadelen van gaming op kinderen.
Positieve effecten van videogames op kinderen
Video games die educatieve inhoud hebben, zijn bleek een positief effect op kinderen hebben. Deze spellen te maken leren leuk en onderhoudend. Zelfs onderwijsinstellingen aan te moedigen dit soort games waar kinderen leren probleemoplossend vermogen tijdens het spelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat alle video games, waaronder degenen die geweld hebben de kinderen nodig hebben om na te denken over manieren en methoden om hun doelen te bereiken. Dit leert hen de mogelijkheid om te plannen en oplossingen voor complexe situaties.
Video games zijn interactieve spelletjes waar het kind is meer en meer praktijk in om de beste te zijn. Ze gaan terug om ze opnieuw en opnieuw, want het geeft hen een gevoel van voldoening. Bovendien, het spelen van videospellen helpt bij de ontwikkeling van hun perceptuele, cognitieve en motorische vaardigheden en het vermogen.
Negatieve effecten van videogames op kinderen
Hoewel videospelletjes hebben bepaalde voordelen, hebben studies aangetoond een aantal negatieve effecten van videogames op kinderen. Diverse onderzoeken blijkt dat er een relatie tussen agressief gedrag en het spelen van videospelletjes dat geweld in hen hebben. Genieten in games die veel schieten en doden wordt gezegd dat de emotie van boosheid te verhogen bij kinderen, wat leidt tot agressief gedrag in het echte leven te hebben. Verder, als hun daad van geweld wordt beloond in de wereld van gaming, kunnen ze gemotiveerd zijn om te herhalen in het echte leven. Videospelletjes haak de kinderen om hun consoles als repetitieve spelen en winnen verhoogt hun moreel. Ze beginnen het gevoel dat schieten en doden normaal zijn en zelfs niet schuldig te voelen over kloppen of beuken broers en zussen of collega's.
Er is ook gezegd dat het een directe correlatie tussen slechte schoolprestaties en het spelen van videospelletjes. Studies hebben aangetoond dat sommige kinderen veel tijd besteden aan het spelen van videogames en aldus hun studie, resulterend in slechte scores op school.
Videogames hebben ook negatieve effecten op de fysieke gezondheid van kinderen. Zitten voor uren voordat de video game consoles kunnen verhogen het risico van obesitas, carpaal tunnel syndroom, spierziekten en zo goed als skelet en posturale stoornissen bij kinderen. Andere, meer ernstige gevolgen voor de gezondheid van videospellen zijn verhoogde hartslag en hoge bloeddruk.
Voor het verlagen van de negatieve effecten van gaming op kinderen, ouderlijk toezicht is zeer essentieel. Ouders moeten de gaten houden van het soort games hun kinderen spelen. Bij het kopen van spelletjes voor kinderen, moeten de ouders controleert de leeftijdsgrens vermeld op de cover. Ze moeten ook voorkomen dat het kopen van games die teveel geweld in zich hebben. Het belangrijkste ding dat de ouders in acht moeten nemen is de hoeveelheid tijd die hun kinderen doorbrengen voor de video game consoles. Ze moeten niet toestaan ​​dat hun kinderen meer dan twee uur door te brengen in gaming.
Video games zijn zeker leuk en onderhoudend en zijn ook goed voor het verlichten van spanning. Echter te veel aflaat kan leiden tot verslaving aan videogames, die kunnen zowel fysieke als psychologische gevolgen voor kinderen.

No comments:

Post a Comment